کد خبر: ۱۰۱۸۵۵۱
تاریخ انتشار : ۲۳ مهر ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۴

وزیر علوم: مهاجرت دانشگاهیان طبیعی است

وزیر علوم بخشی از مهاجرت دانشگاهیان را امری «طبیعی» دانست، اما تأکید کرد که نباید این فرآیند به «قطع کامل ارتباط با وطن» منجر شود.
وزیر علوم: مهاجرت دانشگاهیان طبیعی است
آفتاب‌‌نیوز :

وزیر علوم حسین سیمایی صراف درباره مهاجرت دانشجویان و اساتید دانشگاه‌ها اظهار داشت: مهاجرت تا حدی طبیعی است و افراد ممکن است جای دیگری را به عنوان محل زندگی خود انتخاب کنند. مهم این است که شرایطی فراهم کنیم که حتی در صورت مهاجرت، رابطه افراد با کشور قطع نشود. متأسفانه گاهی موانع فرهنگی و امنیتی باعث می‌شود که دانشجویان مهاجر ارتباط خود را با وطن از دست بدهند.

وی افزود: برخی مهاجرت‌ها ناشی از فراهم نبودن بستر پیشرفت علمی، کمبود امکانات آموزشی یا مشکلات معیشتی و اقتصادی است. ما تلاش می‌کنیم وضعیت زندگی دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه‌ها را بهبود ببخشیم و حمایت‌های بیشتری از دانشجویان برتر داشته باشیم.

سیمایی در تشریح دلایل مهاجرت گفت: دلایل مهاجرت متنوع است؛ اقتصادی، سیاسی و گاهی فرهنگی. اما مسأله اصلی این است که هر کسی حق دارد محل زندگی خود را تعیین کند؛ حقی که قانون اساسی به رسمیت شناخته است.

وزیر علوم تأکید کرد: در این دوره سعی کرده‌ایم منزلت اجتماعی و حرفه‌ای دانشگاهیان را ارتقا دهیم و بخش‌های مختلف حاکمیتی را متقاعد کنیم به جایگاه و تأثیرگذاری دانشگاهیان توجه داشته باشند.

سیمایی صراف افزود: در زمینه معیشت نیز برای بودجه سال آینده تلاش فراوان می‌کنیم تا از دانشجویان نخبه، به ویژه در مقاطع ارشد و دکتری، حمایت مالی شود. در مقاطع کارشناسی خوشبختانه آموزش رایگان در کشور برقرار است، برای مثال دانشگاه شریف یکی از بهترین دانشگاه‌های کشور است و دانشجویان آن رایگان تحصیل می‌کنند.

وی ادامه داد: متعهد به آموزش رایگان هستیم و باید خدمات خوابگاه و تغذیه مناسب نیز فراهم شود. در این زمینه مدیریت دانشگاه‌ها بسیار تلاش می‌کند و ما نیز طرح‌های جدیدی در دست اجرا داریم که امیدواریم به نتیجه برسد. البته تحقق این طرح‌ها به تأمین منابع مالی بستگی دارد، اما سازمان برنامه و بودجه، رئیس جمهور و معاون اول با ضرورت حل مشکلات تغذیه و خوابگاه موافق هستند. 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین