بنابر این بیانیه، در صورت عدم اتخاذ تدابیر فوری ممکن است شمار افرادی که به شدت به مواد غذایی احتیاج دارند تا پایان سال ۲۰۲۰ از ۲۵۰ میلیون نفر بیشتر خواهد شد.
شیوع ویروس کرونا، اقتصاد جهان را با رکودی بیسابقه مواجه کرده است. نتایج و تبعات این بحران اقتصادی پیش از همه گروههای ضعیف جوامع را در سراسر زمین با خطر مواجه کرده است.
برنامه جهانی غذا در آخرین گزارش خود هشدار داد که در صورت ادامه شرایط موجود شمار افرادی که امنیت غذایی ندارند از ۱۳۵ میلیون نفر در سال ۲۰۱۹ به ۲۵۶ میلیون نفر در سال ۲۰۲۰ خواهد رسید. گزارش برنامه جهانی غذا با مشارکت ۱۵ نهاد بشردوستانه و توسعه محور دیگر تنظیم شده است.
این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد برای جلوگیری از بروز چنین وضعیتی گفته است: «در این شرایط برنامههای کمک غذایی باید به کار خود ادامه دهند. بهویژه پروژههای برنامه جهانی غذا که امکان نجات زندگی نزدیک به ۱۰۰ میلیون نفر از ضعیفترین افراد بشر را فراهم میکند، باید همچنان پابرجا و اجرایی باقی بمانند.»
گزارش برنامه جهانی غذا در برای «بحران جهانی غذا» در سال ۲۰۱۹ نشان میدهد که بیشتر انسانهای متاثر از سوء تغذیه شدید در کشورهای جنگ زده (۷۷ میلیون نفر)، کشورهای درگیر با تغییرات اقلیمی (۳۴میلیون نفر)، کشورهای درگیر بحران اقتصادی (۲۴میلیون نفر) به سر میبرند.
کشورهایی که در سال ۲۰۱۹ بیشترین شمار افراد متاثر از سوء تغذیه را داشتند، عبارتند از یمن، جمهوری دموکراتیک کنگو، افغانستان، ونزوئلا، اتیوپی، سودان جنوبی، سوریه، سودان، نیجریه و هاییتی.
عارف حسین، مدیر بخش تحقیقات برنامه جهانی غذا میگوید: «کووید-۱۹ تاثیری بالقوه فاجعهبار برای میلیونها انسان بسیار آسیب پذیر دارد. این بیماری برای میلیونها انسان دیگر که نمیتوانند بدون درآمد، غذا بخورند، یک ضربه بسیار سنگین است.»
پیش از این سازمان تجارت جهانی و سازمان ملل متحد نسبت به بروز قحطی در جهان در پی شیوع ویروس کرونا هشدار داده بودند.