آفتاب: تحقیق تازهای که در 52 کشور انجام شده، از حمایت فزاینده از یک جهان چندقطبی و نگرانی درباره سلطه آمریکا بر امور بین المللی حکایت دارد.
این تحقیق که عنوان آن،«صدای مردم» است همچنین نشان می دهد که پرسش شوندگان مایلند نفوذ دیگر کشورهای دارای قدرت نظامی کاهش یابد. روسیه و چین از جمله این کشورها هستند.
اما در مورد کشورها و نهادهایی که طرفدار صلح تلقی می شوند، دیدگاه مثبت تری وجود دارد.
اتحادیه اروپا، هند، آفریقای جنوبی و برزیل همگی در این مورد نمره مثبت گرفتند.
در این تحقیق که توسط موسسه بین المللی گالوپ و شورای روابط خارجی اروپا انجام شده، 57 هزار نفر مورد مصاحبه قرار گرفتند.
چندی پیش نیز موسسه بين المللی مطالعات استراتژيک در بریتانیا اعلام کرد که ایالات متحده آمریکا به دلیل رویدادهای عراق، بی اعتبار شده است.
این موسسه تحقیقاتی اعلام کرد که جنگ عراق، طی یکسال گذشته عامل اصلی و غالب در روابط جهانی بوده است.
یک نظرسنجی که در ماه سپتامبر توسط بی بی سی انجام شد، نیز نشان داد اکثر مردم جهان معتقدند که نیروهای تحت هدایت آمریکا باید ظرف یک سال عراق را ترک کنند.
در حدود 39 درصد مردم در 22 کشور گفتند که نیروها باید فورا از عراق خارج شوند و 28 درصد از یک خروج تدریجی حمایت کردند. تنها 23 درصد گفتند که خواهان ماندن نیروها در عراق تا زمان ایجاد امنیت در آن کشور هستند.
در آمریکا، از هر چهار نفر یکی از عقب نشینی قریب الوقوع حمایت کرد، درحالی که 32 درصد خواهان حل مشکلات امنیتی عراق پیش از به خانه آوردن نیروها بودند.
این نظرسنجی با پرسش از 23 هزار و 193 نفر انجام شد.
نظرسنجی دیگری که در ماه ژانویه به سفارش سرويس جهانی بی بی سی انجام شد، نشان داد که در يک سال قبل از آن، همزمان با به وخامت گراييدن اوضاع عراق، نگرش مردم جهان در مورد نقش آمريکا در امور جهان به طور چشمگيری بدتر شده بود.
اين نظر سنجی که با پرسش از تقريبا 26 هزار نفر در 25 کشور جهان، از جمله آمريکا، انجام شد، نشان می داد که از هر چهار نفر سه نفر (73 درصد) نحوه رسيدگی آمريکا به بحران عراق را تاييد نمی کنند.
اين نظرسنجی به سفارش سرويس جهانی بی بی سی و توسط شرکت بين المللی «گلوب اسکن» با همکاری دانشگاه مريلند در شرق آمريکا انجام شده بود.