آفتابنیوز : آفتاب: جمعی از فعالان دانشجویی دانشگاههای مختلف و تعدادی از دانشجویان منع تحصیل شده در دیداری با «مهدی كروبی» دبیركل حزب اعتمادملی به طرح مشكلات و بیان دغدغههایشان پرداختند.
كروبی در این دیدار با تاكید بر این ه سوالات شما دانشجویان نشان میدهد كه بحثها بیشتر به سمت واقعیات رفته است، گفت: وقتی جمعیتی از حوادثی ضربه میخورند نباید راه گذشته را مجدد طی نمایند و از سویی بنده بارها عنوان كردهام كه باید به آسیب شناسی رفتارهای گذشته پرداخته شود، چرا كه با عقل جور در نمیآید كه حادثهای همچون اصلاحات را بازخوانی نكنیم كه مطمئنا با آسیبشناسی آن دوران اشتباهات گذشته تكرار نمیشود.
دبیر كل حزب اعتمادملی فضای كنونی دانشگاه ها را فضای سنگینی خواند و تصریح كرد: باید مسایلی همچون بحث دانشجویان ستارهدار به خوبی پیگیری شود تا دیگر شاهد رخ دادن چنین اتفاقاتی نباشیم و مطمئنا بنده تا جایی كه در توانم است قضیه این دانشجویان را دنبال میكنم.
وی تاكید كرد: در دورانی احساس كردم كه باید حزبی تشكیل شود و بنده در این راستا به دنبال فرصتی برای تشكیل حزب بودم و حتی در ذهنم این موضوع كه اگر مدیر كشور شوم فضا را برای تشكیل حزب ایجاد كنم، وجود داشت و البته قصد داشتم كه خودم حزب تشكیل نداده و تنها مروج این كار باشم و تصمیم داشتم كه به نوعی این فرهنگ تقویت شود و حزب از درون جامعه بجوشد ولی در شرایط فعلی ما هم حزب داریم و هم به دنبال فرهنگ حزبی هستیم و طرفدار تعدد و تكثر فعالیت در جامعه.
كروبی انتخابات شورای شهر دوم را انتخابات آزادی كه مردم از آن اقبال نكردند، خواند و گفت: علیرغم آزاد بودن نسبی انتخابات ما در انتخابات شوراهای شهر دوم شكست خوردیم.
دبیر كل حزب اعتمادملی با تاكید بر اینكه با هیچ كس اختلاف نداشته است، گفت: ما تنها میگوییم كه بدون حزب نمیتوان كاری انجام داد و حتی اگر بدون حزب پیروزی حاصل شود فایدهای نداشته و امیدواریم كه همه این نظر را تایید كنند و در حال حاضر نیز با احزاب تعامل و تفاهم داریم و تنها مراقبیم كه سرنوشت ما با افرادی كه مشكل ایجاد میكنند دوباره گره نخورد.
وی با تاكید بر اینكه این حزب راجع به بحث اقتصاد، فرهنگ، سیاست خارجی و ... كار خود را تنظیم كرده و اتاق فكری تشكیل داده و به تدوین منشور و برنامههای عملیاتی برای حزب مشغول است، گفت: به طور كلی به دنبال كار حزبی بوده؛ چرا كه بر این باوریم تا حزب وجود نداشته باشد نمی توان به خوبی به فعالیت پرداخت.
كروبی با تاكید براینكه «بازداشتهای دانشجویی را قبول ندارم و نباید در فعالیتها افراط و تفریط داشت»، گفت: در صورتی كه با منطق و كار كارشناسی جلو رفت می توان بسیاری از كارها را انجام داد و مطمئنا اگر در دورانی موقعیتی نصیب ما شود با قاطعیت، منطق، خرد جمعی و رایزنی، كارها را پیش خواهیم برد.
در این دیدار یكی از این دانشجویان با بیان اینكه حدود یكسال از وضعیت آنها می گذرد و تاكنون گشایشی در كار این دانشجویان انجام نشده است گفت: از طریق دیوان عدالت اداری پیگیریهایی را انجام داده ولی تاكنون این دیوان حكمی را ارایه نكرده و این در حالی است كه دانشجویانی كه در سال جاری در كنكور كارشناسی ارشد قبول شدهاند، هیچ مدركی برای ارایه مبنی بر قبول شدنشان ندارند وتنها به آنها عنوان شده كه شما قبول نشدید و امیدواریم كه در آیندهای نزدیك مشكلات این دانشجویان حل شود.
وی با اشاره به محدودیت در فضای دانشگاهها افزود: طبق آخرین اخبار ما، پنجمین نفر از 17 دانشجوی منع تحصیل شده برای ادامه تحصیل از كشور خارج شده و این در حالی است كه این دانشجو با رتبه 5 در دانشگاه شریف در مقطع كارشناسی ارشد قبول شده بود كه رخ دادن چنین اتفاقاتی باعث تاسف همه است كه نخبگان این گونه از كشور خارج میشوند. میتوان شرایط را به گونه ای ایجاد كرد كه شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم.
در ادامه این دیدار كاكاوندی عضو ادوار تحكیم وحدت همدان با بیان اینكه به دلیل نگرانیهایی كه در رابطه با انتخابات در جامعه وجود دارد شرایط به گونهای شده كه اصلاح طلبان اصل انتخابات را در حاشیه دانسته و نگرانیهایی همچون صلاحیتها باعث میشود كه دیگر پتانسیلی برای جمع آرا وجود نداشته باشد،گفت: در حال حاضر یك جریانی قسم خورده كه آماده شكست دادن جریان اصلاح طلب است، وجود دارد و در این میان افرادی كه به اصلاحات اعتقاد دارند نگرانند كه سرانجام اصلاحات در انتخابات چه كار میخواهد بكند؟
وی خطاب به كروبی تاكید كرد: جایگاه شما نزد مقام معظم رهبری جایگاهی است كه شما میتوانید برخی مسایل را همچون برخورد با احزاب را به صورت صریح بیان كنید و از آنجا كه ایشان نیز اعتقاد به فضای باز دانشگاه دارند شما میتوانید در رابطه با بسته شدن فضای دانشگاه و برخورد با فعالان دانشجویی كه باعث كاهش مشاركت در انتخابات میشود، به ایشان اطلاع دهید.
حیدریان دبیر ادوار تحكیم وحدت همدان نیز در این دیدار با تاكید بر این كه احزاب و گروهها باید وجه تمایزی برای خود ایجاد كرده و به فعالیت بپردازند، گفت: ایرادی كه در حال حاضر به جبهه مشاركت وارد است آن بوده كه آنها قبل از انتخابات شعار دموكراسی و حقوق بشر را از نوع ناب آن سر میدادند ولی بعد از انتخابات تحقق چنین شعارهایی را كه به گونهای كه آنها مطرح میكردند شاهد نبودیم كه این موضوع باعث سلب اعتماد طرفداران این حزب شد. پس انتظار داریم كه حزب اعتمادملی سعی كند كه در چنین مسیری نیفتد.
وی پیگیری بحث پلمپ دفتر ادوار تحكیم وحدت را به عنوان یكی از خواستههای دانشجویان مطرح و با بیان این كه یكی از انتظارات ما آن است كه تلاش كنیم فعالان دانشجویی تنها نمانند و خواستاریم این را به هر شكل كه صلاح میدانید انجام دهید، ابراز عقیده كرد: فعالان دانشجویی از لحاظ تحصیلی و تشكیلاتی تحت فشار بوده و اگر در این زمینه ایستادگی صورت نگیرد مساله دانشجویان دامن گیرتر خواهد شد.
در ادامه این دیدار احمدی دانشجوی كارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی به طرح پرسشهایی همچون این كه این حزب چه برنامهای برای اداره كشور دارد و هم چنین كروبی به عنوان پرچمدار اصلاحات چه برنامهای را برای انتخابات مجلس هشتم در نظر دارد؟ اكتفا كرد.
یكی دیگر از دانشجویان كارشناسی ارشد دانشگاه شهید بهشتی نیز پرسید كه اگر نامهربانیهای زمان انتخابات ریاست جمهوری درمورد شما اتفاق نمیافتاد تا كی باید منتظر میماندیم حزب سازماندهی همچون حزب اعتمادملی پا گیرد؟