مازیار ایکانی با بیان اینکه روزهداران در این ماه که بیماری کرونا شیوع دارد بهتر است آب بیشتری میل کنند، اظهار کرد: هرچند تغذیه آنگونه که باید و شاید در بیماری کرونا تاثیر ندارد اما افراد روزهدار بهتر است آب و میوه بیشتری مصرف کنند تا گلوی آنها خشک نباشد.
وی بهترین راهکار برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا را همان قرنطینه خانگی دانست و تصریح کرد: در صورتی که شخص مجبور است در اجتماع حضور یابد بهتر است با رعایت فاصله اجتماعی و فیزیکی، استفاده از ماسک و دستکش در اجتماع و محل کار خود حضور یابد و شستشوی مداوم دستها فراموش نشود.
این پزشک عمومی خاطرنشان کرد: بیغذایی ممکن است شخص را ضعیف کند و شاید زمینه ابتلا به کرونا را افزایش دهد اما کسی که در داخل خانه بماند و یا از انجام کارهایی که ریسک بیماری را داشتهاست، خودداری کند، میتواند روزه خود را بگیرد.
ایکانی با تاکید بر اینکه کمبود غذا در ابتلا به بیماری تاثیر گذار است یا خیر گفت: تنها یک مقاله در مورد کمبود ویتامین D وجود داشت که آنهم اثبات شده نیست و میتوان در نور آفتاب و یا مصرف چند قرص با ماهی یکبار و یا هر دو هفته یکبار آن را جبران کرد.
وی ادامه داد: مهمترین مسئله در بیماری کرونا رعایت موازین بهداشتی از قبیل قرنطینگی خانگی، شستن دستها و رعایت فاصلهگذاری و استفاده از ماسک است.
این پزشک عمومی تاکید کرد: روزهداران سعی کنند میوه و مایعات بیشتر میل کنند تا گلوی آنها خشک نشود چراکه گفته میشود ویروس کرونا در مخاط گلو باقی میماند و خطر ابتلا را افزایش میدهد.
ایکانی افزود: با مصرف آب و یا قرقره و تر نگه داشتن گلو، ویروس وارد دستگاه گوارش و هضم نمیشود در حالیکه گلوی خشک باعث میشود ویروس وارد دستگاه تنفس شود و خطر ابتلا را افزایش دهد.
وی یادآور شد: ازآنجایی که روزهداران در طول روز آب نمیخورند و ممکن است دهانشان خشک باشد و احتمال انتقال ویروس را داشته باشند، بهتر است در قرنطینه خانگی بمانند و اگر مجبورند در جامعه باشند، رعایت فاصلهگذاری و شستشوی مداوم دستها و استفاده از ماسک را فراموش نکنند.