آفتاب: رییس جمهوری اسلامی ایران پس از سخنرانی در شصت و دومین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در یك مصاحبه مطبوعاتی به سوالات متعدد خبرنگاران خارجی پاسخ داد. بیش از یكصد خبرنگار خارجی حاضر در این مصاحبه مطبوعاتی سوالاتی درخصوص موضع جمهوری اسلامی ایران در رابطه به اسرائیل ، فعالیتهای هستهای ایران، موضوع عراق و همچنین اوضاع داخلی ایران مطرح كردند و احمدی نژاد با دقت به این سوالات پاسخ داد.
رییس جمهوری اسلامی ایران را در این مصاحبه مطبوعاتی ، غلامحسین الهام وزیر دادگستری، محمد خزایی نماینده ایران در سازمان ملل متحد ومجتبی ثمره هاشمی مشاور عالی رییس جمهوری همراهی میكردند.
در ابتدای این مصاحبه خبرنگاری از رییس جمهوری اسلامی ایران پرسید شما در سخنان خود در مجمع عمومی سازمان ملل گفتید كه موضوع هستهای ایران تمام شده اما همزمان در خبری اعلام شد كه كنگره آمریكابه فكر اعمال تحریمهای جدید علیه ایران است، پاسخ شما چیست؟
احمدی نژاد در پاسخ گفت: از نظر ما موضوع هستهای تمام شده است و تنها در آژانس از نظر حقوقی پیگیری و رسیدگی میشود. رییس جمهوری اسلامی ایران تاكید كرد : ما انتظار نداریم كه دولت آمریكا با ملت ایران همكاری كند زیرا این دولت از ۳۰سال قبل در مورد ایران از اینگونه تصمیمات میگیرد كه این تصمیمات اهمیتی برای ما ندارد.
احمدی نژاد تاكید كرد: برای ما مهم این است كه ما فعالیتهای خود را كاملا قانونی و با نظارت آژانس بینالمللی انرژی اتمی ادامه میدهیم.
این خبرنگار همچنین از احمدی نژاد پرسید شما در دو روز گذشته روزهای سختی در آمریكا داشتید، نظر شما چیست؟ احمدی نژاد در پاسخ گفت: از نظر من این روزها سخت نبود من حرف خود را میزنم و دیگران نیز نظرات خود را بیان میكنند من هم آنقدر تحمل دارم كه حرفهایی را كه برخاسته از اغراض و تنگ نظریها است ، تحمل كنم.
در ادامه خبرنگاری ضمن نام بردن از تعدادی از اساتیدی كه هم اكنون در دانشگاههای ایران تدریس میكنند مدعی شد در ایران اساتید دانشگاه كه نظراتی مخالف مسوولان كشور دارند، دستگیر میشوند و همینطور دانشجویان در ایران دستگیر میشوند ، چرا در ایران به این حد محدودیت برای دانشگاهیان وجود دارد؟
رییس جمهوری در پاسخ به وی گفت: این افرادی كه شما نام بردید اصلا زندانی نیستند و این مواردی كه شما به آن اشاره كردید، درست نیست.
وی در ادامه به دیدار سال گذشته خود با دانشجویان دانشگاه امیركبیر تهران اشاره كرد و گفت: در این دانشگاه از میان ۲هزار دانشجو حدود یكصد نفر با سخنان من مخالفت كردند و به دنبال ایجاد مشكل در سخنرانی بودند اما من به مسوولان وزارت علوم و دانشگاه تاكید كردم كه كاری به آنها نداشته باشند.
احمدی نژاد خطاب به این خبرنگار تاكید كرد: اسامی هم كه شما اعلام كردید دارند كار خود را انجام میدهند و به رغم این كه یك پنجم كار قانونی خود را نیز انجام نمیدهند، حقوق كامل خود را دریافت میكنند.
رییس جمهوری با بیان اینكه همه ما در همه حالات تحت نظارت هستیم اما تحت نظارت خداوند، گفت: ممكن است فردی كه دانشجو یا استاد همه هست به دلایل مختلف تحت تعقیب قرار گیرد و یا بازجویی شود اما این دلیل بر تحت فشار بودن استادان دانشگاه یا دانشجویان نیست.
وی همچنین تاكید كرد كه قوه قضائیه در ایران مستقل است و رییس جمهور و دیگر مسوولان اجرایی در كار آن دخالتی ندارند.
خبرنگاری از احمدی نژاد پرسید كه درصورت تحریم ایران برنامه شما چه خواهد بود؟ وی در پاسخ گفت: ما هم تلاش خود را خواهیم كرد كه تحریم اتفاق نیافتد اما شما باید بدانید كه اقدامات شورای امنیت علیهایران غیر قانونی و تحت تاثیر چند قدرت بزرگ و زورگو است. احمدی نژاد به برخی قطعنامههای شورای امنیت در زمان جنگ تحمیلی صدام علیه ایران اشاره كرد و گفت: ما تجربه خوبی از شورای امنیت نداریم و علت آن نیز روشن است.
رییس جمهوری افزود: دشمنان و مخالفان ما در شورای امنیت از حق وتو برخوردارند و عضو ثابت شورای امنیت هستند و معلوم است كه با چنین شورایی با این اعضا نمیتوان به تامین حقوق امیدوار بود.
احمدی نژاد تاكید كرد: راه درست از نظر ما همكاری با آژانس و مقاومت در برابر دشمنیها و مخالفتها و فتنه انگیزیها است كه به لطف خدا تا به امروز در این راه موفق بودهایم.
یك خبرنگار اسرائیلی در این نشست خبری از رییس جمهوری اسلامی ایران پرسید چرا شما به فكر حذف اسرائیل هستید و آیا فكر نمیكنید كه حملهای كه از سوی اسرائیل به تاسیسات هستهای سوریه شد، در مورد ایران نیز اتفاق بیافتد؟ احمدی نژاد نیز با توجه به سیاست كلی ایران مبنی بر نامشروع دانستن رژیم صهیونیستی از پاسخگویی به این خبرنگار اسرائیلی خودداری كرد.
در این نشست خبری همچنین خبرنگاری با اشاره به مطرح شدن موضوع حفاظت از محیط زیست و كاهش آلودگی در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل از رییس جمهوری ایران درخصوص اقدامات انجام شده برای حفاظت از محیط زیست و راههای كاهش آلودگی سوال كرد، كه وی در پاسخ كاهش مصرف سوخت را یكی از راههای حفاظت از محیط زیست و كاهش آلودگی هوا عنوان كرد.
احمدی نژاد با تاكید براینكه قانونی كه برای این منظور تصویب شده پاسخگو است ، گفت: كشورها باید متعهد شوند كه استانداردهای لازم را در ساخت و تولید دستگاهها و ماشینها رعایت كنند و كسانی كه در آلوده كردن محیط زیست سهم دارند باید به همان اندازه نیز برای حفظ و پاكیزگی طبیعت بكوشند.
خبرنگاری در ادامه خطاب به رییس جمهوری ایران گفت: تنها آمریكا نگران موضوع هستهای ایران نیست، كشورهای عربی همسایه ایران نیز نگران هستند و آمریكاییها میگویند كه یك مقام وزارت دفاع از ایران گریخته و اطلاعاتی در اختیار آنان قرار داده است، نظر شما چیست؟ احمدی نژاد در پاسخ گفت: اینها بازی رسانهای است و آمریكاییها وقتی می خواهند دروغ بگویند، مطرح میكنند كه كسی از ایران فرار كرده و اطلاعاتی در اختیار آنان قرار داده است.
رییس جمهوری تاكید كرد هیچ مقام وزارت دفاع از ایران نگریخته است و این اظهارات دروغی بیش نیست و كاملا بیپایه و اساس است. رییس جمهوری اسلامی ایران همچنین روابط ایران با كشورهای همسایه را بسیار خوب توصیف كرد و گفت: ایران كشور بسیار بزرگی است و روابط بسیار خوب و برادرانهای با كشورهای همسایه خود دارد.
احمدی نژاد تاكید كرد: مسیر حركت ما در موضوع هستهای كاملا روشن و درست است و همه تاسیسات ما در نظارت آژانس بینالمللی انرژی اتمی است و هیچ مدركی دال بر انحراف ایران از مسیر صلح آمیز وجود ندارد و آژانس نیز به این موضوع به صراحت اشاره كرده است.
خبرنگار شبكه فاكس نیوز از احمدی نژاد پرسید كه چرا به سوالات به صورت گزینشی پاسخ میدهید و به سوال مربوط به اسرائیل پاسخ ندادید و نگفتید كه چرا خواهان حذف اسرائیل هستید؟
احمدی نژاد در پاسخ گفت: صحبت ما در مورد اسرائیل كاملا روشن است ، این رژیم غیرقانونی و اشغالگر است و ما در مورد فلسطین راه حل روشنی ارائه كردیم و آن این بود كه اجازه دهند مردم فلسطین برای خود تصمیم بگیرند. رییس جمهوری افزود: ما گفتیم كه اجازه دهید ملت فلسطین در یك انتخابات آزاد سرنوشت خود را تعیین كند زیرا معتقدیم كه راه حلهایی كه از ۶۰سال پیش در مورد فلسطین ارائه شده مشكل را حل نكرده است و بهترین راه حل عمل كردن به منشور سازمان ملل و برگزاری انتخابات آزاد در فلسطین است.
احمدی نژاد ادامه داد: در مورد حذف اسرائیل نیز سوال من این است كه شوروی سابق امروز كجاست،شوروی سابق محو شد اما نه با جنگ بلكه با انتخاب مردم ، بنابراین اجازه دهیم كه مردم فلسطین خودشان انتخاب كنند ما نیز به هر انتخابی كه مردم كردند، احترام بگذاریم.
در ادامه مصاحبه مطبوعاتی رییس جمهوری اسلامی ایران در مقر سازمان ملل متحد خبرنگاری با مطرح كردن اتهامات آمریكاییها مبنی بر ارسال اسلحه از ایران به عراق، نقش ایران در عراق را جویا شد؟ رییس جمهور در پاسخ گفت: ایران و عراق دو ملت بزرگ هستند و دوستی آنها تاریخی است و پیوندهای آنان گسترده و ناگسستنی است.
احمدی نژاد تاكید كرد كه ناامنی در عراق بیشترین آسیب را به ایران وارد میكند و ما بشدت مخالف ناامنی در عراق هستیم و هر كسی كه در عراق آسیب ببیند برای ما به همان اندازه غمبار است كه یك ایرانی آسیب ببیند. وی تاكید كرد: ما خواهان آرامش و امنیت كامل در عراق هستیم و این اشغالگران عراق هستند كه امروز به جای جبران اشتباهات خود دیگران را متهم می كنند.
رییس جمهوری اسلامی ایران تاكید كرد: متهم كردن ایران چیز جدیدی نیست و هر جا این قدرتهای اشغالگر شكست میخورند دیگران را متهم میكنند و مقداری اسلحه و مهمات را در مقابل دوربینها نشان میدهند و دیگران را متهم به صدور سلاح به عراق میكنند.
احمدی نژاد با اشاره به اینكه ملت عراق متمدن و بافرهنگ است و بشدت با اشغال و بیگانه مخالف است، گفت: تنها راه اصلاح این است كه اشغالگران روش خود را عوض كنند و به حقوق و استقلال مرد عراق احترام بگذارند، كه دیگر نیازی به دروغ پردازی نخواهد بود .
خبرنگار صدای آمریكا در ادامه از احمدی نژاد سوال كرد كه شما از استادان دانشگاه كلمبیا برای سفر به ایران دعوت كردید درحالی كه استادان ایران را زندانی میكنید، این را چگونه توجیه میكنید؟ احمدی نژاد در پاسخ گفت: هزاران استاد از كشورهای مختلف به ایران سفر میكنند، همین امروز چندین استاد دانشكاه هاروارد تقاضا كردند كه به ایران سفر كنند اما سال گذشته یك استاد دانشگاه شریف ایران به همراه همسرش كه وی نیز استاد دانشگاه بود به این كشور سفر كرد اما به محض ورود دستگیر و روانه زندان شد و به او اجازه شركت در مجمع علمی كه به آن دعوت شده بود، داده نشد.
رییس جمهوری دستگیری استادان دانشگاها در ایران را بشدت رد كرد وگفت: در ایران بیش از ۵۵هزار استاد داریم و خود بنده نیز یك استاد دانشگاه هستم ، ازادی در ایران اگر بینظیر نباشد، كم نظیر است، اظهار نظر درمورد همه چیز آزاد است.
خبرنگاری در ادامه با اشاره به گزارش محمد البرادعی درمورد فعالیتهای هستهای ایران ،افزود: در این گزارش آمده است كه ایران غنیسازی را تعلیق نكرده و تاسیات آب سنگین اراك به فعالیت خود ادامه میدهد، این موارد با سخنان شما مبنی بر بسته شدن پرونده تناقض دارد.
احمدی نژاد در پاسخ به وی گفت: شما اگر مقررات آژانس را مطالعه كنید متوجه میشوید كه هر دو این فعالیتها قانونی است ، اصل فعالیت هستهای همان غنیسازی است كه مراحل مختلف دارد.
رییس جمهوری اسلامی ایران تاكید كرد: تعلیق را غیر قانونی و بیاعتبار میدانیم ، زیر نظر آژانس فعالیتهای خود را ادامه میدهیم و حق داریم كه از حقوق قانونی خود بهرهمند باشیم.
احمدی نژاد افزود: درموضوع هستهای، ایران هر چه را كه آژانس خواسته عمل كرده است و ما به تكالیف قانونی خود پایبند بودهایم . درمورد برخی ابهامات نیز با آژانس توافقهایی كردهایم كه طی یك برنامه اعلام شده نسبت به رفع این ابهامات اقدام كنیم.
خبرنگاری از رییس جمهوری اسلامی ایران پرسید كه چرا به جای انرژی هستهای از انرژی خورشیدی و بادی استفاده نمیكنید كه دیگر این نگرانیها هم وجود نداشته باشد؟ احمدی نژاد در پاسخ به وی گفت: بعضی قدرتهای بزرگ نیز حرف شما را می زنند اما خودشان همزمان از انرژی هستهای استفاده میكنند، انرژی هستهای پاكترین و كم هزینهترین انرژی در مقایسه با دیگر انرژیها است ضمن اینكه باید این حق را به ملتها بدهیم كه خودشان مصالح خود را تشخیص بدهند.
رییس جمهوری همچنین در پاسخ به سوالی درخصوص اینكه آیا دلیلی برای حمله نظامی به ایران از سوی آمریكا و اسرائیل میبینید؟، گفت: هیچ علت و دلیلی برای این امر وجود ندارد. وی تاكید كرد ما عضو آژانس هستیم و طبق قانون كار میكنیم سرسوزنی هم از حق خود بیشتر نمیخواهیم اما اگر قانون زورگویان است، این دو خیلی كارها دلشان میخواهد كه انجام دهند و میخواهند كه به ایران صدمه بزنند اما به لطف خدا نخواهند توانست.
خبرنگاری افغان از طرف صدای آمریكا مدعی شد كه با مهاجرین افغان در ایران بدرفتاری میشود و حقوق آنان نادیده گرفته میشود، احمدی نژاد در پاسخ گفت:بیش از ۲/۵میلیون افغانستانی بصورت قانونی و مجاز در ایران زندگی میكنند و از همه حقوق قانونی و طبیعی برخوردارند. احمدی نژاد افزود: البته گروهی نیز بصورت غیر قانونی وارد كشور شده اند كه باید برای حفظ حقوق مهاجرین قانونی با این افراد برخورد شود.
رییس جمهوری تاكید كرد: كه سخنان مقامات و مسوولان افغانستان با سخنان این خبرنگار خانم كه برای آمریكا كار میكند بسیار متفاوت است. در این مصاحبه مطبوعاتی همچنین خبرنگار ایرنا ارزیابی رییس جمهوری را از جلسه دانشگاه كلمبیا و برخورد توهین آمیز رییس این دانشگاه را جویا شد، احمدی نژاد در پاسخ گفت: جلسه این دانشگاه به اندازه كافی برای همه گویا بود.
احمدی نژاد افزود: من یك دانشگاهی هستم و به این دانشگاه دعوت شدم تا دیدگاههای خود را مطرح كنم و به سوالات آنان پاسخ دهم كه این جلسه با استقبال خوب دانشگاهیان این دانشگاه مواجه شد و سالن جلسه مملو از جمعیت بود و چندین برابر افراد حاضر در جلسه در حیاط دانشگاه سخنان من را گوش كردند.
رییس جمهوری اسلامی ایران همچنین به مسوولان دانشگاه كلمبیا توصیه كرد كه برای شنیدن دیدگاهها و نظرات دیگران بیشتر تمرین كنند و از دانشجویان این دانشگاه نیز تشكر كرد.
در پایان خبرنگار دیگری از صدای آمریكا درخصوص حقوق طرفداران فرقه بهائیت در ایران سوال كرد و گفت كه چرا در ایران به رغم شعار حمایت از ادیان از طرفداران این دین حمایت نمیشود؟ رییس جمهوری در پاسخ به این خبرنگار گفت: پیامبر یهودیان حضرت موسی است ، پیامبر مسیحیان حضرت عیسی و پیامبرمسلمانان نیز حضرت محمد(ص) است شما به من بگویید كه پیامبر این چیزی كه شما دین معرفی میكنید چه زمانی مبعوث شده و چه كسی است.
وقتی خبرنگارصدای آمریكا جوابی نداد،رییس جمهوری گفت كه این هم جوابش.
مصاحبه مطبوعاتی رییس جمهوری اسلامی ایران با خبرنگاران خارجی درحالی خاتمه یافت كه عده زیادی از خبرنگاران هنوز متقاضی مطرح كردن سوال خود بودند اما بدلیل تمام شدن وقت موفق به آن نشدند اما فرصت را از دست نداده و با حلقه زدن به دور رییس جمهوری كشورمان اقدام به گرفتن عكس یادگاری با وی كردند.