کد خبر: ۶۴۸۰۶
تاریخ انتشار : ۲۰ شهريور ۱۳۸۶ - ۱۸:۲۳

حذف صفرها؛ بازی روانی با مردم

آفتاب‌‌نیوز :  آفتاب: یک اقتصاددان تأکید کرد: حذف سه صفر از پول ملی تأثیری در متغییرهای اقتصادی ندارد و دردی از مشکلات اقتصادی مردم درمان نمی‌کند. 

محمد کهن‌دل، استاد اقتصاد در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی آفتاب افزود: به نظر می‌رسد دولت با طرح این بحث تنها اهداف روانی را دنبال می‌کند اما مسائل روانی نمی‌تواند تأثیری بر متغیرها و شاخص‌های اصلی اقتصاد کشور داشته باشد. 

این کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: پسندیده‌تر آن است که دولت به جای اینکه با مسائل روانی بازی کند به فکر اصلاح روش‌های اقتصادی خود باشد. 

وی افزود: شاید حذف سه صفر از پول ملی در کوتاه مدت به لحاظ روانی تأثیری در اذهان عمومی بگذارد اما در بلند مدت در حالی که مسائل و مشکلات اقتصاد به قوت خود باقی است این اثر نیز از بین خواهد رفت. 

کهن‌دل با اشاره به اصل 4 قانون اساسی و تأکید این قانون بر اجرای اقتصاد اسلامی تصریح کرد: مسال ذهنی و روانی و بازی با اذهان مردم به دور از شأن نظام است و دراقتصاد اسلامی جایگاهی ندارد. 

وی افزود: آنچه که در اقتصاد اسلامی اهمیت دارد برخورد شفاف با مسائل اقتصادی و تثبیت سیاست‌های پولی و مالی است این دو نکته در قانون بانکداری بدون ربا و سیاست‌های مالیاتی اسلامی صراحت دارد. 

این اقتصاددان گفت: در اقتصاد اسلامی باید تکلیف مردم را با راهکارهای بلندمدت مشخص و از روزمره‌گی و روش‌های کوتاه مدت خودداری کرد. 

کهن‌دل در عین حال به مزایای حذف سه صفر از پول نیز اشاره کرد و افزود: کاهش هزینه‌های چاپ اسکناس و کاستن از حجم فیزیکی اسکانس در مبادلات و ساده‌تر شدن شمارش اسکناس از مزایای حذف سه صفر است. اما باید پرسید مگر این مسائل تا چه اندازه بر اقتصاد کشور که دچار مشکلات فراوان است تأثیر می‌گذارد که دولت را به فکر این کار انداخته است. 

وی تأکید کرد: به نظر نمی‌رسد هدف واقعی از طرح این بحث مزایای آن باشد، بلکه دولت تنها به دنبال تأثیر روانی آن در جامعه است که البته در تقابل با مبانی اقتصادی اسلامی قرار دارد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین