آفتابنیوز : آفتاب: نشست اعضای کشورهای صادرکننده نفت، اوپک روز سهشنبه در وین در حالی آغاز شد که اخباری مبنی بر تغییر موضع برخی کشورهای این سازمان در خصوص ثابت ماندن تولید نفت منتشر شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی افتاب وزیر نفت کویت و قطر پیش از برگزاری نشست وین در موضعگیری مشابه از توجه به گزینههای مطرح درباره تولید نفت در این جلسه سخن گفتند. پیشتر وزیران نفت کویت و قطر از مخالفت کشورهایشان با افزایش تولید نفت اوپک خبر داده بودند.
گفته میشود وزیر نفت عربستان در تلاش است تا بر تصمیم کشورهای عربی نزدیک به خود برای موافقت با افزایش تولید نفت تأثیر بگذارد.
در همین ارتباط خبرگزاری رویترز گزارش داد، ممكن است اوپك به پیشنهاد عربستان و دیگر كشورهای عرب عضو این سازمان میزان تولید را در حدود 500 هزار تا یك میلیون بشكه افزایش دهد.
در این راستا كشورهای مدافع افزایش تولید باید دیگر اعضای اوپك از جمله ونزوئلا ، الجزایر ، لیبی و ایران را برای حمایت از این طرح متقاعد كنند.
براساس این گزارش، اكثریت اعضای اوپك معتقدند كه عرضه نفت به بازار برای تامین تقاضا كافی و برخی دیگر معتقدند افزایش حداقل 500 هزار بشكهای تولید برای تامین تقاضا در ماههای آینده امری ضروری است.
منابع مطلع در اوپك به رویترز گفتهاند كه عربستان، امارات ، قطر و كویت مایل به افزایش تولید به میزان 500 هزار تا یك میلیون بشكه هستند، ولی اگر با مخالفت دیگر اعضا روبهرو شوند احتمالا این ایده را پیگیری نمیكنند.
اوپك كه در حدود 30 میلیون بشكه از مجموع 86 میلیون بكه نفت موجود در بازار را تامین میكند، برای تصمیمنهایی امروز خود با ابهاماتی رو بهرو شده است.
كشورهای بزرگ مصرفكننده نفت با نمایندگی آژانس بینالمللی انرژی فشار زیادی برای افزایش تولید اوپك داشتهاند، ولی نگرانی از شرایط اقتصادی آمریكا كه قطعا بر میزان تقاضا تاثیرگذار خواهد بود، ضرورت افزایش تولید اوپك را با تردید مواجه كرده است.
یك مقام كمیسیون اقتصادی اوپك در این خصوص میگوید: پس از بررسی آمارهای موجود، ما شاهد كاهش رشد اقتصادی و تردید درخصوص رشد تولید ناخالص داخلی در آمریكا هستیم كه اوپك قطعا این شرایط را درنظر خواهد گرفت.
اما رویترز در ادامه گزارش خود عنوان میكند كه مهرهكلیدی در هرتصمیم سازمان اوپك، عربستان سعودی است كه با تولید روزانه 8.65 میلیون بشكه، بزرگترین تولیدكننده نتف خام این سازمان به شمار میرود.