کد خبر: ۶۵۰۹۸۲
تاریخ انتشار : ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۲

" تنبل" ها بخوانند

یک روانشناس، تنبلی افراد را نشات گرفته از عوامل مختلفی دانست و تاکید کرد: تنبلی افراد چند عاملی است و نمی‌توان یک علت خاص برای آن متصور بود.
آفتاب‌‌نیوز :

محمد خلخال با اشاره به تنبلی برخی افراد، گفت: علل مختلفی در روند تنبلی تاثیرگذار است و اولین عامل آن به نوع سیستمی برمی‌گردد که فرد در آن بزرگ شده است.

وی افزود: متاسفانه سیستم آموزش و پروزش ما بگونه ای است که عمدتا تمرکز بر آموزش های فردی داشته و نحوه زندگی جمعی را آموزش نمی دهد و همین امر موجب گوشه گیری افراد و بی حوصلگی آنها در زمینه تعامل با دیگران و عاملی برای تنبلی آنها شده است.

خلخال "توقع زیادی داشتن از خود" را عامل دیگری برای تنبلی دانست و افزود: وقتی افراد بیش از حد از خود توقع داشته باشند، قطعا توان انجام آن را نداشته و کاره را نیمه تمام رها می کنند و این امر موجب تنبل شدن آنها می‌شود.

این رونشناس افکار منفی را هم عامل دیگری برای تنبلی افراد دانست و افزود: افکار منفی انگیزه را از فرد می‌گیرد و همین بی انگیزه شدن مانع انجام کار و باعث تنبلی افراد می‌شود.

خلخال "ترس از شکست" را هم عامل موثر دیگری در این زمینه عنوان کرد وافزود: این ترس از شکست موجب می شود افراد بسیاری کارها را اصلا شروع نکنند و همین امر عاملی برای تنبلی آنها می شود.

این روانشناس از "عدم اعتماد به نفس" به عنوان عامل دیگری در زمینه تنبلی افراد یاد کرد وافزود: وقتی اعتماد به نفس کم باشد، فرد توانایی های خود را نادیده گرفته و پیگیر ظهور و بروز آنها نمی شود و حرکتی صورت نمی گیرد و این امر به تنبلی افراد دامن می‌زند.

خلخال نداشتن برنامه و هدف در زندگی را عامل مهم دیگری در این زمینه عنوان و تصریح کرد: فردی که هدف و برنامه نداشته باشد، انگیزه ای برای انجام کار ندارد و همین امر موجب تنبل شدن فرد می شود.

وی در ادامه به تاثیر برخی اختلالات روانی در بروز تنبلی افراد اشاره کرد و افزود: کامل گرا بودن یکی از این اختلالات است که زیرمجموعه اختلالات روانی وسواس فکری محسوب می شود.

خلخال افزود: افرادی که تلاش داشته باشند هر کاری را کامل انجام دهند، معمولا در این زمینه موفق نمی شوند و دچار سرخوردگی شده و از انجام کار بازمانده و تنبل می‌شوند.

این روانشناس یادآور شد: تلاش برای کامل انجام دادن کارها خوب است، اما تفاوت اینجاست که افراد عادی اگر نتوانند کاری را کامل و بی نقص انجام دهند سرخورده و ناامید نمی شوند و به تلاش های خود در زمینه های کاری دیگر ادامه می‌دهند، اما افراد دارای این اختلال در صورتی که کاری را کامل انجام ندهند، سرخورده و ناامید و در ادامه تنبل می شوند.

وی افزود: از دیگر اختلالات روانی زمینه ساز تنبلی، افسردگی افراد است. فردی که افسرده است حال و حوصله انجام کاری را ندارد و در نتیجه تنبل می‌شود.

خلخال در ادامه به تاثیر مشکلات جسمانی و تغذیه در تنبلی افراد هم اشاره کرد وافزود: برخی مشکلات جسمی از جمله کم کاری تیروئید می تواند موجب بی حوصله شدن فرد شده و حوصله او را برای انجام کارها گرفته و فرد را تنبل کند. همچنین عدم تعادل هورمون های بدن افراد را بی حوصله و تنبل می کند.

خلخال به نقش تغذیه هم در بروز تنبلی اشاره کرد وافزود: وقتی غذای مصرفی فرد انرژی و کالری لازم را نداشته باشد، فرد بی حوصله شده و توانی برای انجام کارها ندارد.

این روانشناس با بیان اینکه هر یک از عوامل ذکر شده به تنهایی نمی تواند فرد را تنبل کند، گفت: مجموعه چند عامل در افراد زمینه ساز تنبلی است و برای رهایی از تنبلی باید از همان دوران کودکی اقدام کرد و اگر مشکلات جسمی و نوع تغذیه است که باید اصلاح و رفع شود و در خصوص سایر موارد نیز از دوران کودکی باید روی فرد کار شده و تربیت صحیح انجام شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین