به گزارش تریدینگ اکونومیکس، متوسط نرخ تورم ژاپن در ۱۲ ماه منتهی به می بدون تغییر نسبت به ماه قبل به ۰.۱ رسید که این رقم، کمترین تورم ثبت شده در این کشور از نوامبر ۲۰۱۶ تاکنون است.
در بین بخشهای مختلف، حمل و نقل با تورم منفی۱.۷ درصدی بیشترین تاثیر را در نزولی شدن نرخ تورم داشته است و پس از این بخش نیز تجهیزات پزشکی با تورم ۰.۵ درصدی و لوازم منزل با ۰.۸ درصد قرار دارند. از سوی دیگر نیز بیشترین تورم مربوط به مواد غذایی و نوشیدنی با ۲.۱ درصد بوده است و پس از این بخش، لباس و پوشاک با ۱.۴ درصد قرار دارند.
بانک مرکزی ژاپن با توجه به نرخ تورم پایین و کمبود نیروی کار در دوراهی سختی برای تعیین مسیر آینده سیاستهای پولی خود قرار گرفته است. سیاستهای انبساطی بانک مرکزی ژاپن در حال حاضر بزرگترین بسته محرک در بین کشورهای جهان محسوب میشود و اکنون برخی از اقتصاددانان با انتقاد از این سیاست خواستار تغییر رویه کنونی این کشور شدهاند.
همچنین هسته تورمی که تغییرات قیمت گروه مواد غذایی و انرژی را به دلیل نوسانات بالای آنها در نظر نمیگیرد در ۱۲ ماه منتهی به می بدون تغییر نسبت به ماه قبل به منفی۰.۲ درصد رسیده که یکی از پایینترین سطوح ثبت شده در طول ۱۰ ماه اخیر بوده است. متوسط نرخ تورم ژاپن در بازه زمانی ۱۹۵۸ تا ۲۰۱۹ معادل ۲.۹۵ درصد بوده است که بالاترین تورم ثبت شده مربوط به فوریه ۱۹۷۴ با ۲۴.۹ درصد و کمترین تورم ثبت شده مربوط به اکتبر ۲۰۰۹ با منفی ۲.۵ درصد بوده است.
بر مبنای ماهانه نیز نرخ تورم ماه می با ۰.۲ درصد افزایش نسبت به ماه قبل به صفر درصد رسیده است.
بانک مرکزی ژاپن دستیابی به تورم دو درصدی را هدفگذاری کرده که در از تحقق چنین هدفی در طول سه سال اخیر ناکام مانده است.