کد خبر: ۶۶۵۲۲۰
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار : ۱۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۹:۱۳
انفجار بیروت "چرنوبیل" زمانه ما بود

۵ تئوری توطئه درباره انفجار مرگبار بیروت

برخلاف نظر ترامپ رویداد اخیر در بیروت نه نتیجه تروریسم بلکه نتیجه فساد ساختاری بود. نگهداری انبوهی از نیترات آمونیوم خطرناک بیش از شش سال آن هم در قلب بیروت چیزی جز نتیجه غفلت و فساد در لبنان نیست.
آفتاب‌‌نیوز :

سرویس بین الملل- انفجار انبار حاوی نیترات آمونیوم در بندر بیروت، پایتخت لبنان به گمانه‌زنی‌هایی دامن زده که بخش عمده آن در زمره تئوری‌های توطئه قرار می گیرند.

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ سایت "میدل ایست آی" به پنج تئوری توطئه در این‌باره اشاره کرده است:

۵ تئوری توطئه درباره انفجار مهیب بیروت

حمله اسرائیل

چندین کاربر در رسانه‌های اجتماعی پس از انتشار خبر انفجار بلافاصله انگشت اتهام را به سوی اسرائیل گرفتند. آنان اشاره کردند که روز سه شنبه پیش از انفجار "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر اسرائیل هشدار داده بود و گفت که اسرائیل در صورت ضرورت قادر است از خود دفاع کند. هشدار نخست وزیر اسرائیل درباره تحرکات دولت سوریه در منطقه جولان در روز دوشنبه آن هفته بود. علیرغم همزمانی اظهارات و توئیت‌های تند نتانیاهو هنوز شواهد مستدلی وجود ندارند که اثبات کنند انفجار بیروت کار اسرائیل بوده است.

اسرائیل پیشنهاد اعطای کمک‌های درمانی و پزشکی را به دولت لبنان ارائه کرده است‌. البته مخالفان اسرائیل آن را ژستی تبلیغاتی دانسته‌اند.

نقش حزب الله

برخی انگشت اتهام را به سوی حزب‌الله لبنان گرفته‌اند و آن گروه را مقصر می‌دانند و مدعی شده‌اند که حزب الله از شهروندان عادی لبنانی به عنوان سپر دفاعی برای محافظت از خود استفاده می‌کند. آنان به اظهارات "حسن نصرالله" دبیر کل حزب‌الله لبنان اشاره کرده‌اند که مدتی پیش اسرائیل را تهدید به حمله به انبارهای بندر حیفا کرده بود و از آن تحت عنوان انفجاری "شبیه منفجر شدن بمب هسته‌ای" یاد کرده بود. با این حال، دولت لبنان اعلام کرده که نیترات آمونیوم در انبار بیروت مواد مصادره شده بوده و ارتباطی با حزب‌الله و مهمات آن گروه نداشته است.

بمب هسته‌ای یا موشکی

برخی این شایعه را مطرح کردند که انفجار اخیر بر اثر منفجر شدن بمبی عظیم بوده است. برخی می‌گفتند که رویداد اخیر انفجاری عادی بر اثر مواد شیمیایی نبوده است؛ از جمله ترامپ رئیس‌جمهوری امریکا که اظهارات‌ وی شائبه عمدی بودن این انفجار را تقویت کرد‌. دولت امریکا اما توضیح بیشتری درباره نظرات او نداده است. برخی کاربران رسانه‌های اجتماعی نیز از دیده شدن یک شئ سیاه‌رنگ در آسمان بیروت پیش از انفجار خبر داده‌اند و معتقدند ممکن است این انفجار عمدی بوده باشد. برخی این موضوع را مسخره کرده و گفته‌اند آن شئی سیاه رنگ یک پرنده بوده است.

"کریس پالمر" روزنامه‌نگار اما در توئیتی مدعی شده که ابر قارچ‌مانند ناشی از انفجار نشان می‌دهد که رویداد بیروت منفجر شدن بمبی اتمی بوده است. "آرون بستانی" فعال چپگرا در لندن نیز مدعی شده که انفجار اخیر ناشی از منفجر شدن تسلیحات حرارتی‌ای بوده که نمونه آن در جنگ افغانستان نیز توسط امریکا و بریتانیا استفاده شده بود. او اما مدتی بعد به دلیل واکنش انتقادی کاربران توئیت خود را حذف کرد‌.

کشتی ترکی

برخی کاربران رسانه‌های اجتماعی انگشت اتهام را به سوی کشتی‌ای گرفته‌اند که از ترکیه راهی سوریه بوده و حاوی نیترات سدیم بوده است. آنان می‌گویند ترکیه مدت‌ها در حال ارسال مواد شیمیایی برای گروه‌های افراطی مخالف اسد در سوریه بوده است. کاربران نوشته‌اند این کشتی "فتح الله" نام داشته و در سال ۲۰۱۴ توسط دولت لبنان ضبط شده بود و مواد درون آن در انبارهای بیروت نگهداری شده بود. بعدا مشخص شد این گمانه‌زنی اشتباه بوده و مواد نگهداری شده از کشتی‌ای که یک تاجر روس مالک آن بوده در سال ۲۰۱۳ میلادی ضبط شده بود.

۵ تئوری توطئه درباره انفجار مرگبار بیروت

فارین پالسی: انفجار بیروت "چرنوبیل" زمانه ما بود

نشریه "فارین پالسی" نیز در مقاله‌ای ضمن مشابه دانستن انفجار اخیر در بیروت با فاجعه انفجار راکتور اتمی چرنوبیل در دوره زمامداری رژیم شوروی می‌نویسد: "یکی از مقام‌های لبنانی حین اشک ریختن انفجار اخیر در بیروت را با انفجار اتمی هیروشیما و ناگازاکی مقایسه کرده بود. با این حال، او اشتباه می کند. این انفجار بیشتر شبیه رویداد چرنوبیل بود. این انفجار نه حاصل خشونت نظامی و یا رویدادی در جریان یک جنگ بلکه فاجعه‌ای رخ داده در نتیجه فساد سیستماتیک و مداوم و غفلت سیاستمداران بود.

تاثیر اقتصادی این انفجار آنجا مشخص می‌شود که ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار لبنانی مجبور به ترک خانه‌های‌شان شده‌اند که خود ۱۰ درصد از کل جمعیت بیروت را شامل می‌شوند. این انفجار در حالی رخ داده که هزاران نفر در بیمارستان‌های بیروت به دلیل ابتلا به ویروس کرونا نیازمند درمان هستند.

میران خسارت وارده ناشی از انفجار اخیر میلیاردها دلار برآورد شده است. این در حالی است که هم اکنون نیز تخمین زده می شود اگر اتفاق خاص و مثبتی رخ ندهد ۷۵ درصد جمعیت لبنان تا پایان سال جاری قادر به تهیه مواد غذایی نخواهند بود. قیمت اقلام غذایی در ماه های اخیر افرایشی ۲۴۷ درصدی داشته و لبنان هم اکنون یکی از مقروض‌ترین کشورهای جهان است. در نتیجه انفجار اخیر بخش مهمی از انبارهای غذایی بیروت نابود شدند‌.

برخلاف نظر ترامپ رویداد اخیر در بیروت نه نتیجه تروریسم بلکه نتیجه فساد ساختاری بود. نگهداری انبوهی از نیترات آمونیوم خطرناک بیش از شش سال آن هم در قلب بیروت چیزی جز نتیجه غفلت و فساد در لبنان نیست.

۵ تئوری توطئه درباره انفجار مرگبار بیروت

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۷
0
1
خوب، آخرش چی شد؟!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۷
0
11
کشوری صدهاشاه داردبهترازاین اداره نمی شود.
تهرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۷
0
6
در فاجعه ۱۹۴۷ در تگزاس سیتی اتفاق افتاد و منجر به تغییر عمده ای در مقررات ذخیره‌سازی و حمل و نقل نیترات امونیم شد.
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۸
0
1
تئوری 5+1 عوامل نا معلوم
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین