کد خبر: ۶۵۲۹۴۱
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۰۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۶

چگونه می‌توان ترمز افزایش قیمت بی رویه مسکن را کشید؟

اخذ مالیات از خانه‌های خالی در قانون بودجه امسال نیز آمده است اما باید دولت و مجلس هر چه سریعتر اقدام به اجرای این قانون کنند تا در فصل جابجایی مستاجران شاهد افزایش افسار گسیخته قیمت مسکن نباشیم.
چگونه می‌توان ترمز افزایش قیمت بی رویه مسکن را کشید؟
آفتاب‌‌نیوز :

ابوالفضل نوروزی کارشناس مسکن، با اشاره به ناکارآمد بودن نظام مالیاتی فعلی در کشور گفت: در حال حاضر بسیاری از بخش‌های غیر مولد اقتصاد کشور از معافیت های مالیاتی برخوردارند و سودهای کلانی به جیب می زنند. همین سودهای کلان و بدون ریسک سبب می شود که سرمایه‌های جامعه به جای سرازیر شدن به سمت تولید به سمت بازارهای غیرمولد وسوداگرانه بروند.

وی در ادامه افزود: در چنین شرایطی و با چنین نظام اقتصادی نمی‌توان انتظار جهش و رونق تولید تولید را داشت. بنابراین نظام مالیاتی می‌بایست به سمت حمایت از تولید با اخذ مالیات گسترده از بخش‌های غیرمولد مانند بازارهای سکه و طلا و ارز و مسکن نماید. هجوم سرمایه به سمت بازارهای غیر مولد بدون حضور ابزارهای تنظیمی از قبیل مالیات سبب افزایش قیمت مسکن خواهد شد. در حالی که اگر از این بازارها مالیات اخذ می‌شد علاوه بر عدم سرازیرشدن نقدینگی موجود در جامعه به سمت آن‌ها، قیمت‌ها نیز اینگونه افسارگسیخته بالا نمی رفت و دولت می توانست قیمت ها را کنترل و متعادل نماید.

این کارشناس حوزه مسکن با اشاره به وضع نابسامان بازار املاک و ممکن بودن کنترل قیمت های افسار گسیخته آن از طریق مالیات اظهار داشت: یکی از بخش‌هایی که دولت حتما باید به صورت فوری وارد شده و مالیات اخذ نماید، حوزه واحدهای مسکونی خالی است. مطابق آمار در کشور بیش از ۲.۵ میلیون مسکن خالی وجود دارد که صاحبان آن ها به امید افزایش قیمت، آن‌ها را به بازار عرضه نمی‌کنند که همین مسئله یکی از دلایل اصلی کمبود و گرانی مسکن است.

وی در ادامه افزود: مالیات نگرفتن از خانه‌های خالی در حالی است که ما قانون برای آن داریم. این مسئله در ماده ۵۴ مکرر لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم در سال ۹۵ آمده است و مطابق این قانون، واحدهای مسکونی واقع در شهرهای با جمعیت بیش از یکصد هزار نفر که به استناد سامانه ملی املاک و اسکان کشور(موضوع تبصره۷ ماده۱۶۹مکرر این قانون) به‌عنوان «واحد خالی» شناسایی می‌شوند، از سال دوم به بعد مشمول مالیات معادل مالیات بر اجاره خواهند شد. سازوکار این مالیات هم بدینگونه است که در سال اول مالیاتی اخذ نمی شود در سال دوم اکر مسکن خالی بود معادل نصف مالیات تعیین شده در سال سوم معادل مالیات متعلقه و در سال چهارم معادل ۱.۵ برابر مالیات وضع شده، مالیات از صاحب مسکن اخذ خواهد شد.

این کارشناس اقتصادی همچین اظهار داشت: البته اخذ مالیات از خانه‌های خالی در قانون بودجه امسال نیز آمده است اما باید دولت و مجلس هر چه سریعتر اقدام به اجرای این قانون کنند تا در فصل جابجایی مستاجران شاهد افزایش افسار گسیخته قیمت مسکن نباشیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۲
سید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۶
0
0
تا ثروتمند است مستضعف باید خون بدهد کجاست طرفداران مظلومین چرا زمین خدا به این قیمت سرسام اور رسیده چرا کسی بداد مستاجرین نمی رسد کجای دنیا را سراغ دارید مسکن که نیاز اولیه یک انسان این شکلی باشد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۷
0
0
کم کردن فیمتها یک شبه امکان پذیر است اما. زندگی ارباب رعبتی اقایان بهم مبخورد
هر کس یک خانه. هرکس یک اتومبیل. هرکس. یک ویلا. و یا زمین باغی. بیش از ان مالیات سنگین

هر کس هر تعداد کارخانه کار افرینی می خواهد هر تعداد داشته باشد بدون مالیات
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین