آفتابنیوز : آفتاب: حزب حاكم در پاكستان از توانایی سیاسی لازم برای پیروزی در انتخابات آتی و حفظ پرویز مشرف در قدرت برخوردار است. به گفته یك منبع دولتی نزدیك به مشرف انتخابات ریاستجمهوری در این كشور در هفته نخست ماه اكتبر انجام خواهد شد. بدین ترتیب مشرف از شانس بالایی برای پیروزی در انتخابات برخوردار است.
درست یك روز پس از آنكه بینظیر بوتو تاریخ بازگشت به پاكستان را اعلام كرد، این مقام دولتی كه خواست نامش فاش نشود بیان كرد كه كمیته انتخابات به زودی تاریخ نهایی برگزاری این انتخابات را اعلام خواهد كرد. بوتو كه هشت سال گذشته را در تبعید گذرانده است روز هجدهم ماه اكتبر به كشور بازخواهد گشت.
دو مقام ارشد حزب مسلملیگ كه حزب حاكم در پاكستان محسوب میشود با توجه به حساسیت موضوع از افشای نام خود خودداری كرده اما اعلام كردند كه انتخابات در هفته نخست ماه اكتبر برگزار خواهد شد.
بر اساس قانون اساسی پاكستان مردم با حضور در پای صندوقهای رای نمایندگان خود را انتخاب كرده و در نهایت این نمایندگان منتخب هستند كه رئیسجمهور آتی كشور را تعیین خواهند كرد. پانزدهم نوامبر زمان ریاستجمهوری مشرف به پایان خواهد رسید.
عظیم چودری كه از چهرههای سرشناس حزب حاكم محسوب میشود در این خصوص میگوید: ما از آرای كافی برای انتخاب مجدد مشرف در این مرحله برخورداریم.
چودری در ادامه سخنانش با اشاره به مذاكرات میان بینظیر بوتو و مشرف افزود: مطالبات بوتو در ازای حمایت از ژنرال بسیار بیش از حد تصور بود.
بوتو در این مذاكرات خواسته بود كه با تغییر قانون اساسی مقدمات حضور مجدد وی برای بار سوم فراهم شود. انتخابات پارلمانی در ژانویه سال 2008 برگزار میشود و در حال حاضر بر اساس قانون، نخستوزیر بیش از دو بار نمی تواند در این مسند باقی بماند و بوتو قصد دارد با تغییر قانون اساسی در صورت پیروزی حزبش در انتخابات، مسیر حضور خود در ساختار قدرت را هموار سازد.
چودری در ادامه اذعان داشت: ما با تغییر قانون اساسی این پیام را به همگان میدادیم كه بوتو نخستوزیر آتی كشور است كه با ایجاد چنین جوی میزان آرای ما به شدت افت میكرد.
مشرف در سال 1999 به دنبال كودتایی آرام و از هم پاشیدن حكومت نواز شریف به روی كار آمد.
مشرف كه از ابتدا روی كار آمدن به عنوان حاكمی نظامی از حمایت آمریكاییها برخوردار بود، به دنبال حوادث سال جاری و اخراج قاضی محبوب پاكستانیها از دیوان عالی، محبوبیت خود را از دست داد.
بینظیر بوتو در حالی خود را برای بازگشت به عرصه سیاسی كشور مهیا میكند كه طرفداران حزب حاكم بر این باورند از قدرت سیاسی لارم برای پیروزی در انتخابات و حفظ مشرف در قدرت برخوردار هستند. در صورت همراهی بوتو با مشرف آرای طرفداران وی نیز به سبد حزب حاكم ریخته خواهد شد و بدین ترتیب پیروزی مشرف در این انتخابات قطعی مینماید.
بسیاری از كارشناسان سیاسی بر این باورند كه موضع مشرف در قبال بوتو با نواز شریف بسیار متفاوت است. نواز شریف به محض بازگشت به پاكستان با هواپیمایی دیگر به عربستان بازگردانده شد. این در حالی است كه مشرف و هوادارانش به هیچوجه با بوتو برخورد مشابهی نخواهند داشت.
بوتو كه در حال حاضر 56 سال سن دارد برای نخستین بار در سال 1988 و زمانی كه تنها 35 سال سن داشت به عنوان نخستوزیر منتخب شد. وی در سال 1993 نیز برای دومینبار به عنوان نخستوزیری انتخاب شد.
تحلیلگران سیاسی بر این باورند كه در صورت پیروزی بوتو در اكتساب كرسی نخستوزیری وی مقامی قدرتمند در ساختار سیاسی كشور نخواهد بود. از آنجا كه رئیسجمهور از قدرت سیاسی بیشتری برخوردار است قدرت بوتو تحتالشعاع وی قرار خواهد گرفت.