آفتاب: مذاکرات پنج کشور ساحلی دریای خزر بدون حضور نمایندگانی از مجلس شورای اسلامی برگزار شد؛ این در حالی بود که پیش از این هماهنگیهای لازم جهت شرکت نمایندهای از مجلس و کمیسیون امنیت ملی در این مذاکرات انجام شده بود، اما در ساعات پایانی مقرر شد نمایندهای از مجلس در این مذاکرات حضور نداشته باشد!
«محمود محمدی» یکی از اعضای کمیسیون امنیت ملی در گفت و گو با خبرنگار آفتاب در این باره توضیح داد: «به طور کلی هر نوع توافقی با دولتها و موافقتنامهها نیازمند تصویب مجلس است. خصوصا در این گونه اجلاسها که مربوط به سهم و نحوه استفاده جمهوری اسلامی ایران از دریای خزر است حضور و اطلاع مجلس ضروری است».
گفتنی است پیش از این در مجلس ششم و در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی کمیتهای با عنوان «کمیته خزر» تشکیل شده بود که در مذاکرات مربوط به رژیم حقوقی دریای خزر در قالب نمایندهای حضور داشت. همچنین در مجلس هفتم نیز تعدادی از نمایندگان در مذاکرات مربوط به دریای مازندران شرکت میکردند.
محمدی که ریاست کمیته روابط خارجی مجلس شورای اسلامی را بر عهده دارد، ضمن اظهار تعجب از دعوت نشدن اعضای این کمیسیون تصریح کرد: «جای تعجب دارد که وزارت امور خارجه در مساله مربوط به خزر که مسالهای به این مهمی است کم توجهی کرده و از کمیسیون امنیت ملی مجلس کسی را دعوت نکرده است».
نادیده گرفتن نمایندگان مردم در مذاکراتی که به سهم و حقوق کشور برای استفاده از دریای مازندران مربوط میشود اعتراض دیگر نمایندگان مجلس را نیز در بر داشته است.
به گزارش خبرنگار پارلمانی آفتاب، در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی «الهام امینزاده»، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی نیز طی تذکری آییننامهای خواستار ایفای نقش فعالتر مجلس در مسایل مهم بینالمللی و منافع ملی شد.
امینزاده اظهار داشت: «روز گذشته اجلاس سران کشورهای حاشیه دریای خزر با موفقیت برگزار شد اما جایگاه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در این اجلاس خالی بود. این کمیسیون از جایگاه تخصصی و حقوقی برخوردار است».
وی تاکید کرد: «اجلاس تهران در مورد منافع ملی کشور بود، هیات رییسه مجلس باید تدابیری اتخاذ کند که در مسایل مهم بینالمللی که منافع ملی جمهوری اسلامی ایران مطرح است کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نقش فعالتری داشته باشد».
دومین اجلاس سران کشورهای حاشیه دریای خزر با شرکت روسای جمهور پنج کشور از صبح روز سه شنبه در محل تالار حافظیه واقع در مجموعه کاخ سعدآباد تهران آغاز به کار کرد و پس از سخنرانی افتتاحیه محمود احمدینژاد، الهام علی اف، نورسلطان نظربایف، ولادیمیر پوتین و قربان قلی بردی محمداف، روسای جمهوری آذربایجان، قزاقستان، روسیه و ترکمنستان در آن سخنرانی کردند.