کد خبر: ۶۵۷۴۶
تاریخ انتشار : ۱۷ مهر ۱۳۸۶ - ۱۵:۴۰

بورس کشاورزی ناكام از دنیا رفت!

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: دبیر كل سابق بورس كالای كشاورزی تاکید کرد: بورس كشاورزی در داخل هم با كوتاه‌نگری و كوتاه‌اندیشی برخی از افراد مواجه شد و سرانجام به این مرحله ختم شد من تصور می‌كنم بورسی كه ناكام از دنیا رفت برای بخش كشاورزی راه رشد باز كرد، بنابراین اگر مدیری در بخش كشاورزی و بازرگانی كشور به فكر ساماندهی قانونمند وعلمی‌ بازار باشد تجربه ناقصی پیش روی دارد كه می‌شود از طریق بورس این بازار را به سامان رساند. 

احمد كبیری گفت: در صورتی كه ادغام بورس كالای كشاورزی و بورس فلزات صورت نمی‌گرفت بورس كالای كشاورزی از قابلیت مناسب برخوردار شده و جایگاه خود را در دو سال آینده باز می‌كرد. 

وی عملكرد بورس كالای كشاورزی را در زمان فعالیت مورد توجه قرار داد و گفت: ارزش معاملات بورس كالای كشاورزی در سال 84، 19 درصد رشد داشته كه این رقم در سال 85 به 56 درصد رسید و در چهار ماهه اول امسال نسبت به چهار ماهه اول سال گذشته با حدود 91 درصد رشد مواجه شد و سپس موضوع ادغام این بورس با بورس فلزات مطرح شد و فعالیت‌ها در جهت پیگیری ادغام دنبال شد. 

دبیر كل سابق بورس كالای كشاورزی افزود: اگر ادغام بورس فلزات و كشاورزی هم صورت نمی‌گرفت بورس كشاورزی جایگاه مناسب خود را در دو سال آینده باز می‌كرد ولی متاسفانه بورس كشاورزی از ابتدای فعالیت و بیش از دو سال از وقت سازمان صرف پاسخگویی به شهبات بی مورد شد و من به عنوان مدیر اجرایی این سازمان بیش از 50 درصد وقتم صرف پاسخگویی به شبهات بی مورد بود و همین امر یكی از دلایل مشكلات بورس كشاورزی بود.

كبیری گفت: در بورس كشاورزی هم مشكلات محیط بیرونی و درونی وجود داشت و محیط بیرونی با سه میلیون بهره‌بردار خرد مواجه بود كه میانگین اراضی ذخیره آن‌ها پنج هكتار است و در مقابل بورس فلزات وجود داشت كه كل تولیدكنندگان و عرضه كنندگان آن از 30 شركت فراتر نرفته و عمدتا دولتی بوده است و این در حالی كه بود كه افراد و مجموعه‌هایی در بخش دلالی بازار وجود داشتند كه به هیچ وجه مایل نبودند این بازار شكل گرفته و قانونمند شود.

به گفته وی ارزش محصولات بازار كشاورزی بیش از 20 هزار میلیارد تومان در سال بوده از نظر بالقوه بخش كشاورزی همچنان می‌تواند جایگاه خود را باز كند بنابراین امیدواریم با تشكیل بورس كالا مسوولان نگاه واقع‌بینانه داشته و توانایی‌های بازار محصولات كشاورزی مورد توجه قراردهند. 

کبیری خاطرنشان كرد: اگر در تصمیم‌گیری حجم فعلی ملاك قرار گیرد گفته می‌شود كه بورس كشاورزی در طول سه سال فعالیت تنها 150 میلیارد تومان خرید و فروش كرده است كه با این فرض بازار رشد پیدا نخواهد كرد ولی اگر بعد از این مدیران شركت بورس كالا قابلیت‌ها و توانایی‌های محصولات كشاورزی را مورد توجه قرار دهند راهی كه تاكنون بورس كشاورزی طی كرده با درایت و موفقیت ادامه می‌یابد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین