آفتابنیوز : آفتاب- سالها است که در دنیا، شرکتهای پیمانکار برای نمایش اتمام به موقع پروژههای خود از نصب روزشمارهایی در محل انجام کار استفاده میکنند. روزشمارهایی که با در نظر گرفتن تعداد روزهای توافق شده برای اتمام کار، نشاندهنده دقت برنامهریزی پیمانکاران و مجریان طرح هستند.
شهروندان تهرانی نیز چند سالی میشود تابلوهای عظیمی را در گوشه و کنار شهر میبینند که هر روز شمارهای از شمارگان آنها کم میشود، و البته گه گاه هم برخی از آنها خاموش میشوند!
مسافرینی که هر روز سوار بر خودروهای در حال عبور از بزرگراه همت، چشم به عظمت برج میلاد میدوزند، حتما به خوبی به یاد دارند که روزشمار عظیم این برج سالها بود که نزدیک و نزدیکتر شدن به موعد افتتاح بلندترین بنای ایران را نوید میداد. اما با به اتمام رسیدن اعداد نقش بسته بر این روزشمار، اخباری ناامیدکننده از شهرداری تهران به گوش میرسد.
21 اسفندماه سال گذشته، «مهندس میرصادقی»، مدیر عامل شركت یادمان سازه، تاکید کرد: «طبق روز شمار نصب شده، عملیات ساخت برج میلاد مهر ماه 86 تمام میشود». این سخنان را آقای میرصادقی چهار ماه بعد تغییر دادند و در 29 خرداد ماه امسال اعلام کردند: «بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته عملیات ساخت اجزای برج میلاد تا تاریخ اول دیماه امسال به اتمام خواهد رسید و به منظور سرعت بخشیدن به بهرهبرداری این مجموعه از اوایل تیر ماه سال 86 بحث بهره برداری شروع خواهد شد».
اما گویا کار به همینجا ختم نمیشد که سردار قالیباف در 26شهریور ماه امسال اعلام کرد: «اینجانب اخیرا گزارشی از مدیرعامل شرکت «یادمان سازه» مجری طرح شهری ـ ملی «برج میلاد» پیرامون تاخیری که در تحقق به موقع این پروژه طبق روزشمار مربوط به آن به وجود آمده دریافت كردهام که نیاز است به حضور مردم تهران توضیحاتی ارایه كنم».
اما توضیحاتی که شهردار تهران از آن یاد کرد اظهارات بلند بالایی بود در توصیف محاسن نصب روزشمار به هنگام اجرای پروژههای عمرانی، و در پایان افزودن یک توضیح کوتاه که: «برطبق این سیستم، زمان اتمام فاز اول پروژه «برج میلاد» که از سال 75 آغاز شده و بخشی از آن با زحمات شهرداران قبلی صورت پذیرفته مهرماه امسال تعیین شده بود. اما براساس توضیحات مجری طرح افتتاح این پروژه تا ایام دهه فجر به تاخیر میافتد».
در نهایت کار به جایی رسید که سردار قالیباف ناچار به اعلام یک خبر قابل پیشبینی اما به هر حال عجیب شد. 31شهریورماه شهردار تهران در پاسخ به پرسش خبرنگاران که با به اتمام رسیدن روزشمار افتتاح برج میلاد و عدم وقوع این اتفاق از این پس چه رخ میدهد؟ پاسخ داد: «روز شمار برج میلاد منفی میشود!»
(اینجا بخوانید) اما تجربه تلخ روزشمار افتتاح برج میلاد و دردسرهایی که پیگیری خبرنگاران برای شهرداری به بار آورد، خیلی زود باعث شد تا مسئولین شهرداری اقدام به یک برنامه ریزی دقیق برای رفع مشکل عدم اتمام پروژههای عمرانی، مطابق با پایان روزشمار آنها کنند. راهکار شهرداری تهران برای حل این معظل بسیار ساده و کارا بود: خاموش کردن روزشمارها!
24مرداد ماه امسال، مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهر تهران، خبر از بهرهبرداری نمایشگاه دائمی گل و گیاه پایتخت داد. در این روز «علیمحمد مختاری» اظهار داشت: «شهر تهران تا پایان سال جاری در راستای افزایش آگاهیهای عمومی و جلب مشارکت شهروندان برای حفظ و گسترش فضای سبز دارای یک نمایشگاه دائمی گل و گیاه خواهد شد».
(اینجا بخوانید)
خبر احداث یک نمایشگاه دائمی گل و گیاه، بیشک برای اکثریت شهروندان تهرانی خوشحالکننده بود، اما به نظر میرسید برخی به دلیل وجود یک مشکل ساده از اعلام این خبر چندان خوشحال نشدند: وجود روزشمار در کنار محوه اجرای طرح. البته راه حل این مشکل چندان دشوار نبود. روزشمار این پروژه هم خیلی زود خاموش شد.
سوم مهرماه، سردار قالیباف در مورد خاموش بودن روز شمار پروژه نمایشگاه بینالمللی گل و گیاه نیز توضیح داد: «در زمان افتتاح این پروژه تاخیری وجود ندارد و حتما آذرماه افتتاح میشود». شهردار تهران در پاسخ به این مطلب كه این روز شمار دومین پروژه است كه خاموش و یا منفی میشود، گفت: «خیر! در CPM برنامهریزی شده شهرداری پروژه در مدت زمان مشخص خود انجام میشود».
اینکه در CPM شهرداری تهران کارها چگونه و در چه زمانی انجام میشوند؟ و یا اینکه اساسا چند نفر از مردم تهران میدانند که CPM چیست که شهردار پاسخ خبرنگاران را به آن موکول میکند چندان اهمیتی نخواهند داشت. برای مسافرینی که سوار بر خودروها از خیابانها و بزرگراههای تهران عبور میکنند تنها یک پرسش اهمیت دارد: چه کسی روزشمارها را خاموش میکند؟