کد خبر: ۶۴۸۰۹
تاریخ انتشار : ۲۰ شهريور ۱۳۸۶ - ۱۶:۵۴

حمله موشکی فلسطینیان به اسرائیل

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب:‌ انفجار یک فروند موشک دست ساز فلسطینی در داخل اسرائیل دهها زخمی برجای گذاشته و باعث نگرانی در مورد اقدام تلافی جویانه اسرائیل شده است. 

به گفته منابع ارتش اسرائیل، روز سه شنبه، 11 سپتامبر، یک فروند موشک فلسطینی موسوم به "موشک قسام" که از داخل باریکه غزه پرتاب شده بود در محوطه یک اردوگاه ارتش اسرائیل در جنوب این کشور منفجر شد و دست کم پنجاه نظامی اسرائیلی را زخمی کرد.

تعدادی از آسیب دیدگان تنها زخم سطحی برداشته‌اند اما برای مداوای شوک به درمانگاه منتقل شده‌اند.

گفته می شود که این بیشترین تعداد زخمی های اسرائیلی در اثر یک حمله موشکی فلسطینیان بوده است.

به گفته منابع اسرائیلی، این موشک از شهرک بیت حانون، واقع در شمال باریکه غزه پرتاب شد و به یک پایگاه آموزشی ارتش اسرائیل در نزدیکی شهرک زیکیم، واقع در نزدیکی مرز اسرائیل و باریکه غزه، اصابت کرد.

تعدادی از زخمی های این انفجار در حالی هدف ترکش این موشک قرار گرفتند که در چادرهای خود خوابیده بودند.

گروههای فلسطینی با استفاده از سکوهای متحرک اسرائیل را هدف موشکهای قسام قرار می دهند

تا کنون گروه های جهاد اسلامی و کمیته مقاومت مردمی فلسطین مسئولیت این حمله موشکی را برعهده گرفته اند.

از ماه ژوئن سال جاری، سرزمین های فلسطینی واقع در باریکه غزه در اختیار گروه اسلامگرای حماس قرار داشته که موجودیت اسرائیل را به رسمیت نمی شناسد.

در مقابل، سرزمین های فلسطینی واقع در کرانه باختری رود اردن در اختیار دولت تشکیلات خودگردان و سازمان آزادیبخش فلسطین قرار دارد که جنبش فتح، رقیب اصلی حماس، بر آن مسلط است.

جنبش فتح، به رهبری محمود عباس، رییس تشکیلات خودگردان فلسطینی، موجودیت اسرائیل را به رسمیت شناخته و از راه حل سیاسی برای رفع اختلاف با اسرائیل حمایت می کند هرچند برخی از گروه های وابسته به سازمان آزادی بخش نیز به عملیات مسلحانه علیه اسرائیل دست می زنند.

پرتاب موشک های دست ساز فلسطینی به داخل خاک اسرائیل حادثه ای بی سابقه نیست و هدف بسیاری از آنها سدیروت، در نزدیکی مرز غزه، است که معمولا تلفات و خسارات چندانی به همراه ندارد.

با اینهمه، هفته گذشته، انفجار یک فروند موشک فلسطینی در نزدیک یک مهد کودک در سدیروت باعث هراس ساکنان محلی شد که از آثار روانی این حملات ابراز نگرانی کرده اند.

به گفته ناظران، با حمله موشکی روز سه شنبه، دولت اسرائیل تحت فشار قرار خواهد گرفت تا با انجام عملیاتی در داخل باریکه غزه، این حمله را تلافی کند.

در پی موشکباری های اخیر، اهود اولمرت، نخست وزیر اسرائیل، به ارتش این کشور دستور داد تا عملیات لازم برای متوقف کردن پرتاب موشک از داخل باریکه غزه را طراحی و اجرا کند.

در عین حال، اولمرت با درخواست تعدادی از وزیران کابینه خود برای اعزام واحدهای زمینی ارتش به داخل غزه و قطع آب و برق این منطقه موافقت نکرد.

اسرائیل دولت به رهبری حماس در غزه را به خودداری از اقدام برای قطع حملات موشکی متهم کرده است.

برخی از ناظران معتقدند که در حالیکه دولت به رهبری حماس در باریکه غزه شاهد اعتراض طرفداران فتح و سایر مخالفان خود بوده است، عملیات اسرائیل می تواند به وسیله‌ای برای تقویت انسجام گروههای مختلف تبدیل شود.

به گفته خبرنگار بی بی سی در بیت المقدس، برای مردم اسرائیل، انفجار روز سه شنبه دو سئوال مهم را در پی دارد.

نخست اینکه به چه دلیل یک اردوگاه آموزشی ارتش در نزدیکی مرز غزه و در تیررس موشک های فلسطینی برپا شد؟

و دومین سئوال این است که در حالیکه عملیات سال ارتش در داخل غزه، که پنج ماه به طول انجامید، باعث توقف موشک پرانی فلسطینیان به سوی اسرائیل نشد، چه اقدام دیگری را در این زمینه می توان صورت داد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین