کد خبر: ۶۴۸۵۲۷
تاریخ انتشار : ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۷

شرایط روزه‌داری بیماران دیابتی در روزهای کرونایی

یک فوق تخصص غدد، رشد و متابولیسم درباره روزه‌داری بیماران دیابتی که اخیرا سابقه ابتلا به کرونا هم داشته‌اند، گفت: اگر بیمار بهبود کامل یافته باشد، یعنی شش هفته از آخرین علائم ناشی از بیماری از جمله تب، تنگی نفس، ضعف بدنی، سرفه و سایر مشکلات گذشته باشد فرد با مشورت پزشک و در نظر گرفتن موارد گفته شده می‌تواند روزه بگیرد، اما اگر از آخرین علائم بیماری کمتر از شش هفته گذشته باشد روزه گرفتن می‌تواند خطرات زیادی را برای فرد به همراه داشته باشد.
شرایط روزه‌داری بیماران دیابتی در روزهای کرونایی
آفتاب‌‌نیوز :

دکتر شهرام علمداری درباره وضعیت افراد مبتلا به دیابت برای روزه‌داری، اظهار کرد: برای تعیین وضعیت افراد مبتلا به دیابت و امکان روزهداری برای آن‌ها باید چند شاخص را بررسی کرد که سن یکی از مهمترین این شاخص هاست. بر اساس این شاخص گرفتن روزه برای افراد دیابتی بالای ۶۵ سال صلاح نیست و توصیه نمی‌شود.

این متخصص درباره دیابتی‌های زیر ۶۵ سال، توضیح داد: اگر قند خون این افراد با انسولین کنترل می‌شود، معمولا روزه داری باعث افت شدید قند آنها شده و بنابر این گرفتن روزه برای این افراد نیز توصیه نمی‌شود مگر اینکه پزشک معالج با ارزیابی وضعیت دیابت بیمار تشخیص دهد که روزه برای شخص خطری ایجاد نمی‌کند.

دکتر علمداری افزود: اما معمولا این مجوز به بیماران دیابتی که انسولین دریافت می‌کنند داده نمی‌شود، زیرا معمولا این افراد برای دریافت انسولین باید غذا بخورند و در چنین شرایطی گرفتن روزه معمولا توصیه نمی‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره دسته دیگری از بیماران دیابتی که با مصرف قرص، رژیم غذایی و فعالیت بدنی دیابت خود را کنترل می‌کنند، توضیح داد: قند ناشتای این افراد حتما باید زیر ۱۴۰ و قند سه ماهه آنان زیر ۷ درصد باشد تا روزه داری برای آنان مشکلی ایجاد نکند. یعنی بیمار دیابتی که قند خون خود را با قرص کنترل می‌کند اما قند ناشتای بالای ۱۴۰ و یا قند سه ماهه بالای ۷ درصد دارد صلاح نیست روزه بگیرد.

این متخصص افزود: دسته دیگری از افراد مبتلا به دیابت که قند خون خود را با ورزش، پیاده روی و رژیم غذایی کنترل می‌کنند، برای گرفتن روزه مشکلی نخواهند داشت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علمداری درباره وضعیت افراد دیابتی که به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند، گفت: این افراد جز گروه‌های پر ریسک برای روزه داری محسوب می‌شوند و حتی اگر قند ناشتای بالای ۱۴۰ و سه ماهه بالای ۷ درصد نداشته باشند باید از بهبود کامل علائم بالینی خود مطمئن شوند و اگر هرگونه تنگی نفس، ضعف بدنی در خود مشاهده کردند از گرفتن روزه اجتناب کنند.

وی ادامه داد: اگر بیمار بهبود کامل یافته باشد، یعنی شش هفته از آخرین علائم ناشی از بیماری از جمله تب، تنگی نفس، ضعف بدنی، سرفه و سایر مشکلات گذشته باشد فرد با مشورت پزشک و در نظر گرفتن موارد گفته شده می‌تواند روزه بگیرد، اما اگر از آخرین علائم بیماری کمتر از شش هفته گذشته باشد روزه گرفتن می‌تواند خطرات زیادی را برای فرد به همراه داشته باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین