آفتابنیوز : آفتاب: وزیر امورخارجهفرانسه در بیروت طرح پیشنهادی رئیس پارلمان لبنان را مبنی بر انتخاب رئیسجمهور آینده این كشور براساس معیار توافقی، طرحی راهگشا برای حل بحران لبنان دانست. کوشنر همچنین از نقش سازنده ایران در حل و فصل بحران سیاسی لبنان تقدیر کرد.
برنار كوشنر كه برای سفری منطقهای در لبنان به سر میبرد، پس از دیدار با نبیه بری رئیس پارلمان و فواد سنیوره نخستوزیر لبنان ضمن استقبال از طرح پیشنهادی نبیه بری ابراز امیدواری كرد كه احزاب لبنانی بتوانند از طریق این طرح برای حل بحران سیاسی این كشور به توافق برسند. اظهارات كوشنر در حالی بیان شده كه دولت لبنان به نخستوزیری سنیوره تمایلی به چنین راهحلی ندارد. راهحل نبیه بری بیشتر به مذاق شیعیان و البته بخشی از مسیحیان خوش آمده است.
كوشنر روز گذشته از احزاب لبنانی خواست تا جهت تكمیل مذاكرات قبلیشان و دستیابی به راهحلی فراگیر برای حل بحران لبنان، دور جدیدی از مذاكرات را آغاز كنند.
وی تصریح كرد: تنها خود لبنانیها قادر به حل مشكلاتشان هستند و فرانسه نیز آماده ارائه كمكهای لازم جهت تحقق این امر است.
وزیر فرانسوی از مسوولان لبنانی خواست تا در تعامل با بحران سیاسی حاكم بر این كشور عقلانی و منطقی برخورد كنند.
وی همچنین با اشاره به مذاكراتش با نبیه بری عنوان داشت: در این دیدار در خصوص آخرین تحولات سیاسی لبنان به ویژه انتخابات ریاستجمهوری گفتوگو كردیم.
كوشنر همچنین در سخنانی به تمجید از بری پرداخته و تصریح كرد كه گذشته از دوستی دیرین میان آن دو مطمئن است كه بری خواهان وحدت لبنان است و تمام تلاشش را برای حل عادلانه بحران این كشور به كار بسته است و تمامی طرحها و پیشنهاداتش در این خصوص با پیشزمینه فكری و اطلاعات كامل وی از اوضاع حاكم بر لبنان مطرح میشود.
وی افزود: بری ثابت كرده سیاستمداری است كه با جدیت حل بحران سیاسی لبنان را دنبال میكند.
وی با اشاره به واكنش گروه 14 مارس به طرح بری و عقبنشینی آنها از درخواستشان مبنی بر انتخاب رئیسجمهور بر اساس معیار حد نصاب نیم به علاوه یك گفت: پاسخ مثبت به این طرح لبنان را به سوی آشتی ملی میكشاند و این پیروزی میتواند سرآغاز مذاكراتی جدید بین لبنانیها و برگزاری انتخاباتی شفاف در این كشور باشد.
كوشنر با اشاره به عدم رضایت كامل گروه 14 مارس تاكید كرد: این مساله كاملا طبیعی است و اختلافات و نارضایتیها باید از طریق ادامه مذاكرات حل و فصل شود.
وی همچنین پس از دیدار با سنیوره تاكید كرد: از اینكه دوستان لبنانی ما نیز پذیرفتند باید برای انتخاب رئیسجمهور آیندهشان به انجام مذاكراتی سازنده روی آورند خوشحال هستم و معتقدم كه طرح رئیس پارلمان این كشور طرحی راهگشا برای حل مشكلات سیاسی این كشور است.
وزیر امور خارجهفرانسه از كشورهای همسایه لبنان به ویژه سوریه خواست تا از دخالت در امور داخلی این كشور به ویژه امور مربوط به انتخابات ریاستجمهوری اجتناب كنند و بگذارند كه این انتخابات به صورت شفاف و مستقل برگزار شود.
وی تحقق این امر را كلید اول برای حل مشكلات سوریه و فرانسه دانست و افزود: این امر میتواند جدیت اهداف سوریه را جهت پیوستن به روند صلح به اثبات رساند و به این ترتیب به تحولی جدید در روابط سوریه و فرانسه منجر شود.
وی درخصوص مذاكرات ایران و فرانسه برای حل بحران گفت: ایران طی ماههای اخیر نقش مثبتی را در این خصوص ایفا كرده و ایرانیها به این باور رسیدهاند كه برگزاری انتخابات ریاستجمهوری در لبنان باید براساس قانون اساسی در این كشور صورت گیرد.
وی افزود: ایرانیها با صداقت و صراحت تمام در این خصوص وارد عمل شدهاند و به رغم اعتقاد بعضیها نقش مثبتی را ایفا كردهاند.
كوشنر پیش از سفر به بیروت در سفر به مصر با حسنی مبارك، رئیسجمهور و احمد ابوالغیظ، وزیر امور خارجه این كشور و همچنین عمرو موسی، دبیركل اتحادیه عرب دیدار كرده بود.
وی در كنفرانس مطبوعاتی مشترك با ابوالغیظ تاكید كرد كه خاورمیانه در شرایط پیچیدهای به سر میبرد.
كوشنر عنوان داشت كه با دیدگاه مصر درخصوص ضرورت وجود تضمینهای لازم جهت موفقیت برگزاری كنفرانس بینالمللی صلح در خاورمیانه اتفاق نظر دارد و در صورت نتیجهبخش بودن تماسها و مذاكرات اخیر محمود عباس، رئیس تشكیلات خودگردان با ایهود اولمرت، نخستوزیر رژیم صهیونیستی میتوان به ایجاد پیشرفت در جریان این مذاكرات و نهایتا موفقیت كنفرانس صلح امیدوار بود.
وزیر امور خارجه فرانسه در ارزیابی اوضاع لبنان نیز ضمن رد اخبار مربوط به جانبداری فرانسه از حزبی مشخص از لبنان تصریح كرد: پیشرفت جزئی در حل بحران سیاس این كشور به وجود آمده است و امیدواریم كه با برگزاری انتخابات ریاستجمهوری بحران سیاسی لبنان نیز پایان یابد.