کد خبر: ۶۵۲۶۲
تاریخ انتشار : ۳۱ شهريور ۱۳۸۶ - ۱۷:۲۰

خلیل‌زاد : قطعنامه سوم در راه است

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل متحد مدعی شده‌است که پیش‌نویس قطعنامه سوم شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان که دربرگیرنده تحریم‌های اقتصادی شدیدتری خواهد بود طی هفته‌های آتی به اعضای شورا ارائه خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ریانوستی از نیویورک، زلمای خلیل زاد به خبرنگاران گفت: «دولت ایران تلاشی برای برآورده ساختن مطالبات جامعه جهانی از خود نشان نمی‌دهد، بنابر این وقت آن فرا رسیده که فشار بر این کشور را با تشدید تحریم‌ها افزایش داد. من فکر می‌کنم که پیش‌نویس این قطعنامه طی چند هفته ارائه شود». 

منظور سفیر آمریکا از «مطالبات جامعه جهانی» به طور مشخص تعلیق غنی‌سازی اورانیوم از سوی کشورمان است که آمریکا و متحدان اروپایی‌اش همواره آن را به‌عنوان پیش‌شرط گفتگوها با ایران عنوان کرده‌اند.

به گفته خلیل زاد بحث بر سر چگونگی تنظیم این پیش‌نویس در جلسه روز جمعه معاونین وزرای خارجه گروه 1+5 در واشنگتن آغاز شده و احتمالا در نشست آتی وزرای امور خارجه این کشورها که قرار است اواخر مهرماه تشکیل شود مورد بررسی نهایی قرار می‌گیرد.

همزمان ژان موریس ریپر نماینده دائم فرانسه در سازمان ملل نیز که کشورش ریاست دوره‌ای شورای امنیت را برعهده دارد گفته بود که فرانسه از شورای امنیت سازمان ملل متحد انتظار اعمال تحریم‌هایی جدید علیه ایران را دارد و در غیر این صورت پاریس از نهادهای اروپایی برای افزایش فشار به تهران استفاده خواهد کرد.

این در حالی‌است که ویتالی چورکین نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد با انتقاد ضمنی از رویکرد کشورهای غربی در وضع قطعنامه‌ای جدید علیه فعالیت‌های هسته‌ای ایران گفت: «تصویب قطعنامه جدید در شرایط کنونی کاملا بی‌موقع است، در شرایطی که گفتگوها میان تهران و آژانس بین المللی انرژی اتمی از سر گرفته شده به کار گرفتن دوباره مکانیزم‌های اعمال فشار بر این کشور ابزاری بی‌تاثیر برای حل مشکل پرونده هسته‌ای ایران است».

گفتنی است معاون اول وزارت امور خارجه آمریکا هفته گذشته بار دیگر از متحدین این کشور خواسته بود تا واشنگتن را در وضع قطعنامه سوم علیه برنامه هسته‌ای ایران یاری کنند. 

نیکولاس برنز روز چهارشنبه در آنکارا گفت: «ما مسیر خود برای اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران را همچنان ادامه می‌دهیم و بسیار امیدوار هستیم که بتوانیم که حمایت روسیه، چین و سایر اعضای شورای امنیت را برای تصویب قطعنامه سوم به‌دست آوریم».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین