کد خبر: ۶۵۰۱۸
تاریخ انتشار : ۲۵ شهريور ۱۳۸۶ - ۱۹:۰۶
یک نماینده مجلس خبرداد:

برنامه پنهانی برای تعطیل خوابگاه‌ها !

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب- عضو کمیسیون آموزش مجلس گفت: «وزارت علوم قصد دارد تا به دلیل مسائل سیاسی و برای جلوگیری از تجمعات دانشجویی خوابگاه‌های دانشگاه‌های تهران را به مرور زمان کاهش داده و تعطیل کند».

به گزارش آفتاب، «شهریار مشیری» در گفت و گو با خبرنگار آفتاب در مورد اعتراض برخی از دانشجویان کارشناسی ارشد مبنی بر اینکه دانشگاه‌ها از دادن خوابگاه به آن‌ها خودداری می‌کنند توضیح داد: «در بودجه سرانه‌ای که دولت برای هر یک از دانشجویان دانشگاه‌های دولتی در اختیار وزارت علوم قرار می‌دهد، مبلغی هم برای خوابگاه در نظر گرفته شده است. این سرانه بین پنج تا هفت برابر شهریه‌ای است که دانشگاه آزاد از دانشجویان خود دریافت می‌کند اما متاسفانه امکانات و خدماتی که به دانشجویان دانشگاه‌های دولتی داده می‌شود در همان حد دانشگاه آزاد هم نیست».

وی گفت: «اگر دولت این سرانه بالا را در اختیار مراکز خصوصی قرار دهد و از ان‌ها بخواهد که تمامی دیپلمه‌ها را بدون کنکور وارد دانشگاه کنند و خدمات مطلوب به آن‌ها ارائه دهند نتیجه بسیار مطلوب‌تری گرفته خواهد شد و خواهیم دید که این موسسات باز هم بودجه زیادی می‌آورند. این نشان دهنده اوج ضعف وزارت‌خانه در مدیریت است. معلوم نیست که چقدر ریخت و اش و سوءمدیریت وجود دارد که این بودجه عظیم باز هم به جایی نمی‌رسد».

مشیری تصریح کرد: «پس از چندین ماجرای اعتراضی که دانشجویان در آن شرکت داشتند وزارت‌خانه تصمیم گرفته است که تا حد امکان خوابگاه‌های دانشجویی را در تهران کاهش دهد. این مساله کاملا با اهداف سیاسی رخ می‌دهد، به نحوی که به هیچ یک از دانشجویان کاردانی خوابگاه تعلق نمی‌گیرد، ظرفیت خوابگاه‌های دوره کارشناسی کاهش یافته و دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری نیز به مرور فاقد خوابگاه می‌شوند».

نماینده مردم بندی عباس در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: «هرچند که وزارت خانه سعی می‌کند تا با اهداف سیاسی خوابگاه‌های تهران را از میان بردارد، اما مسئله این است که همچنان دولت سرانه دانشجو را به صورت کامل در اختیار وزارت‌خانه قرار می‌دهد و در حال حاضر بخشی از این سرانه که به امور خوابگاه‌ها مربوط بود در اختیار وزارت‌خانه باقی می‌ماند تا آن را به هر نوع که می‌خواهد خرج کند».

مشیری خاطر نشان ساخت: «در واقع وزارت‌خانه ضعف مدیریتی خود در خدمات‌رسانی را با قطع خدمات جبران می‌کند».

وی ادامه داد: «دانشجوها در خوابگاه‌ها با یکدیگر ارتباط علمی و حتی فرهنگی برقرار می‌کنند و اگر ما خوابگاه را از آن‌ها بگیریم و مجبورشان کنیم که بروند و هرکدام در یک گوشه شهر برای خود مکانی پیدا کنند نه تنها امکان خدمات رسانی به آن‌ها وجود ندارد بلکه حتی از لحاظ فرهنگی نیز امکان فعالیت وجود ندارد».

این عضو کمیسیون آموزش گفت: «من باز هم تاکید می‌کنم که مشکل کم‌بود خوابگاه‌ها یک مسئله سیاسی است، وگر نه برای یک مملکت به این بزرگی ایجاد خوابگاه برای 5-6هزار نفر اصلا مسئله‌ای نیست».

مشیری در مورد شهریه دانشجویان شبانه نیز توضیح داد: «وزارت‌خانه از دانشجویان شبانه مبالغ هنگفتی شهریه دریافت می‌کند، در حالی که تمامی مخارج آن‌ها را قبلا از دولت گرفته است. آن استادی که سر کلاس به دانشجویان شبانه درس می‌دهد حقوقش را از سازمان مدیریت دریافت می‌کند. فضا و امکانات آموزشی هم که هیچ تغییری نکرده و همانی است که با پول و اعتبار دانشجویان عادی ایجاد شده است و در واقع تمامی شهریه دانشجویان شبانه به حساب وزارت علوم واریز می‌شود. به همین دلیل هم هست که در حال حاضر وزارت‌خانه هیچ تلاشی در راستای افزایش ظرفیت دانشجویان عادی انجام نمی‌دهد و تنها ظرفیت شبانه‌ها را بالا می‌برد که برایش درآمد به همراه دارد».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین