کد خبر: ۶۶۳۰۸۰
تاریخ انتشار : ۰۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۹

مغز، توانایی دست‌ها را افزایش می‌دهد

محققان دانشگاه زوریخ در سوئیس با مطالعه ۳۶گونه از نخستی‌سانان در یک دوره هفت ساله، علت مدت زمان طولانی‌تر یادگیری مهارت‌های حرکتی انسان در مقایسه با سایر گونه‌های مرتبط را کشف کردند.
مغز، توانایی دست‌ها را افزایش می‌دهد
آفتاب‌‌نیوز :

به گزارش روز شنبه پایگاه خبری ساینس‌دیلی، در این تحقیقات ۱۲۸ جانور جوان در ۱۳ باغ وحش اروپا از زمان تولد تا زمان دستیابی کامل به مهارت‌های حرکتی در بزرگسالی مورد مطالعه قرار گرفتند.

در نتیجه این تحقیقات مشخص شد تمام گونه‌های مورد مطالعه، مهارت‌های دستی خود را دقیقا با ترتیبی یکسان یاد گرفته‌اند.

مغز، توانایی دست‌ها را افزایش می‌دهد

بر اساس این نتایج توسعه سیستم عصبی مربوط به مهارت‌های دستی، حتی در گونه‌های نخستی سانان از الگوهای بسیار سخت تبعیت می‌کند که در سایر گونه‌ها بسیار متفاوت است.
با وجود این در بین افراد بالغ گونه‌های مختلف نخستی‌سانان نیز تفاوت‌های مهارتی قابل ملاحظه‌ای مشاهده شد. گونه‌های دارای مغز بزرگ تر مانند ماکاک‌ها، گوریل‌ها و شامپانزه‌ها در مقایسه با گونه‌های دارای مغز کوچکتر مانند لمورها و مارموست‌ها می‌توانند وظایف بسیار پیچیده‌تری را با دستان خود انجام دهند. بنابر این اصلا عجیب نیست که انسان‌ها قادرند با دستان خود ابزارهای متعددی را با مهارت بسیار زیاد به کار گیرند، زیرا مغز بزرگ ما این امکان را فراهم کرده است.
به گفته محققان، مغز بزرگ تر به معنای مهارت‌های دستی بیشتر است اما دستیابی به این مهارت بهای سنگینی هم دارد و نوزاد انسان برای یادگیری ساده‌ترین حرکات دست و انگشتان نیز به زمانی طولانی نیاز دارند. علت این امر پیچیدگی مهارت‌های مورد یادگیری انسان نیست، بلکه دلیل اصلی این است که نوزاد انسان تا مدتی طولانی پس از تولد، شروع به یادگیری نمی‌کند. به گفته محققان مغز انسان در بدو تولد به طور کامل رشد نکرده است.
بر اساس این تحقیقات تنها مغز پستاندارانی که عمر طولانی دارند، به قدر کافی بزرگ می‌شود و امکان به دست آوردن مهارت‌های حرکتی پیچیده را فراهم می‌کند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Science Advances منتشر شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین