آفتابنیوز : آفتاب: علي اصغر سلطانيه، نماینده ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی میگوید: كشورهاي عضو شوراي حكام به اين نتيجه رسيدهاند كه بايد بدون تاخير بيشتر پيامي جدي براي تاثيرگذاشتن بر اين مساله داده شود كه تواناييهاي هستهاي اسراييل خارج از هرگونه پادمان بينالمللي و خارج از كنترل دامنه كامل پادمانهاي آژانس تهديدي جدي براي صلح و امنيت منطقهاي و جهاني است.
متن كامل سخنان علياصغر سلطانيه، نماينده دايم جمهوري اسلامي ايران در آژانس بين المللي انرژي اتمي كه در كنفرانس عمومي آژانس ايراد شد، به شرح زير است:
«به نام خداوند بخشنده مهربان
آقاي رييس،
افكار عمومي جهان با دقت كنكاش ما در پنجاهمين سالگرد تاسيس آژانس بين المللي انرژي اتمي را نظاره ميكند هياتهاي حاضر در اين همايش كاملا مسوولند تا به شهروندان متبوعشان و به جامعه بين المللي اجازه دهند حقيقت را حتي اگر دردناك باشد بدانند.
اجازه دهيد برخي رويدادهاي واقعي و اطلاعات مربوط به اين موضوع دستور كار را يادآوري كنم:
1. رژيم اسراييلي در سال 1981 به راكتور هستهاي عراق حمله ميكند.
2. هيات عراقي با حمايت ديگر كشورهاي عربي پيش نويس قطعنامهاي را به كنفرانس عمومي آژانس براي محكوم كردن اين تجاوز اسراييل ارايه كرد.
3. به رقم اين واقعيت كه ايران مورد حمله رژيم صدام با حمايت آمريكا و برخي كشورهاي ديگر غربي قرار گرفت جمهوري اسلامي ايران كه متعهد به اصول اخلاقي است به طور رسمي حمايتش را از پيش نويس آن قطعنامه اعلام كرد.
4. آمريكا به عنوان نگهبان اسراييل و همه حاميان پيش نويس قطعنامه هشدار داد كه اگر اين قطعنامه ارايه و تصويب شود اين كشور آژانس بين المللي انرژي اتمي را ترك ميكند تا آژانس به خاطر بحران مالي در نتيجه اين تصميم آمريكا فرو بپاشد.
5. جمهوري اسلامي ايران به طور رسمي اعلام كرد كه اگر آمريكا آژانس را به خاطر تصويب اين قطعنامه كه تجاوز اسراييل را محكوم ميكرد ترك كند ايران حاضر است كمبود مالي ناشي از ترك عضويت آمريكا در آژانس را جبران كند.
6. خوشبختانه اين قطعنامه تصويب شد. هياتهاي آمريكايي، اسراييلي و فرانسوي سالن كنفرانس عمومي را ترك كردند اما البته آنطور كه تهديد كرده بودند آژانس را ترك نكردند.
7. طبق آن قطعنامه آن تجاوز به شدت محكوم شد و از مديركل درخواست شد درخصوص اجراي آن قطعنامه در كنفرانس عمومي بعدي گزارش دهد.
8. قطعنامههاي بيشتري در خصوص پيامد حمله نظامي اسراييل در جريان كنفرانسهاي عمومي بعدي تصويب شد.
9. قابليتها و تهديدهاي هستهاي اسراييل موضوع قطعنامههاي بعدي بود كه در آنها نگرانيهاي جدي ابراز شد.
10. همه قطعنامهها پيوستن فوري به ان.پي.تي و قرار دادن تاسيسات هستهيي تحت نظارت كامل آژانس را خواستار شدند.
11. يك پيشنويس قطعنامه درخصوص خاورميانه حدود يك دهه قبل پيشنهاد شد كه با وجودي كه ارزشهايي داشت، اما به لحاظ عملي توجهات را از تهديد بالقوه تنها جايي در منطقه كه عضو ان.پي.تي نيست منحرف كرد. اين قطعنامهها آنقدر ملايم بود كه با اجماع به تصويب رسيد.
12. در نتيجه ارايه قطعنامه خاورميانه بيانيه رياست كنفرانس جايگزين اين قطعنامه كه در خصوص تهديد توان هستهاي اسراييل بود شد. از آنجا كه بيانيههاي رياست بايد با اجماع پذيرفته شود بنابراين اين متنها به لحاظ الزامآور بودن از نظر حقوقي ارزشي نداشت.
13. نخست وزير اسراييل به داشتن تسليحات هستهاي اعتراف كرد.
14. اكثريت كشورهاي عضو شورا يعني جنبش عدم تعهد اين اذعان را به شدت محكوم كرد. كشورهاي غربي سكوت اختيار كردند.
15. كنفرانس گسترش ان. پي. تي در سال 1995 و كنفرانس بازنگري در سال 2000 نگراني جدي را ابراز كرد و قاطعانه پيوستن فوري به ان.پي.تي و به كارگيري مقياس كاملي از پادمانها در تاسيسات هستهاي اسراييل را خواستار شد.
16. كشورهاي عربي و ديگر كشورهاي عضو از سراسر دنيا كه نظر مشابهي داشتند به اين نتيجه رسيدند كه اين روند بايد تصحيح شود؛ بنابراين پيشنويس قطعنامهاي را درباره قابليتها و توان هستهاي اسراييل به آخرين جلسه كنفرانس عمومي ارايه كردند. آمريكا و برخي كشورهاي ديگر غربي به حق بودن اين انگيزه را به چالش كشيدند، آنها همچنين با به راي گذاشتن قطعنامهاي مشابه درخصوص خاورميانه كه با اكثريت آرا در سالهاي قبل به تصويب رسيد انتقام گرفتند و عليه آن راي دادند؛ حيرت آور نيست؛ زيرا وقتي يكي به هيچ اصول مدني پايبند نيست و در پرداختن به يك موضوع اساسي بسيار ضعيف است و از طريق گفتوگو و مذاكره چنين كاري را انجام ميدهد، اين قطعنامه به جاي حذف نگرانيهاي امنيتي مشروع ديگران و يافتن يك راه حل پايدار صلحآميز، گزينه آييننامهي موقت را براي مسدود كردن اين روند در آژانس و يا استفاده از زبان غيرمتمدن تهديد، تحريم و توسل ابزاري به شوراي امنيت سازمان ملل انتخاب كرد. اذعان به مالكيت تسليحات هستهاي از سوي رژيم اسراييلي پس از كنفرانس عمومي سال گذشته نتيجه اين عدم اقدام و مثالي خوب براي سياست استاندارد دوگانه غرب نسبت به خلع سلاح هستهاي و رژيم منع اشاعه بود. هنگامي كه اكثريت جامعه بين المللي بيانيه نخست وزير اسراييلي را محكوم كرد كشورهاي غربي سكوت اختيار كردند.
آقاي رييس، هياتهاي محترم،
مساله ايجاد منطقه عاري از تسليحات هستهاي در خاورميانه اولين بار از سوي ايران در سال 1974 پيشنهاد شد و در دور باطل گرفتار آمده است. وضع موجود ناشي از عدم پايبندي اسراييل به حقوق و هنجارهاي بين المللي است. حمايت مستمر آمريكا و سكوت ديگران در برابر جنايات، تجاوز، خونريزيها و نقض بيش از 30 قطعنامه در شوراي امنيت و كنفرانسهاي عمومي آژانس شرمآور است و نقطه تاريكي در تاريخ سازمان ملل و آژانس و قرن معاصر است. به علاوه در حالي كه اذعان اسراييل به مالكيت تسليحات هستهاي بر جديت نگرانيهاي امنيتي كشورهاي منطقه در دهههاي گذشته در چندين قطعنامه تاكيد كرد؛ همچنين مانعي جدي براي رژيم منع اشاعه و ان. پي. تي و خدشهاي براي اعتبار آژانس بين المللي انرژي اتمي است.
همه اينها به طور همزمان با رويكرد تبعيض آميز و سياست استاندارد دوگانه نسبت به يك عضو از ان. پي. تي و محروم كردن آن از حقوق لاينفكاش تحت اساسنامه آژانس انجام ميگيرد.
آقاي رييس، هياتهاي محترم،
آنچه ما در اين كنفرانس شاهد آنيم نتيجه اشتباهات گذشته ماست كه من به برخي از آنها و عدم اراده جدي كشورهاي عضو براي حمايت از اعتبار آژانس اشاره كردم تقريبا همه كشورهاي عضو به اين نتيجه رسيدهاند كه پيامي جدي بايد بدون تاخير بيشتر براي تاثيرگذاشتن بر اين مساله داده شود كه تواناييهاي هستهاي اسراييل خارج از هرگونه پادمان بينالمللي و خارج از كنترل دامنه كامل پادمانهاي آژانس است تهديدي جدي براي صلح و امنيت منطقهاي و جهاني است؛ بنابراين ما از همه كشورهاي عضو كه به استقلال حرفهايگري و اعتبار آژانس به عنوان تنها سازمان بين المللي فني اهميت قائلند ميخواهيم از حالا به بعد پيش از آنكه خيلي دير شود تدابير صحيح جمعي و جدي را اتخاذ كنند.
از توجه شما متشكرم »