کد خبر: ۶۵۳۲۱۲
تاریخ انتشار : ۰۸ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۰:۵۴

تازه‌نفس‌های مجلس یازدهم/ این‌گوی و‌ این میدان

یک عکس از سردار سلیمانی روبه‌روی جایگاه ریاست مجلس و عکسی از آیت‌الله حسن مدرس مقابل ناطقان افتتاحیه مجلس یازدهم قرار داشت.  در اولین ردیف و جایگاه هیئت دولت، رئیس‌جمهوری، وزیر خارجه و وزرای اطلاعات و کشور در مراسم حاضر بودند. رئیس دستگاه قضا و رؤسای سابق مجلس یعنی علی لاریجانی و غلامعلی حدادعادل ناظر آغاز کار مجلس یازدهم بودند.
آفتاب‌‌نیوز :

از میان دیگر سران کشور، تنها دبیر شورای نگهبان و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام غایبان این مراسم بودند. گویا غیر از تونل ضدعفونی که میهمانان و نمایندگان برای رسیدن به صحن مجلس از آن عبور کردند، آزمایش کرونا هم از همه گرفته شده بود. برگزاری افتتاحیه با روال معمول اما ممکن نبود.

مراسم حضور در حرم امام خمینی (ره) طبق دستور ستاد ملی مقابله با کرونا به‌ هم خورد. این را سیدرضا تقوی رئیس سنی مجلس گفت. هرچند 268 نماینده حاضر در صحن برخلاف هشدارها گرد هم می‌آمدند و گرم گفت‌وگو می‌شدند. گفت‌وگوهایی که رنگ‌وبوی رایزنی‌هایی درباره ریاست مجلس را هم داشت. محمدباقر قالیباف، حیمدرضا حاجی‌بابایی، مصطفی میرسلیم و شمس‌الدین حسینی؛ یکی از میان اینها به کرسی ریاست مجلس تکیه می‌زند که دیروز تقوی به عنوان رئیس سنی بر آن نشسته بود. حالا اصولگرایانی که چهار سال پیش با رأی مردم از رسیدن به مجلس بازمانده بودند، دوباره اکثریت مجلس را به دست‌ آورده‌اند. افتتاحیه مجلس یازدهم با پیام مقام معظم رهبری و سخنرانی رئیس‌جمهوری آغاز شد.

تازه‌نفس‌های مجلس یازدهم/ این‌گوی و‌ این میدان

وکیل‌الدوله و معاندالدوله نیستیم

حسن روحانی زود به جلسه آمد و قبل از مراسم تحلیف مجلس را ترک کرد. او حدود 40دقیقه‌ای به سخنرانی در مجلس پرداخت. حجت‌الاسلام رئیسی هم کنار روحانی نشسته بود. البته با فاصله‌ای که کرونا در مجلس بین همه حاضران در صحن انداخته بود. غیر از رئیس‌جمهوری، وزیر کشور تنها سخنران دولتی‌ها در جلسه افتتاحیه بود. عبدالرضا رحمانی‌فضلی گزارشی از انتخابات مجلس یازدهم داد؛ او که حتی تا آخرین روزها در مجلس دهم نیز بحث‌ها درباره استیضاحش جریان داشت و نمایندگان به عملکردش در اعتراض‌های آبان انتقادهای جدی داشتند.

به گزارش «خانه ملت» رحمانی‌فضلی مقابل منتخابان اصولگرای یازدهمین دوره مجلس چکیده برگزاری انتخابات را توضیح داد و گفت: ‌«قوانین و مقررات فعلی برگزاری انتخابات خصوصا انتخابات مجلس شورای اسلامی حقیقتا نیازمند بازنگری جدی است. امیدواریم در تعاملی سازنده بین «دولت دوازدهم» و «مجلس یازدهم»، شاهد بررسی و تصویب لایحه جامع انتخابات که در مجلس است و رافع بسیاری از اشکالات و نواقص در زمینه انتخابات است، باشیم».

سیدرضا تقوی اولین ناطق نمایندگان مجلس یازدهم بود. رئیس سنی دیروز در نطق خود گفت: «می‌خواهم مجلس یازدهم را براساس آنچه شناخته‌ام برای مردم معرفی کنم. این همه معرفی نیست تنها گوشه‌ای از آن را بیان می‌کنم. در مرحله اول کشور ما به لحاظ تاریخی ۱۱۴ سال است که مجلس دارد و در میان کشورهای آسیایی نخستین کشوری است که صاحب پارلمان و مجلس شده. مجلس یازدهم یاد و خاطره چهره پرافتخار و شخصیت عالی‌مقدار شهید مدرس را گرامی می‌دارد و عزم خود را جزم کرده تا در کلاس درس مدرس بنشیند و شجاعت و صراحت یاد دهد و دیانت را بیاموزد». تقوی ادامه داد که «مدرس یک شخص نیست بلکه یک فکر است، مدرس نماد استقلال مجلس در مقابل زیاده‌خواهی‌های برخی رجال مستبد و مستکبر است که می‌ایستند و مبارزاتشان را در سنگر مجلس دنبال می‌کنند. مدرس در این خراب‌آباد برای خود خشتی بر خشت نگذاشت زیرا زیباترین و پرارزش‌ترین خانه را خانه زهد، خانه در خیابان آزادی در محله مناعت طبع کوچه کرامت و با پلاک پایداری می‌دانست و خریداری کرد. بنیان این خانه را بر زمین ایمان و بر پایه عزت بنا کرد».

او گفت:‌ «مجلس یازدهم معتقد است انبیای عظام برای اقامه عدل برانگیخته شده‌اند. انقلاب اسلامی برای اجرای عدالت ایجاد شده که این عدالت در طرح‌ها و لوایح و اقتصاد و امکانات به مناطق محروم و توجه به اقشار آسیب‌پذیر مدنظر قرار می‌گیرد. نگاه عدالت‌محور، پرخوری رانت‌خواران و گرسنگی و تنگدستی مردمان را تحمل نمی‌کند». تقوی گفت که در این مجلس «موفقیت‌های انجام‌شده را می‌پذیریم و به همه مدیران موفق خسته نباشید می‌گوییم، زیرا مدیران مخلص، متعهد و انقلابی را سرمایه‌های ارزشمند اسلامی کشور می‌دانیم؛ البته هرگز از اشتباهات حمایت نمی‌کنیم. ما اصرار بر حفظ اشتباهات انجام‌شده در گذشته در قوای سه‌گانه را نداریم. طبق قانون به اصلاح آنها به شیوه مناسب اقدام خواهیم کرد». هرچند مجلس یازدهم با حاشیه‌های زیادی آغاز شده اما تقوی در نطق خود گفت «ما دنبال حاشیه‌سازی نیستیم».

او گفت «به حاشیه‌سازان متذکر می‌شوم که تلاش نکنند ما را به حاشیه ببرند. ما می‌خواهیم در زندگی مردم تأثیرگذار باشیم. اجازه دهید مجلس با همین ترکیب در رأس امور باشد. ما وکیل‌الدوله و معاند‌الدوله نیستیم؛ ما می‌خواهیم برای حل مشکلات مردم با وحدت و یکپارچگی پشت سر رهبر فرزانه انقلاب دست در دست هم مشکلات کشور را حل کنیم». تقوی ادامه داد: ‌«شاخص ما نمایندگان مجلس یازدهم عمل به قانون است و سرلوحه کارمان تعامل با سایر قوا قرار دارد، البته نقد منصفانه و انتقاد واقع‌بینانه به اصلاح امور شتاب بیشتری می‌دهد. ما از حداکثر اختیاراتمان در قانون استفاده می‌کنیم مجلس یازدهم تصمیم دارد اصلاحات، تحقیق و تفحص، انتقاد و نظارت، جلوگیری از اسراف و مبارزه با اشراف‌گری را از خودش شروع کند و بعد به دیگران بپردازد». وقتی او درباره ایستادگی نمایندگان مجلس یازدهم «در برابر زیاده‌خواهان مستکبر و جهان‌خواران» و خسارت «نرمش» سخن گفت، فریاد الله‌اکبر مجلس یازدهم بلند شد. تقوی گفت: «از همین جا با امام عهد می‌کنیم و کلام او را تکرار می‌کنیم که اگر بند بند استخوان‌هایمان را جدا سازند، اگر سرمان را بالای دار برند، اگر زنده زنده در شعله‌های آتشمان بسوزانند، اگر زن و فرزندان و هستی‌مان را در جلوی دیدگانمان به اسارات و غارت برند، هرگز و هرگز امان‌نامه کفر و شرک را امضا نمی‌کنیم».

چه کسی رئیس می‌شود؟

مراسم تحلیف مجلس یازدهم مقابل دوربین‌های زیادی ثبت شد. هرچند به دلیل کرونا تماشاگران اندکی در صحن حاضر بودند. نمایندگان سوگند یاد کردند: «من در برابر قرآن مجید به خداوند قادر متعال سوگند یاد می‌کنم و با تکیه بر شرف انسانی خویش تعهد می‌نمایم که پاسدار حریم اسلام و نگهبان دستاوردهای انقلاب اسلامی ملت ایران و مبانی جمهوری اسلامی باشم. همچنین از ودیعه‌ای که ملت به ما سپرده به عنوان امینی عادل پاسداری کنم و در انجام وظایف وکالت، امانت و تقوا را رعایت نمایم و همواره به استقلال و اعتلای کشور و حفظ حقوق ملت و خدمت به مردم پایبند باشم. از قانون اساسی اطاعت کنم و در گفته‌ها و نوشته‌ها و اظهارنظرها، ‌استقلال کشور و آزادی مردم و تأمین مصالح آنان را مدنظر داشته باشم». بعد از این آنها به جای اینکه طبق روال هر دوره راهی حرم امام خمینی شوند بر سر مزار گلزار شهدای گمنام در مجلس حاضر شدند. اما برنامه دیگر برگزاری مجمع عمومی فراکسیون «مردمی نیروهای انقلاب اسلامی» بود. جلسه‌ای که قرار بود در آن کاندیداهای ریاست و هیئت‌رئیسه مجلس را مشخص کنند. جایی که بحث‌ و جدل‌های زیادی از مدت‌ها قبل پیرامون آن شکل گرفته است.

محمدباقر قالیباف همچنان از جدی‌ترین گزینه‌های ریاست محسوب می‌شود و از آن سو ائتلاف مدیران و وزرای احمدی‌نژادی با حمیدرضا حاجی‌بابایی شکل گرفته است. به نظر می‌رسد میرسلیم و نمایندگان جبهه پایداری در مجلس یازدهم نیز به این ائتلاف بپیوندند و رأی اندک اصلاح‌طلبان مجلس نیز در این میان تعیین‌کننده خواهد بود. باید دید فراکسیونی که تاکنون 220 عضو دارد، سرنوشت ریاست مجلس را چطور رقم می‌زند. قالیباف دیروز بعد از پایان مراسم در توییتی نوشت:‌ «تأکید رهبر معظم انقلاب بر توجه به عدالت و تقویت معیشت طبقات ضعیف از مسیر اصلاح خطوط اصلی اقتصاد ملی، اولویت عملیاتی مجلس یازدهم خواهد بود. به لطف خدا ‎مجلس قوی با راهگشایی برای نیل به قله‌های ترسیم‌شده در قانون و عمل به توصیه‌ها، به مردم ثابت خواهد کرد که انتخاب‌شان درست بوده است».

دیروز مصاحبه میرسلیم دیگر کاندیدای بالقوه ریاست با یکی از شبکه‌های فارسی‌زبان حاشیه‌های زیادی برایش به همراه داشت و او را در نهایت به عذرخواهی واداشت. با رأی نمایندگان مجلس یازدهم دومین جلسه با دستور انتخابات هیئت‌رئیسه امروز برگزار می‌شود.

منبع: شرق
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین