کد خبر: ۶۵۵۸۰۷
تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۷
یک متخصص عفونی دانشگاه علوم پزشکی مازندران مدعی شد

منتقل نشدن کرونا از راه غذا به انسان!

استاد گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم ‌پزشکی مازندران مدعی شد که تجربه مبارزه با بیماری سارس و دیگر ویروس‌های نشان داده که افراد از طریق غذا، به ویروس آلوده نمی‌شوند اما در صورت انتقال احتمالی از این طریق، حرارت دادن راهی موثر در پیشگیری خواهد بود.
منتقل نشدن کرونا از راه غذا به انسان!
آفتاب‌‌نیوز :

فرهنگ بابامحمودی با اشاره به راه‌های انتقال کرونا از طریق مواد غذایی و راه‌های پیشگیری از آن، اظهار کرد: تجربه مبارزه با بیماری سارس و دیگر ویروس‌های نشان داده که افراد از طریق غذا، به ویروس آلوده نمی‌شوند اما در صورت انتقال احتمالی از این طریق، حرارت دادن راهی موثر در پیشگیری خواهد بود.

وی با بیان اینکه ویروس کرونا به میزبان زنده حیوان یا انسان نیاز دارد تا رشد کند و مواد غذایی میزبان مناسبی برای این ویروس نیست، تصریح کرد: بر این اساس انتظار می‌رود که پخت‌وپز کامل ویروس را از پای درآورد چرا که می‌دانیم که فرآیند گرمایی حداقل ۳۰ دقیقه با ۶۰ درجه سانتی‌گراد برای از بین بردن سارس موثر است.

چه افرادی ویروس را به غذا منتقل می‌کنند؟

استاد گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم ‌پزشکی مازندران ادامه داد: افرادی که با تهیه و توزیع مواد غذایی سر و کار دارند با سرفه و یا عطسه و یا از طریق تماس دست آلوده، این ویروس را به مواد غذایی منتقل کنند، بنابراین باید موارد بهداشتی به خصوص بهداشت دست‌ها را به دقت رعایت کنند.

بابا محمودی تصریح کرد: شتشوی دست‌ها با آب و صابون قبل از تماس با غذای پخته و یا آماده برای خوردن، پس از دست زدن و یا آماده کردن مواد غذایی خام، پس از دفع زباله های حاصل از انجام کار، پس از تمیز کردن وسایل استفاده شده، پس از استفاده از توالت، پس از تمیز کردن بینی، عطسه کردن و یا سرفه کردن، پس از خوردن، آشامیدن یا سیگار کشیدن، پس از دریافت یا پرداخت پول و روش صحیح شستن دست‌ها و چگونگی استفاده از دستکش باید رعایت شود.

چه زمانی شاهد پیک دوباره شیوع کرونا خواهیم بود؟

وی تاکید کرد: نظافت مناسب برای جلوگیری از آلودگی متقابل بین غذاهای خام، پخته و یا آماده خوردن، در آشپزخانه مهم است و در لبنیات نیز مصرف لبنیات بسته بندی شده و حرارت دادن شیر تاکید می‌شود.

استاد گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم‌پزشکی مازندران با اشاره به اینکه علایم گوارشی نیز به تازگی به علائم تنفسی کرونا اضافه شده است، گفت: از این‌جهت صاحبان کسب و کارهای مرتبط با غذا و مواد غذایی باید برای پیش‌گیری از انتقال بیماری های عفونی به طور کلی و کرونا ویروس بطور خاص موارد بهداشتی را رعایت کنند.

بابامحمودی در ادامه گفت: اگر در فاصله‌گذاری، قرنطینه، مراقبت‌های بهداشتی و سایر موارد کوتاهی و سستی کنیم شاهد پیک‌هایی از بیماری خواهیم‌ بود.

با چه علائمی به پزشک مراجعه کنیم؟

وی گفت: هرچند مشکلات تنفسی، سردرد، تب و احساس ناتوانی در حرکت و سرگیجه هنوز علائم ابتلا بیماری کرونا هستند اما بررسی‌ها نشان داده در مبتلاشدگان به این ویروس علائمی مانند اختلال بویایی و چشایی، اسهال و مشکلات گوارشی نیز دارند و افراد در صورت مشاهده این علائم باید به پزشک مراجعه کنند.

استاد گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم‌پزشکی مازندران، بیان کرد: رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی مانند شستن چندباره دست‌ها در طول روز به مدت ۲۰ ثانیه، رعایت فاصله اجتماعی و پرهیز از حضور در تجمع‌ها برای محافظت از خود در برابر بیماری و کمک به شکست کرونا الزامی است.

بابامحمودی افزود: افرادی همچون بیماران سرطانی که نقص سیستم ایمنی دارند و کسانی که شیمی درمانی و کورتن به میزان روزانه بیش از ۱۲.۵ میلی‌گرم مصرف می‌کنند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به کرونا هستند و باید در منزل بمانند و از ماسک استفاده کنند.

وی تاکید کرد: همچنین بیماران قلبی و عروقی و افرادی که دارای مشکلات ریوی، فشار خون و دیابت نوع ۲ هستند در معرض خطر قرار دارند، اما خطرپذیری‌شان کمتر از نوع یک است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین