مدیر اسبق بانک مورگان استنلی در امور آسیا و استاد دانشگاه ییل گفت بحران ایجاد شده ناشی از شیوع کرونا می تواند در آینده ای نزدیک باعث ریزش دلار شود. وی افزود: در عصر کووید، همه چیز به سرعت اتفاق می افتد.
این اقتصاددان در هفته های اخیر بارها نسبت به نزدیک شدن به پایان عصر سلطه دلار و هژمونی آن به عنوان ارز ذخیره جهانی هشدار داده است. او پیشتر پیش بینی کرده بود ارزش دلار در برابر همتایان مهمش ۳۵ درصد کاهش پیدا کند و حالا معتقد است این اتفاق ممکن است زودتر از آنچه که پشتر تصور می شد اتفاق بیفتد: شاهد بوده ایم که کسری بودجه آمریکا از زمان همه گیری کرونا بدتر شده است و این یکی از دلایلی است که می تواند باعث تسریع سقوط دلار شود. وضعیت فعلی اقتصاد آمریکا می تواند به مانند بنزین روی آتش عمل کند چرا که در حال حاضر با نرخ بیکاری فعلی میلیون ها آمریکایی بیکار شده اند و هر هفته نیز شمار بیشتر از آمریکایی ها به جمع بیکاران می پیوندند.
به گفته روچ، ترازنامه بانک مرکزی نیز یکی دیگر از نشانه های نگران کننده است. تا ماه ژوین فدرال رزرو حدود ۷.۲ تریلیون دلار نقدینگی به اشکال مختلف به بازارها تزریق کرده است.
روچ در ادامه با اشاره به اینکه دلار با روی کار آمدن یک ارز نیرومند نظیر یوان زمینگیر خواهد شد نیز افزود: چین هنوز باید اصلاحات زیادی انجام دهد و وابستگی اقتصادش را به تولید کمتر و به بخش خدمات بیشتر کند. چین می تواند از طریق مصرف محور کردن رشد اقتصادی خود به جای رشد صادرات محور و تولید محور، جذابیت خود برای سرمایه گذاران خارجی و میزان رقابت پذیری خود در برابر اقتصاد آمریکا را افزایش دهد.