آفتابنیوز : آفتاب: گیتس دیگر ثروتمندترین مرد جهان نیست ، بعد از گذشت 13 سال فردی به نام کارلوس اسلیم توانست ، لقب ثروتمندترین مرد جهان را از بیل گیتس بگیرد و به خود اختصاص دهد.
کارلوس اسلیم فرزند یک لبنانی مسیحی مهاجر به نام یوسف سالم حداد است که در سال 1902 کشورش را به مقصد مکزیک ترک کرد. پدر کارلوس اسلیم ، به واسطه کار سخت و استعدادش در سرمایهگذاری ، به سرعت مدارج ترقی را پیمود ، به طوری که در سال 1910 صاحب یک زمین باارزش در مرکز شهر مکزیکوسیتی شد. وی با دختر یک بازرگان موفق ازدواج کرد و صاحب 6 فرزند شد که کارلوس اسلیم ، کوچکترین آنها بود.
کارلوس اسلیم در 28 ژانویه 1940 در مکزیکوسیتی به دنیا آمد. اسلیم اعتبار زیادی در صنایع ارتباطات مکزیک و آمریکای لاتین دارد. وی ریاست شرکتهای را به عهده دارد. سه پسر و یک پسرخواندهاش ، وی را در اداره این شرکتها یاری میکنند.
در سوم جولای 2007 ، یک روزنامهنگار اقتصادی مکزیکی گزارش کرد که ثروت اسلیم از میزان دارایی بیل گیتس ، پیشی گرفته است. دارایی فعلی وی 67.8 میلیارد دلار تخمین زده میشود. وی قسمت قابل ملاحظهای از این سرمایه را مدیون سودهایی است که اخیرا از طریق شرکت America Movil به دست آورده است.
گرچه اسلیم بیشتر ثروت خود را از طریق شرکتهای ارتباطی به دست آورده است ولی سرمایهگذاریهای هم در صنایع بیمه ، خردهفروشی ، معدن ، بانک و تنباکو هم داشته است.
گفته میشود نیمی از کل ارزش سهام مکزیک مربوط به شرکتها و سرمایهگذاریهای اسلیم است.در مکزیک از هر 5 خط تلفن سیار 4 خط و از هر 10 خط تلفن ثابت 9 خط از خدمات شرکت ارتباطی اسلیم استفاده میکنند.
در سال 2006 ، اسلیم 1.8 میلیارد دلار به مؤسسههای خیریه کمک کرد ، 95 هزار دوچرخه برای کودکان فقیر خرید تا بتوانند به کمک آنها به مدرسههایشان بروند ، کمک کرد که 700 هزار عینک برای محصلین خریده شود و به 150 هزار دانشجو یاری رساند. او هزاران لپتاپ برای کودکان خریده است و در نظر دارد طی برنامهای در عرض 4 سال آینده ، ده میلیارد دلار به سیستم بهداشت و درمان مکزیک و برنامههای آموزشی کمک کند
.
در شرکتهای اسلیم 250 هزار مکزیکی مشغول به کار هستند. سال گذشته یک روزنامه مکزیکی کاریکاتور جالبی از اسلیم منتشر کرد که زیر آن نوشته شده بود : Billion Dollar Baby!
این یک روی سکه است ، کارشناسان اکانومیست اعتقاد دارند که انحصار اقتصاد مکزیک به وسیله اسلیم و 100 خانواده شناختهشده دیگر مکزیکی ، ضرر و زیانهایی زیادی برای اقتصاد مکزیک دارد ، طوری که درآمد سالیانه مکزیکیها را به زیر 7 هزار دلار رسانده است. شواهد چنین فقری را میتوان در انبوه مهاجرانی که سالیانه برای کار به آمریکا ، مهاجرت میکنند ، جستجو کرد. در واقع 10 درصد جمعیت مکزیک به آمریکا مهاجرت کردهاند.