سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد قرنطینه کامل کشورها ممکن است موضوعی مربوط به گذشته نباشد. شمار مبتلایان با کرونا در حال افزایش است و بیش از ۱۲ میلیون نفر اکنون در سراسر جهان مبتلا شده اند که بیش از دو برابر مبتلایانی است که در ۶ هفته پیش ابتلای آنها به طور قطعی به کرونا مبتلا شده بودند.
به گزارش شبکه خبری سی بی اس، دکتر مایکل رایان مدیر اجرای برنامه فوریت های بهداشتی این سازمان روز جمعه در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت کشورها ممکن است مجبور شوند دوباره یا برای اولین بار وارد قرنطینه شوند.
وی گفت: ما می خواهیم از قرنطینه کامل همه کشورها جلوگیری شود اما ممکن است در وضعیتی قرار گیریم که این تنها گزینه است.
این مقام سازمان جهانی بهداشت توضیح داد که به محض تمام شدن دوران قرنطینه همیشه این خطر وجود دارد که یک بیماری دوباره شیوع پیدا کند.
سازمان جهانی بهداشت به کشورها توصیه کرده به آرامی روند گشایش ها را آغاز کنند و به دقت آمار خود را به منظور اقدام محتاطانه بین مراحل مختلف بازگشایی مورد توجه قرار دهند. رایان گفت کشورها باید «آماده حرکت به جلو یا عقب» بسته به تعداد مبتلایان باشند.
وی همچنین گفت: باید این حقیقت را بپذیریم که در شرایط فعلی بعید است که بتوانیم به طور کامل این ویروس را ریشه کن یا نابود کنیم و خاطرنشان کرد که این امر باعث می شود این ویروس بتواند دوباره شیوع پیدا کند.
رایان شیوع ویروس کرونا را به آتش سوزی در جنگل ها تشبیه کرد و گفت شعله های آتش کوچک را به آسانی می توان خاموش کرد اما تشخیص آنها دشوار است.
وی به کشورها توصیه کرد سازوکاری را برای شناسایی مبتلایان اجرا کنند تا قرنطینه به مناطقی که هنوز ویروس به طور جدی در آنها شیوع پیدا نکرده است کامل شود و از شیوع گسترده آن جلوگیری شود.
سازمان جهانی بهداشت شامگاه جمعه از افزایش روز افزون شیوع کرونا در کشورهای مختلف خبر داد و اعلام کرد که طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۲۸ هزار و ۱۰۲ نفر در جهان به ویروس کووید- ۱۹ مبتلا شدهاند.
تدروس آدهانوم دبیرکل سازمان جهانی بهداشت روز جمعه در پیامی توئیتری نوشت: نمونههای زیادی از سراسر جهان وجود دارد که نشان میدهد به رغم شدت شیوع ویروس کرونا، بازهم با کنترل میتوان از شیوع بیشتر آن جلوگیری کرد.