کد خبر: ۶۵۹۷۳۶
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۱۷ تير ۱۳۹۹ - ۰۲:۳۶
رضایت بازنشستگان کارگری را جلب کنید

قبل از ۲۵ تیر افزایش دریافتی بازنشستگان اجرایی شود

مهدی مجیدی تاکید کرد که تا قبل از روز تامین اجتماعی باید با افزایش دریافتی، رضایت بازنشستگان کارگری جلب شود.
آفتاب‌‌نیوز :

بازنشستگان انتظار دارند تا قبل از ۲۵ تیرماه، تکلیف افزایش مزایای مزدی و اجرای همسان‌سازی مشخص شود؛ آیا مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با افزایش حق مسکن و بن خواربار بازنشستگان موافقت خواهد کرد؟ در شرایطی که افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی فقط ۲۶ درصد است، اگر نخواهند با افزایش مزایا و اجرای همسان‌سازی حداقل ۷۰۰ یا ۸۰۰ هزار تومان به دریافتی حداقل‌بگیران بیفزایند، سال پیش‌رو، سالی سخت برای بازنشستگان خواهد بود.

مهدی مجیدی (عضو هیات مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران) در این رابطه می‌گوید: افزایش ۲۶ درصدی مستمری‌ها، مطلوب بازنشستگان نبود و باعث نارضایتی شده است. بازنشستگان توقع دارند این مشکل به زودی رفع شود.

قبل از ۲۵ تیر افزایش دریافتی بازنشستگان اجرایی شود

وی با تاکید بر اینکه تصمیمات مزدی سازمان تامین اجتماعی به هیچ وجه برآورنده‌ی مطالباتِ بازنشستگان و مستمری‌بگیران نبود، ادامه می‌دهد: مصوبه کمیسیون تلفیق که پایه ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان را برای کف حقوق بازنشستگان در نظر گرفته است، برای مستمری‌بگیران تامین اجتماعی اجرایی نشد و همین تخلف، موجب بروز احساس تبعیض در میان کارگران بازنشسته شده است. کارگران بازنشسته به حق تصور می‌کنند که دولت به آنها بی‌توجهی کرده و آنها را فروتر از سایر بازنشستگان قرار داده است.

به گفته مجیدی، بازنشستگان مکرراً به کانون‌های بازنشستگی مراجعه می‌کنند و درخواست دارند صدای اعتراضشان به گونه‌ای به گوش مسئولان رسانده شود.

نماینده بازنشستگان تهرانی در ادامه به اعتراض گسترده بازنشستگان بازمی‌گردد و می‌گوید: ۲۵ تیر روز تامین اجتماعی موقعیت مناسبی است تا بازنشستگان صدای اعتراض خود را به گوش تمام مسئولان برسانند و من امیدوارم قبل از آن روز برای بهبود معیشت بازنشستگان تصمیمات مناسب گرفته شود.

از احساس تبعیض تا ناکامی معیشتی!

مجیدی در ارتباط با افزایش مزایای مزدی بازنشستگان می‌گوید: در مورد این مساله، مذاکراتی در جریان است و درحال چانه‌زنی برای افزایش مزایای مزدی بازنشستگان هستیم اما نتیجه واقعاً مشخص نیست. ما امیدواریم به نحوی این کار صورت بگیرد که رضایت بازنشستگان و مستمری‌بگیران تامین شود تا در این شرایط دشوار اقتصادی، بازنشستگان کارگری دیگر احساس تبعیض و نارضایتی نکنند.

وی با تاکید بر اینکه افزایش ۲۶ درصدی مستمری به هیچ‌وجه جوابگوی تورم و گرانی‌های لجام‌گسیخته نیست؛ اضافه می‌کند: شما حساب کنید یک شانه تخم‌مرغ در ظرف مدت کوتاه چقدر افزایش قیمت داشته است! این یک نمونه کوچک است، سایر اقلام مورد نیازِ سفره‌های کارگران و بازنشستگان ازجمله حبوبات، برنج، لبنیات و پروتئین، همگی به شدت گران شده‌اند؛ مصرفِ این اقلام برای سلامتی هر فرد به خصوص در سنین بالا، ضروری‌ست اما در همین روزهای گذشته، لبنیاتِ به تنهایی حدود ۳۰ درصد افزایش قیمت داشته است. حقوق بازنشسته و مستمری‌بگیر فقط ۲۶ درصد زیاد شده اما اقلام ضروری ظرف مدت سه یا چهارماه از سال جدید، چند صد درصد گران شده‌اند؛ چگونه یک بازنشسته می‌تواند از پس نیازهای فقط خوراکی خانوار بربیاید و جوری زندگی را اداره کند که لااقل مریض نشود.

دولت تعلل می‌کند!

این فعال صنفی بازنشستگان در ارتباط با موضوع همسان‌سازی می‌گوید: همسان‌سازی حقوق بازنشستگان موکول شده است به پرداخت بخشی از بدهی دولت به سازمان و متاسفانه دولت در پرداخت بدهی خود تعلل می‌کند. تا الان، آن‌گونه که باید بدهی‌ها پرداخت نشده و دولت همکاری نکرده منتها در این مقوله هم مذاکراتی در جریان است اما نتیجه عینیت پیدا نکرده است.

به گفته مجیدی، آن چیزی برای بازنشسته و مستمری‌بگیر ارزش دارد که معطوف به نتیجه باشد و بازنشسته بتواند حاصل آن را در دریافتی خود آخر هر ماه ببیند.

عضو هیات مدیره کانون بازنشستگان کارگری تهران در پایان در ارتباط با سطح نارضایتی بازنشستگان می‌گوید: کانون‌های بازنشستگی پیگیر مطالبات بازنشستگان هستند و بدون تردید، از طرف بازنشستگان تحت فشار هستند. ما توقع داریم قبل از ۲۵ تیر مطالبات بازنشستگان هم در عرصه همسان‌سازی و هم در مقوله‌ی افزایش مزایای مزدی برآورده شود. باید اقداماتی صورت بگیرد که رضایت بازنشستگان فراهم شود.

 خانوارهای مستمری‌بگیر چشم انتظار ورود جدی "سازمان بازرسی" به دادخواهی مزد است

عضو هیات مدیره کانون کارگران بازنشسته و مستمری‌بگیر تامین اجتماعی شهرستان خرم‌آباد نیز می‌گوید: ۳ میلیون خانوار مستمری‌بگیر چشم انتظار ورود صریح و جدی سازمان بازرسی کل کشور به پرونده دادخواهی مزدی هستند و می‌خواهند که نه در نیمه دوم سال که در نیمه اول سال و تا پیش از ۲۵ تیرماه (روز تامین اجتماعی) این کار انجام شود؛ چراکه در غیر این صورت پرونده افزایش مزد و مستمری به دست فراموشی سپرده می‌شود.

«محمدحسن موسیوند» با اشاره به رایزنی‌هایی که برای افزایش مستمری‌های بازنشستگان تامین اجتماعی از سوی نمایندگان آنها با وزیر رفاه و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی صورت گرفت اما به افزایش تنها ۲۶ درصدی حداقل مستمری منتهی شد، گفت: «همان زمان، نسبت به خطر تثبیت مستمری زیر میزان میانگین جهش هزینه‌های سالیانه زندگی، متاثر از تورم و رکود هشدار دادیم اما وزیر رفاه عنوان کرد که چنین اتفاقی رخ نمی‌دهد و حتی اجازه‌ی آن را نمی‌دهد.»

وی افزود: «این در حالی است که معیشت بازنشستگان و مستمری‌بگیران، به شدت از جهش قیمت‌ها در ۲۴ ماه اخیر که به بیش از ۵۰ تا ۶۰ درصد در برخی از کالاها مانند لوارم خانگی در گروه‌ غیرخوارکی‌‌ها و بیش از ۱۰۰ درصد در برخی دیگر از کالاها، مانند حبوبات و میوه‌ در گروه خوراکی‌ها، می‌رسد، متاثر شده است اما حداقل مستمری‌ آنها در سال ۹۹ تنها ۲۶ درصد افزایش می‌یابد که این به هیچ عنوان با تورمی که به بازار اقلام خوراکی و غیرخوراکی تحمیل شده، همخوان نیست.»

موسیوند با بیان اینکه با توجه به اینکه مستمری متغیری است که از مزد تاثیر می‌پذیرد، سازمان بازرسی کل کشور باید بدون هیچ تعارفی ورود کند و تکلیف افزایش آن را بی‌پرده روشن کند، گفت: «این احتمال وجود دارد که سازمان تامین اجتماعی و دستگاه بالادست آن یعنی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نخواهند هیچ افزایشی بر روی دستمزدها در نیمه اول یا دوم سال اعمال شود؛ در حالی که مزد و مستمری آخرین پناه جماعت فرودست حداقلی‌بگیر است.»

عضو هیات مدیره کانون کارگران بازنشسته و مستمری‌بگیر تامین اجتماعی شهرستان خرم‌آباد، افزود: «به همین دلیل، ۳ میلیون خانوار مستمری‌بگیر چشم انتظار ورود صریح و جدی سازمان بازرسی کل کشور به پرونده دادخواهی مزدی هستند و می‌خواهند که نه در نیمه دوم سال که در نیمه اول سال و تا پیش از ۲۵ تیرماه (روز تامین اجتماعی) این کار انجام شود؛ چراکه در غیر این صورت پرونده افزایش مزد و مستمری به دست فراموشی سپرده می‌شود.»

وی با بیان اینکه در همین حال قوه مجریه، متاثر از پیگیری‌های قوه قضاییه باید به سازمان تامین اجتماعی برای افزایش مستمری‌ فشار وارد کند، افزود: «دیگر خواسته‌‌ی مهم مستمری‌بگیران اجرای همسان‌سازی است که به ۱۳ هزار میلیارد تومان منابع برای یک سال نیاز دارد؛ پولی که مدیرعامل سازمان می‌گوید امکان تامین آن تنها از محل پرداخت بدهی دولت وجود دارد؛ در حالی که تدارک آن در بودجه حدود ۱۸۰ هزار میلیارد تومانی سازمان تامین اجتماعی کار شاقی نیست و مدیرعامل سازمان می‌توانست با کمی جابه‌جایی منابع این کار را انجام دهد.»

موسیوند افزود:« هرگاه اجرای همسان‌سازی را در سازمان مطرح می‌کنیم، در برابر آن موضع سختی می‌گیرند و آن را به زمین و زمان گره می‌‌زنند تا جایی که در مورد آن دیگر بحث نکنیم که این باتوجه به سختی اوضاع معیشتی بازنشستگان و البته بودجه کلان سازمان که ۱۳ هزار میلیارد تومان در اندازه آن بسیار ناقابل است، قابل درک نیست. از وزیر رفاه انتظار داریم که هرچه سریعتر تکلیف همسان‌‌سازی را در ماه جاری روشن کند تا کاستی‌های بودجه‌ای آن از محل‌های مشخصی، تامین شوند.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۲
سعيد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۷
0
1
آيا اين افزايش حقوق شامل مستمري بگيران نيز مي شوند؟ آيا تاكنون كسي وضعيت دريافتي مستمري بگيران را بررسي نموده است؟ در اين تورم لجام گسيخته به فكر مستمري بگيران چه كسي بايد باشد؟
يك بازنشسته
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۷
0
2
گوينده اين خبر چه كسي است؟ افزايش فقط براي حداقل بگيران 26 درصد بود، براي ساير سطوح 15 درصد + 166 هزار و خرده اي.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین