در مدت اخیر با موج دیگری از شیوع کرونا و افزایش مبتلایان، تهران در وضعیت نامناسبی قرار گرفت و با توجه به اهمیت کاهش رفت و آمد و کمتر شدن تردد در حمل و نقل عمومی، ستاد مقابله با کرونای کلان شهر تهران درخواست دورکاری کارکنان این استان را مطرح کرد و در ادامه استانداری دور کاری و حضور یک سومی کارکنان را ابلاغ کرد.
براین اساس در هفتههای اخیر با ابلاغ استانداری کارکنان استان تهران به صورت یک سوم باید در محل کار خود حاضر شوند و طی ابلاغیه جدید، دورکاری و حضور یک سومی کارکنان برای یک هفته دیگر نیز تمدید شده است.
اما این در حالی است که در تمامی دستگاههای اجرایی حضور یک سوم اجرایی نشده و یا دورکاری کارکنان اعمال نمیشود و در برخی دستگاه ها کارکنان باید هر روز در محل کار خود حاضر باشند که از جمله آن میتوان به بانکها، کارگزاری ها و برخی از دستگاههای اجرایی و سازمانهای دیگر اشاره کرد.
البته دولت نیز به عنوان مسئول دستگاههای اجرایی و کارکنان خود در این مدت ابلاغیهای در رابطه با لزوم حضور یک سومی کارکنان و کاهش رفت و آمد آنها نداشته است و آخرین بخشنامهای که سازمان اداری و استخدامی در رابطه با وضعیت حضور کارکنان در محل کار خود صادر کرد به اوایل خرداد ماه برمیگردد که طی آن اعلام شد کارکنان باید با رعایت پروتکلهای بهداشتی هر روز در محل کار حاضر باشند و تنها از ساعت کاری یک ساعت کم شد و از هشت ساعت به هفت ساعت رسید.
در رابطه با دور کاری کارکنان نیز در بخشنامه اعلام شده بود که فقط دستگاههای که از زیرساختهای لازم برای انجام دورکاری برخوردار هستند بتوانند با اولویت بندی از آن و براساس مصوبه دولت در سال ۱۳۸۹ استفاده کنند که مشمول تمامی کارکنان یا دستگاهها نیز نمیشد.
اما پیش از آن و در فروردین ماه با اوج گرفتن کرونا دولت طبق تصمیم ستاد ملی کرونا به دستگاهها ابلاغ کرده بود که برای مدتی به صورت یک سوم و بعد از آن دو سوم در محل کار خود حاضر شوند که البته در آن زمان هم تمامی دستگاهها به این موضوع عمل نکرده و در مواردی کارکنان به صورت هر روزی در محل کار فعالیت میکردند.
در هر صورت سازمان اداری و استخدامی چندی پیش اعلام کرد که تنها در شرایطی در رابطه با دورکاری کارکنان و کاهش حضور آنها تصمیم گیری خواهد کرد که اوضاع به مانند فروردین بحرانی باشد، اما همچنان در این رابطه تصمیم گیری نکرده است.