آفتابنیوز : آفتاب: یک اقتصاددان تاکید کرد: آمارهای کلی اخیر در مورد بیکاری تصویر درستی از وضعیت اشتغال کشور ارائه نمیکند.
دکتر فرهاد خرمی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی آفتاب افزود: دولت تاکنون در ارتباط با ایجاد اشتغال براساس برنامه موفق عمل نکرده است، از این رو نمیتوان تصور کرد که بیکاری در این مدت مهار شده باشد.
استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: از سوی دیگر ارائه آمارهای کلی در مورد بیکاری معنا و مبنای علمی ندارد و نمیتواند تصویر درستی از وضعیت اشتغال ارائه کند.
وی افزود: در اعلام آمارهایی نظیر آمار بیکاری باید جزئیات بیشتری ارائه شود. به طور مثال باید وضعیت بیکاری در شهر و روستا، گروههای سنی و تحصیلی در آمار بیکاران مورد بررسی قرار گیرد.
این اقتصاددان با اشاره به آمار 9/9 درصدی بیکاری که بیانگر سیر نزولی بیکاری در کشور است گفت: این آمار و ارقام با شرایط کنونی کشور و همچنین واقعیتهای محسوس اقتصادی همخوانی ندارد و به نظر میرسد که دولت با ارائه این آمار میخواهد بگوید که کار و اشتغال ایجاد کرده است.
دکتر خرمی با اشاره به نتایج سرشماری سال 85 تصریح کرد: براساس نتایج این سرشماری، بیکاری در گروه سنی جوان 15 تا 30 سال بیش از سایر گروهها است. همچنین در این گروه سنی میزان بیکاری در میان افراد تحصیلکرده و دانشگاهی بیش از افرادی است که تحصیلات را تا مقطع متوسطه ادامه دادهاند.
این اقتصاددان تاکید کرد: نکته دیگر در آمارهایی که در مورد بیکاری اعلام میشود این است که بخشی از نیروی کار شاغل در سازمانهای دولتی با وجود بهروری پایین کاری، بر میزان کاهش آمار بیکاری تاثیر میگذارند در حالی که این گروه بیکاران پنهان جامعه هستند و بود و نبودشان در میزان کارایی و تولید تاثیرگذار نخواهد بود.
وی افزود: آنچه در اقتصاد اهمیت دارد میزان اشتغال کامل افراد و ایجاد اشتغال مولد در کشور است.
دکتر خرمی در پاسخ به این پرسش که آیا میتوان میزان مجوز ارائه وامهای زود بازده را ایجاد اشتغالل محسوب کرد گفت: برای به دست آوردن آمار بیکاری باید از روشهای صحیح آمارگیری و تحقیقات میدانی استفاده کرد و به هیچ وجه نمیتوان تعداد وامهایی که برای ایجاد اشتغال ارائه شده را در آمار بیکاری دخالت داد، چرا که مشخص نیست که این وامها تا چه حد به هدف خود رسیده است.