سایت عصرایران در یادداشتی نوشت: «۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹، موشکی به ناوچه "کنارک"، متعلق به نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران اصابت کرد. ارتش ابتدا از بروز یک «حادثه» با یک شهید و تعدادی مجروح خبر داد ولی ساعاتی بعد که فضای مجازی پر از اخبار ضد و نقیض شد، منابع رسمی اعلام کردند که در جریان یک تمرین نظامی، ناوچه جماران به اشتباه ناوچه کنارک را مورد هدف یک موشک کروز قرار داده است. بر اساس آمار رسمی، این رویداد ۱۹ شهید و ۱۵ مجروح داشته است.
این روایت رسمی اما تنها دو روز دوام آورد و سایت «آجا» - رسانه ارتش در فضای مجازی - با انتشار فیلمی، احتمال دیگری را مطرح کرد که اگر درستی آن اثبات شود، صورت مسأله به طور کامل عوض می شود.
در ویدئوی منتشره توسط ارتش آمده است: «نقص فنی در موشک تولید شده توسط صنعت، علت اصلی این تشخیص اشتباه بوده است اما احتمال جنگ الکترونیک از سوی دشمن نیز وجود دارد.»
۱۷ روز قبل از این واقعه، دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا تهدید کرده بود که به شناورها ایرانی حمله خواهد شد. او پس از آن که چند قایق ایرانی به یکی از ناوهای آمریکایی نزدیک شده بودند، به نیروهای آمریکایی دستور داد به هر شناور ایرانی که برای کشتیهای آمریکایی در دریا مزاحمت ایجاد کرد، شلیک و آن را نابود کنند. کمتر از سه هفته بعد، یک ناوچه ایرانی در دریای عمان به طرز عجیبی منهدم شد و ارتش نیز احتمال جنگ الکترونیک از سوی «دشمن» را محتمل میداند.
اینکه آیا با تکنولوژیهای مرتبط با جنگ الکترونیک میتوان موشک کروز را از مسیر خود منحرف کرد یا خیر، پرسشی است که باید کارشناسان فنی و نظامی بدان پاسخ دهند؛ هر چند تصریح ارتش بر احتمال جنگ الکترونیک، این گزاره را تقویت میکند که چنین امکانی به لحاظ فنی وجود دارد.
اگر واقعاً در ماجرای کنارک، پای دشمن در میان باشد، پس میتوان به این احتمال نیز فکر کرد که همان دشمنی که متهم به جنگ الکترونیک است، ایبسا متهم به این باشد که خودش موشکی را به سمت ناوچه ایرانی شلیک کرده است. اگر این فرضیه مقرون به صحت باشد، شاید طرف ایرانی برای کنترل و مدیریت اوضاع آن را اعلام نکرده است که در شرایط کنونی، احتمالاً میتواند تصمیم مدبرانه ای باشد.
جمهوری اسلامی میکوشد تا انتخابات ریاستجمهوری آمریکا - که پاییز امسال برگزار می شود - رابطه کنونیاش با آمریکا را به شکل کنونی و مدیریت شده پیش ببرد تا بلکه با شکست ترامپ، فضای بهتری بین ایران و آمریکا ایجاد شود. در شرایط کنونی که نظرسنجیها در آمریکا چندان باب میل رئیسجمهوری این کشور نیست، هرگونه تنشی بهویژه از نوع نظامی بین ایران و آمریکا، مشخصاً به نفع شخص ترامپ تمام خواهد شد. لذا فارغ از ماجرای کنارک بعید نیست که ترامپ بخواهد بازی را بر هم بزند و با ایجاد تنش و درگیری، شانس رو به افول خود برای برنده شدن را احیا کند. لذا عقلای قوم در ایران میکوشند در ماههای باقی مانده تا انتخابات آمریکا، از بازی در زمین ترامپ خودداری کنند و تسویهحسابها و تعاملات را به مشخص شدن فضای ۴ سال بعدی آمریکا منوط کنند.
در نهایت با توجه به این که آن چه ذکر شد، تنها فرضیاتی - البته قابل تأمل - در باره این ماجرا هستند، تا مشخص شدن همه ابعاد موضوع، به روایت رسمی برمیگردیم: ناوچه جماران به اشتباه ناوچه خودی را زد.»