بررسیها بر روی توئیتهای با حداقل ۵۰۰ لایک از میان۳۱هزار و ۸۳۸ توئیت که در روزهای ۱۰ و ۱۱ خرداد منتشر شده، نشان میدهد که انتقاد از مسئولان کشور ایران و آمریکا دو مضمون اصلی است که با کلیدواژههای آمریکا، مینیاپولیس، جورج فلوید و مینسوتا منتشر شده است.
با وجود آنکه اعتراضات در آمریکا به صورت گسترده رخ داده و عملکرد دولتمردان این کشور در مواجهه با این اعتراضات مثبت نبوده است اما برخی از کاربران از مسئولان کشور خودمان انتقاد کردهاند که چرا به اعتراضات در آمریکا بیشتر از اعتراضات مردم ایران توجه میکنند. این توئیتها ۴۱ درصد لایکهای توئیتهای بررسی شده را به خود اختصاص داده است.
این کاربران معتقدند مسئولان کشور اقدامی برای آسیه پناهی و یا اعتراضات مردم انجام ندادهاند اما حالا از کشتهشدگان آمریکایی سخن میگویند. کاربری در این راستا نوشته است:
کاش #آسیه_پناهی مثل #جورج_فلوید سیاهپوست آمریکایی بود.
از سوی دیگر اما انتقادات زیادی نیز به مسئولان کشور آمریکا شده است. توئیتهایی با این مضمون، ۲۸ درصد از لایکها را به خود اختصاص داده است. کاربرانی که این توئیتها را لایک کردهاند از اقدام آمریکا برای کشتن یک شهروند سیاهپوست آمریکایی انتقاد کردهاند. کاربری در این رابطه توئیتی را منتشر کرده است:
کشوری که ساختار سیاسی، قضایی و اقتصادی ظالمانۀ آن صدها سال است در سراسر جهان جنگ و کودتا و فقر و تبعیض وشکنجه و برادرکشی و فساد اخلاقی را پمپاژ میکند و در داخل نژادپرستی و گرسنگی و تحقیر و «خفهکردن با زانو» را، اگر نامش شیطان بزرگ نیست پس چیست؟ آمریکا #منبع_شر است.
در ۹ درصد از لایکها از مردم به خاطر سوگواری برای شهروند کشته شده در آمریکا انتقاد شده است. این کاربران معتقدند که این دسته از مردم برای آسیه پناهی و دیگر اتفاقات در ایران سوگواری نکردهاند. کاربری در این راستا نوشته است:
جنگلهای ایران داره میسوزه! چون کوآلا و کانگورو نداره اینقدر بی تفاوتن مردم؟ فضای توییتر شده جوک برای زیر دریایی و تحلیل دعوای ترامپ و توییتر و ریتوییت آتش سوزی مینیاپولیس. واقعا سخته از کشور خودتون حرف بزنین؟! سخته یک طوفان توییتری و مطالبه برای امداد از حکومت به راه بندازین؟
در ۴ درصد از لایکهای توئیتهای مورد بررسی نیز به انتقاد از صدا وسیما به خاطر پوشش اخبار برای جورج فلوید و نادیده گرفتن آسیه پناهی انتقاد شده است. کاربری در این رابطه توئیتی را منتشر کرده است:
میگن از دیشب که تظاهرات در امریکا شکل گرفته ۹۰ درصد سرچ های مردم "راه های مهاجرت به ایران" بوده (صداوسیما به زودی)
۳ درصد لایکها مربوط به مطالب طنز درباره اعتراضات درآمریکاست. کاربری در این راستا نوشته است:
حالا سمند رو میشه یه جوری هضم کرد، اما اون پراید وانت وسط شلوغیهای مینیاپولیس چیکار میکنه؟
۲درصد لایکها به حمایت از مردم آمریکا به خاطر اعتراض در این کشور اختصاص دارد. سید نظامالدین موسوی نماینده مجلس در این رابطه توئیتی را منتشر کرده است:
به مردم شجاع و رنج کشیده میناپولیس آمریکا: ما از ابتدای دوره مجلس با شما ایستاده ایم و همچنان با شما خواهیم ایستاد. ما اعتراضات شما را از نزدیک دنبال میکنیم. شجاعت شما الهام بخش است.
۲درصد کاربران از اخبار مبنی بر اعترضات در آمریکا استقبال کردهاند. کاربری در این راستا نوشته است:
پس از سه روز تظاهرات و ناآرامی مامور پلیس شهر مینیاپولیس که مرد سیاه پوست را با گذاشتن زانویش روی گردن کشت، بازداشت شد.
۲درصد لایکها نیزمربوط به حمایت از کشور آمریکاست.
دادهکاوی توئیتهای پرلایک منتشر شده راجع به اعتراضات در آمریکا نشان میدهد که بیشتر کاربران منتقد برخورد دوگانهای که با اعتراضات در ایران و آمریکا میشود هستند و خواهان آزادی رسانهها و تجمعات در کشور هستند. در کنار این مطالب، انتقادات از برخورد با معترضین و رفتار مسئولان آمریکایی در مواجهه با اعتراضات نیز انتقاداتی شده است.
يعني كسي حق هيچ اعتراضي ندارد
یک سوال ... چرا مسئولان ایران به اعتراضات در آمریکا بیشتر از اعتراضات مردم ایران توجه میکنند؟
1 - چون اعتراضات در تمام دنیا غیر از کشورهای دوست و برادر مانند (روسیه-چین-کره شمالی-عراق-لبنان-ونزوئلا و چند کشور ...دیگه) ضد(مردمی و...)
می باشد و همه در راستای آمریکا هست و این اعتراضات بیشتر از طرف اوباش حمایت میشود ...
2 - چون کشور ایران گل و بلبل هست و در آمریکا نیست برا همین خیلی از فرزندان سران - وکلا - وزرا و مسئولین آقازاده ها و خانم زاده ها و ... بدنبال این هستن که برن آمریکارا گل و بلبل کنند...
3 - چون ایران مهد دموک (دموکراسی) هست و در دیگر جاها نیست...
4 - چون در ایران آنقدر شرکتهای غول هست که تمام صنعت و تکنولژی دنیا در ایران ساخته میشه و بدنیا صادر میشه و در آمریکا نیست ...
5 - چون ...
خیلی شبیه به هم هستند متاسفانه
يكبار ديگه نوشته ات رو بخون؟!!!
جامعه مدنی فعال و قدرتمند آمریکا ! بسیار انسانی تر و قانونی تر و شفاف تر ا ست !
اگر حتی یکبار هم زحمت ندادید و تحت تاثیر رسانه های غربی هم باشید این شمایید که اطلاعات ضعیف از ساختار سیاسی آمریکا دارید
وقتی از بسیار انسانی تر و قانونی تر و شفاف تر ا ست استفاده میکنی دوباره داری مقایسه میکنی چون از ماهیت قدرت ' دولتها بی خبری ' وقتی داری مقایسه میکنی در واقع داری رای میدی به بی قانونی بی عدالتی و عدم شفافیت شاید خودت الان اینو ندونی' وقتی اطلاعاتتو بالا ببری و شناخت نسبی پیدا کنی و منصف باشی حرف امروزتو نفی میکنی ' در مواجهه با تمام دولتهای جهان این ما ملتها هستیم که صاحب منافع حداقلی هستیم ' اونهایی که شما انسانی تر میبینیشون بیش از دیگران به ملت خودشون و ملتهای جهان که شامل ملت ایرانم میشه ' اجحاف کردند و این در تاریخ ما کاملا نمایانه
نکته دیگه اینکه معلومه که سیاست مدارها مشکلات مخالفان خودشون را بزرگ جلوه میدن و مشکلات خودشان را کم جلوه میدن این دیگه بحث نداره
سلبريتي فقط به شيفتگان كشور هاي غربي گفته ميشه يا سينه چاك هر كشور خارجي؟
مثلا كسي دلباخته چين باشه چي سلبريتي نيست؟؟
1 . مردم فرانسه میان تو خیابان که نه فقط به دولت فرانسه و سیاستهاش که به نظام سرمایه داری نه بگن . این یک اعتراض ساده به سیاستهای داخلی کشور فرانسه نیست . دردی کهنه ست که سر باز کرده و عمیقتر از سیاستهای جاری دولت فرانسه است .
2 . تبعیض فقط در آمریکا وجود نداره درسته ولی منشا اصلی تبعیض از هر نوعیش در کشور آمریکاست . این در دل تاریخ معاصر آمریکا وجود داره و غیر قابل انکاره و از اینم نباید به همین راحتی گذشت و جنایت دیگران رو به اندازه جنایات آمریکا در حق بشر یکی دونه ست .
کاش مملت ما بجایی میرسید که شما از سانسور کردن مطلب من که یک آدم معمولی ورده...نترسید
من قبول دارم درکشورمافقر بیکاری بی عدالتی داره امون مردم رو میگیره
اماشماکجای ایران دیدید چنین رفتارهایی رو ازپلیس مون؟
چراهمیشه ودرهمه مسائل ایران ازهمه جابدتره؟؟؟
اول کرونا دیدیم چقدر خودمون روکردیم بدنرین کشوردنیا بعدش بقیه دنیامدیریتش ونحوه سرویس دهی دولتهای مختلف رودیدیم
من میگم واقع بین باشیم نه خوشبین نه بدبین
آقا مرتضی در مورد تفاوت درمان بخش دولتی در ایران و درمان بخش خصوصی در آمریکا صحبت کردند که کاملا بحث درست و به جایی ست . در آمریکا چون خدمات درمانی به عهده بخش خصوصی ست و خب سرمایه دار هم که ماهیتش اینه که به فکر جیب خودشه و براش اهمیتی نداره که چقدر آمریکایی میمیره ، وضعیت درمان رو در آمریکا به این شکل دراورده که یه بچه 18 ساله به خاطر نداشتن بیمه درمانی میمره و کک بیمارستان و بخش خصوصی درمان هم نمیگزه . ولی در کشور خودمون درمان دولتی باعث شده عدالت بین تمام اقشار برقرار باشه . بله داریم در مورد ایران صحبت میکنیم .
در مورد پلیس هم میشه گفت در همه کشورها رفتار پلیس ضد شورش در زمان هرج و مرج داخلی ، با معترضین به دولت و سیاستهاش محکم و کوبنده است ......
لتماس تفکر