آفتابنیوز : آفتاب: «محمدعلی حسینی» سخنگوی وزارت امور خارجه شایعات مبنی بر لغو سفر «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه به تهران را ساخته و پرداخته کسانی دانست که «خواهان مناسبات دوستانه ایران و روسیه نیستند» و تصریح كرد: «اینگونه شایعه پراكنیها و انتشار اخبار كذب نمیتواند هیچ گونه تاثیری در تنظیم برنامهها داشته باشد».
به گزارش افتاب، وی که صبح امروز دوشنبه در جلسه هفتگی خود با خبرنگاران سخن میگفت، افزود: «شواهد، قرائن و هیئتهای مقدماتی كه به تهران سفر كردهاند حاكی از این است كه تمامی روسای كشورهای حاشیه خزر از جمله آقای پوتین در تهران حضور خواهند داشت».
حسینی همچنین وعده خبر خوش دیگری را درباره نیروگاه هستهای بوشهر داد و با بیان اینکه «كمیته مشترك دو كشور مرحله نهایی خود را میگذراند»، گفت: «امیدواریم طی چند ساعت آینده از تیم مذاكره كننده خبر خوبی را دریافت كنیم».
یكی از خبرنگاران از سخنگوی وزارت خارجه پرسید آیا پوتین حامل پیامی از سوی آمریكا و اروپا برای تهران است؟ كه حسینی در پاسخ سفر پوتین و سایر روسای كشورهای ساحلی دریای خزر به تهران را برای حضور در اجلاس سران خزر بیان كرد و یادآور شد: «البته مباحث دوجانبه، منطقهای و بینالمللی نیز مطرح خواهد شد».
وی ادامه داد: «روسای پنج كشور ساحلی دریای خزر رهنمودهای لازم را پیرامون رژیم حقوقی این دریا به كارشناسان خواهند داد تا در همین چارچوب مشخص، مذاكرات و مباحث خود را ادامه دهند.اعلامیه 25 مادهای سران نیز مطرح است كه پیشبینی میشود به امضا برسد و این اولین سند رسمی مجموعه كشورهای حاشیه این دریاست».
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی پیرامون اظهارات حداد عادل در خصوص پیشنهاد جدید هستهای مطرح شده از سوی سوئیس، با بیان اینكه جمهوری اسلامی گفتگوهای مكرری با طرف سوئیسی داشته است، خاطرنشان كرد: این كشور طرح و ایدهای را مطرح كرد كه مورد توجه جمهوری اسلامی قرار گرفت.
وی بار دیگر تاكید كرد: «هر طرحی كه متضمن حق ایران مبنی بر غنیسازی اورانیوم باشد میتواند از سوی جمهوری اسلامی مورد توجه و گفتگو قرار گیرد».
حسینی در پاسخ به پرسشی در خصوص بمباران بخشی از خاك عراق توسط تركیه و همسو شدن تركیه با آمریكا، اظهار داشت: «آنچه مربوط به سیاستهای منطقهای آمریكاست، سیاستهای مشخصی است و نیاز به تكرار آن و اعلام موضع جدیدی نیست».
وی خاطرنشان كرد: «ما معتقدیم این گونه اختلافات بین تركیه و عراق را با استفاده از روشهای دیپلماتیك، مذاكره و گفتگو بین دو كشور بهتر میتوان حل و فصل كرد زیرا استفاده از ابزار غیر دیپلماتیك میتواند به پیچیدهتر شدن مسائل عراق كمك كند و به نفع كشورهای منطقه نیز نیست».
سخنگوی وزارت خارجه با اشاره مجدد به اجلاس کشورهای حاشیه دریای خزر در تهران ادامه داد: موضع جمهوری اسلامی از ابتدا تاكنون دفاع از حقوق طبیعی خود در دریای خزر بوده و بر همین مبانی نیز سیاستهای خود را تعریف كرده و مذاكرات را ادامه داده است.
وی در خصوص تبعه ژاپنی ربوده شده نیز افزود: از لحظه اول كه نیروهای امنیتی و انتظامی ما مطلع شدند تلاشهای فراوانی را صورت دادند و امیدواریم به زودی خبر آزادی ایشان را بشنویم. مجموعه نیروها و قوای درگیر تلاش میكنند كه این مسئله به نحو مطلوبی خاتمه یابد.
سخنگوی وزارت خارجه درباره آخرین اخبار و اقدامات انجام شده در این زمینه، با بیان اینكه در مورد زنده بودن ایشان تاكید كردهاند و تلاشهایی در این زمینه صورت میگیرد، گفت: انشاءالله آخرین خبر، خبر آزادی ایشان خواهد بود.
حسینی اخبار مطرح شده مبنی بر مبادله این فرد با شخص دیگری یا تحویل پول در ازای آزادی او را نادرست خواند و افزود: نیروهای انتظامی براساس وظایفی كه به آنها محول شده است اقدام و این قضیه را پیگیری میكنند.
وی درباره دیدار آتی سولانا و لاریجانی نیز گفت: مطلب جدیدی در این زمینه نیست. اگر احیاناً خبری در این خصوص مطرح بود به اطلاع خواهیم رساند.
خبرنگاری با بیان اینكه به نظر میرسد بحث تعلیق هنوز از گفتمان 1+5 حذف نشده است از حسینی پرسید اگر آنها باز بر این موضوع پافشاری كنند موضع تهران چیست؟ كه وی پاسخ داد: هیچ تغییر موضعی نبوده است. موضع جمهوری اسلامی عدم تعلیق و تاكید بر استیفای حق غنیسازی و ادامه فعالیتهای مسالمت آمیز هستهای در كشور است.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به این سؤال كه انتظار ایران از نشست امروز وزرای خارجه اتحادیه اروپا چیست؟ تصریح كرد: اگر هدف آمریكا و برخی از كشورهای اروپایی از اعمال تحریمها یا صدور قطعنامهها این است كه ملت ایران را از حق غنیسازی محروم كنند، این هدف هرگز محقق نخواهد شد. اما اگر هدف عدم انحراف و رفع ابهامات و شبهات است این همان فرمولی است كه ایران در همكاری با آژانس دنبال میكند.
خبرنگاری به اعمال فشار آمریكا به روسیه به خاطر فروش سلاح به ایران سؤال كرد كه وی اظهار داشت: آمریكاییها از ارتقاء و تقویت روابط بین همسایگان و كشورهایی كه در یك منطقه حضور دارند نه تنها هیچ وقت استقبال نكردند بلكه تا توانستند تلاش كردند بی اعتمادی را ایجاد و به آن دامن بزنند و این گونه روابط را تضعیف كنند.
یكی از خبرنگاران از سخنگوی وزارت خارجه پرسید آیا در اعلامیه سران تهران بالاخره رژیم حقوقی دریای خزر مشخص خواهد شد؟ كه حسینی پاسخ داد: آن چه در اجلاس تهران مطرح میشود، نهایی كردن رژیم حقوقی نیست بلكه مواضع سران در این خصوص مطرح میشود و در مباحث كارشناسی مورد گفتگو و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص اظهارات «كاندولیزا رایس» وزیر خارجه آمریكا مبنی بر اینكه ایران در حال فریب دادن آژانس است، اظهارات رایس و اظهاراتی كه از سوی مسئولین آمریكایی مطرح میشود را مسئله جدیدی ندانست و گفت: همه مردم منطقه و جامعه بینالمللی شاهدند حداقل یكی از دروغهای بزرگ آمریكاییها بهانه جویی و زمینهسازی برای حمله به عراق بود. مطالبی كه در آغاز حمله مطرح كردند همگی ساختگی بود و دروغ بودن آن بر ملا شد. دروغی كه منجر به كشته و مجروح شدن بیش از 700 هزار عراقی و صدها هزار آواره و آثار و خسارتها بر این كشور و سایر كشورهای منطقه شد.
وی درباره مذاكرات كارشناسی پیرامون سانتریفیوژهای P1 و P2 نیز گفت: مذاكرات در مورد این سانتریفیوژها در سطح كارشناسی و احتمالاً در تهران خواهد بود.
خبرنگاری به درخواست هیلاری كلینتون برای دیدار از ایران اشاره كرد كه حسینی در پاسخ با بیان اینكه ایشان درخواستی را مطرح نكرده است، گفت: ایشان در همین مباحث و صحبتهای تبلیغاتی كه مطرح كرد در پاسخ به برخی از سؤالات اعلام آمادگی كرد كه بدون پیش شرط با ایران مذاكره كند.
سخنگوی وزارت خارجه این گونه اظهارنظرها كه در مسائل انتخاباتی مطرح میشود را مسئله جدیدی ندانست و یادآور شد: اما این ادعاها نشانگر این است كه بسیاری از صاحبنظران و كسانی كه قصد دارند مسئولیتی را در آمریكا بپذیرند بر این اذعان دارند كه سیاستها و رویكردهایی كه تاكنون آمریكا در منطقه داشته سیاستهای نادرست و ناكارآمدی بوده است.
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص خبری مبنی بر تحویل دو سرباز اسرائیلی كه سال گذشته توسط نیروهای حزب الله دستگیر شدهاند به سپاه پاسداران برای آزادی كاظم دارابی، با بیان اینكه این خبر را خودشان تكذیب كردند، خاطرنشان كرد: آنها هرگز تحویل جمهوری اسلامی نشدند و هیچ ارتباطی هم بین آقای دارابی و آنها نیست. دستگاه قضایی آلمان در این خصوص براساس قوانین و مقررات خود در حال اتخاذ تصمیم هستند.
حسینی در پاسخ به پرسشی دیگر پیرامون موضع ایران در قبال كنفرانس پاییز در واشنگتن درباره روند صلح خاورمیانه با بیان اینكه بارها كنفرانس به اصطلاح صلح در خصوص مسائل خاورمیانه و فلسطین برگزار شد بدون اینكه نتیجهای برای طرف فلسطینی داشته باشد، اظهار داشت: سابقه و تجربه نشان داده در درگیریهایی كه یك طرف آن رژیم صهیونیستی قرار دارد آمریكاییها هرگز میانجی منصف و عادلی نبودند و همواره تلاش
كردهاند طرحها و ابتكاراتی را مطرح و تصمیماتی را اتخاذ كنند كه منافع رژیم صهیونیستی را تامین كند.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی پیرامون خط لوله صلح گفت: آن چه هندیها به طور رسمی اعلام كردند این بود كه از طرح خط لوله صلح كنار نكشیدند و اعلام كردند كه منتظر نتیجه انتخابات پاكستان بودند تا گروه كارشناسی بین هند و پاكستان را تشكیل دهند و در مورد تعرفه انتقال خط لوله به توافقی برسند.
حسینی همچنین سفر پوتین را سفر دو روزه كاری خواند كه بخش عمده آن به اجلاس سران خزر و بخش دیگر به روابط دوجانبه اختصاص دارد.
خبرنگاری به خبر منتشر شده توسط سرویسهای اطلاعاتی روسیه در خصوص ترور پوتین اشاره كرد كه وی با بیان اینكه روسها خیلی به این خبر نپرداختند، یادآور شد: البته این خبر مورد توجه آنها هم قرار گرفت ولی اعلام نظر صریح صورت نگرفت.