آفتابنیوز : آفتاب: امروز، 16 سپتامبر برابر است با بیستوپنجمین سالگرد قتلعام در اردوگاه صبرا و شتیلا در سال 1982؛ صفحهای از صفحات تاریخ خونبار ملت فلسطین كه این بار آوارگان فلسطینی در آن به خاكوخون كشیده شدند.
كشتار صبرا و شتیلا در 16 سپتامبر 1982 توسط شبهنظامیان فالانژلبنانی در اردوگاههای فلسطینی رخ داد. فالانژها تحت رهبری ایلی حبیقه بودند، كسی كه آموزشهای نظامی را در زمان جنگ داخلی لبنان در سرزمینهای اشغالی دیده بود و بعدها در دهه 1990 عضو مجلس لبنان و یك وزیر كابینه شد.
در ساعات اولیه صبح 16 سپتامبر 1982 جنگندههای رژیم صهیونیستی با به پرواز در آمدن در حریم هوایی بیروت رعب و وحشت را در دل ساكنان بیروت ایجاد كردند.
از همان ساعات اولیه نخستین حملات علیه اردوگاه صبرا و شتیلا آغاز شد. كشتار صبرا و شتیلا جنایتی غیرقابل باور است، چون طی آن حدود 3500 زن، مرد و كودك فلسطینی و لبنانی از ساكنان این اردوگاه جان خود را از دست دادند. این در حالی بود كه هیچ كس در خارج از اردوگاه تا روز هفدهم سپتامبر از وقایع داخل اردوگاه مطلع نشد و روز هفدهم سپتامبر بعد از عقبنشینی موقت نیروهای فالانژ لبنان از اردوگاه، ساكنان این اردوگاه جزئیات این جنایت را فاش كردند.
اما برملا شدن این جنایت و كشتار وحشیانه مانع نشد تا جنایت سه روزه 12هزار نیروی مسلح فالانژ با نظارت و مشاركت نیروهای رژیم صهیونیستی متوقف شود.
این كشتار بخشی از طرح برنامهریزی شده سردمداران وزارت جنگ رژیم صهیونیستی در آن زمان یعنی آریل شارون، وزیر جنگ وقت، رافائیل ایتان، رئیس ستاد مشترك ارتش رژیم صهیونیستی و برخی مقامهای داخلی دیگر در راس آن ایلی حبیقه بود.
آریل شارون، وزیر جنگ آن زمان و ایلی حبیقه، رئیس ستاد مشترك نیروهای امنیتی لبنان طی نشستی در الكرانتینا حمله فوری یگانهای امنیتی به داخل اردوگاهصبرا و شتیلا را تصویب كردند و در پی آن شبهنظامیان فالانژلبنان با تجهیزات كامل خود را در فرودگاه بینالمللی بیروت به حالت آماده باش در آوردند.
این در حالی بود كه ساكنان این دو اردوگاه كه از مجموع 12 اردوگاه فلسطینیها در لبنان بود، غرق در خواب بودند.
تجهیزات جنگی صهیونیستها تمام راههای ورودی در اردوگاه را بستند و نیروهای رژیم صهیونیستی زنان، كودكان و مردانی را كه گریخته بودند، تهدید به تیراندازی كردند و آنها را وادار به بازگشت كردند.
ناظران، عكاسان و كارمندان هلال احمر و سازمانهای بینالمللی و حتی یك خبرنگار از رژیم صهیونیستی درخصوص این جنایت اظهار داشتهاند، كشتار بدون وقفه بیش از 40 ساعت ادامه داشت و در ساعات اولیه شبهنظامیان فالانژلبنان هر كسی را كه در خیابان یا كوچه بر سر راه خود میدیدند، به قتل میرساندند.
در همین حال نجاتیافتگان این كشتار وحشیانه در تشریح چگونگی وقوع این كشتار گفتهاند: نیروهای فالانژبا حمایت نیروهای اسرائیلی با تخریب درهای منازل تمام اعضای خانواده را كه خواب بودند، هدف گلوله قرار میدادند و بسیاری از این كشتهشدگان كودكان سه یا چهار سالهای بودند كه در آغوش مادران خود به خواب رفته بودند.
شبهنظامیان فالانژ حتی به زنان این دو اردوگاه نیز رحم نكرده و بعد از تجاوز به آنها، آنها را میكشتند، سر كودكان را میبریدند، حتی به پیران نیز رحم نمیكردند و آنها را نیز به طور وحشیانهمیكشتند. بازتاب این كشتار وحشیانه در جهان دولت رژیم صهیونیستی را وادار به تشكیل كمیته تحقیقاتی كاهان در فوریه 1982 در خصوص این جنایت به ریاست اسحاق كاهانا رئیس دادگاه عالی رژیم صهیونیستی كرد.
كابینه رژیم صهیونیستی مسوولیت این كمیتهرا جمع آوری دلایل و مدارك درخصوص نیروهای فالانژلبنانی معین كرد.
این كمیته مستقل متشكل از سه عضو و تحت عنوان كمیته كاهان در نتایج تحقیقاتش آریل شارون را یكی از مسوولان كشتار صبرا و شتیلا معرفی كرد.
كمیته كاهان به طور مفصل به بررسی جزئیات اقدامات شارون و موافقت وی با حمله نیروهای فالانژ علیه اردوگاههای صبرا و شتیلا پرداخت.
ژنرال رفائیل ایتان، رئیس ستاد مشترك ارتش رژیم صهیونیستی در آن زمان در اظهاراتش در برابر این كمیتهگفته بود: حمله شبهنظامیان فالانژبه داخل دو اردوگاه صبرا و شتیلا با موافقت من و شارون صورت گرفت.
این در حالی است كه شارون در اظهاراتش در برابر این كمیتهمدعی شده بود: هیچ كس تصور نمیكرد كه شبهنظامیان فالانژچنین جنایتی را در این اردوگاه مرتكب شوند!
همزمان با كمیته تحقیقات قضایی رژیم صهیونیستی، كمیته تحقیقاتی دیگری نیز در سال 1982 درخصوص بررسی نقض قوانین بینالملل توسط رژیم صهیونیستی در زمان حملهاش علیه لبنان تشكیل شد كه دربرگیرنده حقوقدانان برجسته آمریكا، فرانسه، انگلیس، آلمان و ایرلند به ریاست شان مك براید حقوقدان برجسته ایرلندی بود. این كمیته نیز درخصوص این كشتار تحقیقاتی را آغاز كرد؛ تلاش این كمیته و نتایج آن مهمترین تحقیق بینالمللی درخصوص كشتار صبرا و شتیلا است.
بر اساس گزارش این كمیته رژیم صهیونیستی بیشترین مسوولیت را در كشتار صبرا و شتیلا دارد چرا كه یك قدرت اشغالگر بود كه بر منطقهای كه در آن كشتار صورت گرفت، تسلط داشت و این رژیم مسوول حفظ جان ساكنان این اردوگاهها بر اساس توافقنامه ژنو در سال 1949 بود.
در این گزارش آمده است: اسرائیل در برنامهریزی و فراهم كردن مقدمات این كشتار نقش مهمی ایفا كرد.
كمیته بینالمللی اعلام كرده بود: كشتار صبرا و شتیلا یك جنایت جنگی و ضد بشری است كه هر كسی كه به نوعی در آن سهیم بود، باید مجازات شود.
اما به رغم تمام این محكومیتها، هنوز جنایتكاران و عاملان این جنایت كه دستور اجرای این كشتار را صادر كردند به دستگاههای قضایی تحویل داده نشدهاند و همزمان با بیست و پنجمین سالروز كشتار صبرا و شتیلا، فلسطینیها همچنان كشتارهای دیگری را چه در گذشته و چه در حال به یاد میآورند