فاطمه اکبرپور افزود: پسماندهای بیمارستانی همچنان حدود ۹۰ تن در روز و پسماندهای عادی بین ۷۰۰۰ تا ۷۵۰۰ تن در روز است.
وی با اشاره به اینکه بهدلیل شیوع ویروس کرونا عملیات تفکیک زباله از مبدا و تفکیک تفکیک پسماند شهری طی سه ماه گذشته یعنی از اوایل اسفند ماه، متوقف شده بود، اظهار کرد: عملیات تفکیک زباله در «مجتمع پردازش و دفع پسماند آرادکوه» با اعمال پروتکلهای شدید بهداشتی آغاز شد.
اکبرپور ادامه داد: با توجه به اینکه برای دفن زباله در شهر تهران زمین به اندازه کافی وجود ندارد و برای دفن زباله محدودیتهایی وجود دارد، اگر روزانه ۷۵۰۰ تن پسماند بهطور مستقیم دفن شود زمین درنظرگرفته شده برای این کار پر میشود بنابراین تصمیم بر این شد که عملیات تفکیک زباله از سر گرفته شود.
وی با اشاره به اینکه قبل از شیوع بیماری کرونا توصیه میشد که مردم اجناسی را خریداری کنند که بستهبندی کمتری دارد و برخی مواد غذایی را به صورت فلهای خریداری کنند، اظهارکرد: با شیوع ویروس کرونا مردم بیشتر به سراغ خرید کالاهایی رفتند که بستهبندی دارد، یعنی اگر در گذشته پنج کیلو نخود یا لوبیا بهصورت فلهای خریداری میشد یک کیسه مورد استفاده قرار میگرفت اما اکنون باید پنج بسته یک کیلویی نخود یا لوبیا خریداری شود که پنج بستهبندی جداگانه دارد. از این رو این مساله باعث شد پسماند بیشتری تولید شود.
اکبرپور در پایان گفت: با شیوع ویروس کرونا و تعطیل شدن رستورانها و کترینگها در سطح شهر تهران و ترجیح مردم به مصرف غذاهای خانگی، استفاده از ظروف یکبار مصرف کمتر و در نتیجه ظروف یکبار مصرف کمتری وارد چرخه پسماند شد اما از طرفی دیگر بهدلیل رعایت مسائل بهداشتی پسماندهای مرتبط با تجهیزات بهداشتی مانند ماسک، دستکش و شیلد بیشتر شد بنابراین میتوان گفت شیوع ویروس کرونا ترکیب زبالهها و تعادل آن را برهم زده است اما پاسخ به این پرسش که این تعادل همسان و مساوی است، نیاز به بررسی و آنالیز دارد.