کد خبر: ۶۵۴۶۱
تاریخ انتشار : ۰۴ مهر ۱۳۸۶ - ۱۱:۵۳
دکتر حسن روحانی در دیدار با استادان تشریح کرد

4 معضل بزرگ غرب در برخورد با ایران

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: جمعی از استادان دانشگاه‌ها و محققان مراکز و موسسات پژوهشی کشور عصر سه‌شنبه دیروز با دکتر حسن روحانی رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در محل این مرکز دیدار کرده و پیرامون مسایل راهبردی و شرایط کنونی کشور به بحث و تباد‌ل‌نظر پرداختند.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی آفتاب، در ابتدای این ملاقات، برخی از صاحبنظران دانشگاهی، آرا و دیدگاه‌های خود را در خصوص شرایط سیاسی کشور در عرصه جهانی و مناسبات منطقه‌ای طرح وتبیین کرده و با استناد به مبانی نظری و تحلیل نظام‌مند ارتباطات بین‌المللی، مسایل مربوط به منطقه و بحران‌های موجود و مساله پرونده هسته‌ای را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

در ادامه این نشست، دکتر حسن روحانی رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن برشماری برکات ماه مبارک رمضان، تحلیلی از اوضاع جاری کشور ارائه کرد.

وی گفت: جزو لوازم اولیه مدیریت کشور است که با اجتناب از شعارزدگی، خطرات بالقوه و بالفعلی که کشور را احتمالا تهدید می‌کنند، نادیده نگرفت و با کالبد شکافی آنها، علل و ریشه‌های این مخاطره‌ها را پیدا کرد و شیوه‌های مقابله با تهدیدها را طراحی و مهندسی نمود.

دکتر روحانی افزود: هر چند اختلاف‌نظر و تفاوت تحلیل‌ها در مسایل مختلف همچون مسایل بین‌المللی میان نخبگان امری طبیعی و مفید است، لیکن اگر شدت تشتت و اختلاف دیدگاه‌ها به آن حد برسد که جامعه را دوقطبی کند، منجر به عدم همزبانی و همدلی و فقدان درک و مفاهمه مشترک شده و وحدت ملی را تضعیف می‌کند.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: هم اکنون در فهم مسایل مبتلابه کشور و طریقه مواجهه با آنها، تفاوت‌های زیادی میان برگزیدگان سیاسی و نخبگان عرصه‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی وجود دارد، اما ضرورت اتحاد ملی ایجاب می‌کند که با پدید آوردن فضای همدلی،‌درک و فهم صاحبنظران تا سر حد امکان به هم نزدیک‌تر شود.

وی با تاکید بر اجماع و اتفاق‌نظر آحاد فعالان و گروه‌های سیاسی درون نظام جمهوری اسلامی در دفاع از حق برخورداری کشور از فن‌آ‌وری صلح‌آمیز هسته‌ای، به اختلاف نگرش‌ها در تبیین و تحلیل موضوع و چگونگی تعامل و یا تقابل با نهادهای بین‌المللی و دولت‌هایی که علیه حقوق ملت ایران تلاش می‌کنند، اشاره کرد و حل مشکلاتی که در پیش روی کشور به سبب پرونده هسته‌ای قرار گرفته است را منوط به فراهم آوردن زمینه و موجبات استفاده از نظرات کارشناسی همه دلسوزان و خیرخواهان کشور دانست.

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی گفت: متاسفانه با برنامه‌ریزی برخی از کشورهای غربی به سرکردگی آمریکا پرونده هسته‌ای ایران را امنیتی کرده‌اند و پرونده را به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع داده‌اند که باید تلاش شود این پرونده ابتدا از امنیتی بودن به سیاسی و سپس به حقوقی – فنی برگردد.

دکتر روحانی ضمن تشریح فعالیت برخی کشورهای غربی به ویژه آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: خوشبختانه در مقابله با ایران و فشار به کشورمان، غرب با چهار معضل بزرگ مواجه است
1-وضع نفت، تقاضای روزافزون نفت در بازار جهانی، امنیت خلیج فارس و این که هر گونه تهدید و ناامنی برای ایران منجر به کمبود نفت در بازار جهانی و افزایش فوق‌العاده قیمت نفت خواهد شد.
2-اوضاع بسیار پیچیده منطقه ما که ایران یک کشور قدرتمند، بزرگ و تاثیرگذار است و نمی‌توانند نقش ایران را نادیده بگیرند و تهدید ایران منجر به یک فاجعه برای کل منطقه خواهد شد.
3-توان و قدرت بازدارندگی و دفاعی جمهوری اسلامی ایران که غرب از آن بی‌اطلاع نیست.
4-دستیابی ایران به فن‌آوری هسته‌ای به طور کامل.
وی گفت شرایط امروز با سال 1382 کاملا متفاوت است. در آن شرایط هنوز U.C.F اصفهان کامل نشده بود و ما ماده اولیه برای غنی‌سازی نداشتیم که با تلاش پیگیر در سال 1382 و 1383 پروژه اصفهان کامل شد و ما به تولید UF6 رسیدیم و ضمنا توانستیم در سال 82 و83 تعداد موردنیاز سانتریفیوژ را بسازیم و بحمدالله در اوایل سال 1384 این توانمندی را تکمیل کردیم. وی تدبیر نظام در سالهای 82 و83 برای عبور از بحران، آرام کردن فضا و تکمیل فن‌آوری هسته‌ای را ستود.

وی همچنین وضعیت کنونی فن‌آوری هسته‌ای کشور را به دلیل پیشرفتی که در آن حاصل شده است، عاملی بازدارنده برای برنامه‌های تهاجمی دشمنان جمهوری اسلامی ایران برشمرد.

دکتر روحانی افزود: به کار بستن تدبیر و درایت و مدیریت بهینه فرصت‌ها و اتخاذ راهکارهای منطقی مواجهه با تهدیدها و البته استفاده از همه ظرفیت‌ها و امکانات کشور برای حل مساله پرونده هسته‌ای ضرورتی غیرقابل اجتناب است.

دکتر روحانی تاکید کرد عبور از شرایط فعلی در سایه همدلی و اتحاد امکان‌پذیر است.

وی در پایان فرصت انتخابات مجلس هشتم را فرصت مناسبی برای حضور فعال مردم و تقویت اقتدار نظام دانست و گفت: حضور شکوهمند و پرشور مردم و احزاب سیاسی در انتخابات و ایجاد فضای سالم و رقابتی در انتخابات می‌تواند یکی از عوامل بازدارنده تهدیدات غرب باشد.

وی اضافه کرد: شرایط مطلوب و مناسب برگزاری انتخابات سالم و با مشارکت بالای مردم در پای صندوق‌های رای و نیز نتیجه این انتخابات که موید حضور همه سلیقه‌ها و نگرش‌های خیرخواه و دلسوز مردم و کشور در خانه ملت باشد، به اعتبار جهانی جمهوری اسلامی ایران افزوده و فرآیند حل مسایل بین‌المللی کشور از جمله پرونده هسته‌ای را تسهیل می‌کند.



بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین