اوپک پیش بینی کرد تقاضا برای نفت این گروه ۲۵ درصد در سال ۲۰۲۱ افزایش پیدا کرده و به ۲۹.۸ میلیون بشکه در روز می رسد که بالاتر از سطح مورد تقاضا در سال ۲۰۱۹ خواهد بود.
این افزایش تقاضا تحت تاثیر بهبود تقاضای جهانی برای نفت و ازسرگیری رشد اقتصادی و مهمتر از آن، بداقبالی رقیبان اوپک صورت خواهد گرفت. تولید نفت آمریکا پس از افت ۷.۴ درصدی در سال میلادی جاری، رشد محدودی در سال ۲۰۲۱ خواهد داشت.
در این بین، اوپک و متحدانش به منظور مقابله با اشباع عرضه ناشی از بحران کووید ۱۹ و تقویت قیمتها، تولیدشان را به صورت داوطلبانه محدود کرده اند. این گروه اعلام کرد نرخ پایبندی به توافق کاهش تولید در ژوئن بیش از ۱۰۰ درصد بوده است.
پیش بینی می شود گروه اوپک پلاس که شامل کشورهای غیرعضو اوپک نظیر روسیه است، روز چهارشنبه تسهیل محدودیت عرضه از ماه اوت را اعلام کند. تحت این پیمان، کاهش تولید از ۹.۶ میلیون بشکه در روز فعلی به ۷.۷ میلیون بشکه در روز در فاصله اوت تا دسامبر تسهیل می شود.
طبق نخستین ارزیابی اوپک از دورنمای بازار نفت در سال ۲۰۲۱، تقاضای جهانی برای نفت هفت میلیون بشکه در روز معادل ۷.۷ درصد بهبود پیدا کرده و به ۹۷.۷۲ میلیون بشکه در روز می رسد. با این حال این رقم همچنان کمتر از آمار سال ۲۰۱۹ یا ۲۰۱۸ خواهد بود و این رشد به مهار شیوع ویروس کرونا و بهبود بخشهای گردشگری و سفر مشروط خواهد بود.
اوپک برآورد خود از رشد تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۰ را ۱۰۰ هزار بشکه در روز افزایش داد و پیش بینی کرد مصرف نفت ۸.۹۵ میلیون بشکه در روز کاهش سالانه خواهد داشت.
بهبود اقبال این گروه در سال میلادی آینده در گروی رنج رقیبانش خواهد بود. اوپک انتظار دارد عرضه غیراوپک در سال ۲۰۲۰ به میزان ۳.۲۶ میلیون بشکه در روز افت کند و در سال ۲۰۲۱ تنها ۹۲۰ هزار بشکه در روز افزایش پیدا کند. این دوره به منزله یک فضای تنفس برای اوپک خواهد بود که در یک دهه گذشته شاهد تصرف سهم بازارش توسط شرکتهای نفت شیل آمریکایی بوده است.
برآورد اوپک چشم انداز خوش بینانه تری برای این گروه نسبت به گزارش هفته گذشته آژانس بین المللی انرژی ترسیم کرده است. طبق پیش بینی آژانس، تقاضا برای نفت اوپک در سال ۲۰۲۱ پایینتر از سطح سال ۲۰۱۹ می ماند.
فعلا اوپک به محدودیت عرضه ای پایبند است که کمک کرده است قیمتها از رکورد پایین به ثبت رسیده در آوریل بیش از دو برابر افزایش پیدا کرده و به محدوده فعلی ۴۲ دلار صعود کنند.
بر اساس گزارش بلومبرگ، اوپک ماه گذشته تولیدش را ۱.۸۹ میلیون بشکه در روز کاهش داد و به ۲۲.۲۷ میلیون بشکه در روز رساند. این کاهش کم سابقه در پی اقدام عربستان سعودی و سایر اعضای این گروه برای عمیق کردن کاهش تولید و سرعت بخشیدن به روند احیای بازار روی داد.