با این وجود روز گذشته پایگاه اطلاعرسانی النشره به نقل از منابع مطلع دیپلماتیک خبر داد که مذاکرات بین ایران و آمریکا به مراحل حساسی رسیده است. بر اساس این گزارش، این منابع دیپلماتیک به النشره خبر دادهاند که مذاکرات آمریکا و ایران با قدرت در حال انجام است و دولت آلمان در این روند که پیشرفت قابل توجهی هم پیدا کرده است در نقش یک میانجی ظاهر شده است. بر اساس اطلاعات افشاشده، برای اولین بار است که آلمان به تنهایی میانجیگری در اینچنین مذاکراتی را بر عهده گرفته است، در حالی که در گذشته، دولت آلمان تنها بخشی از یک هیات اروپایی را تشکیل میداد که در بستر آن توافق هستهای شکل گرفت.
این منابع البته اطلاع دادهاند که در حال حاضر، طرفهای ایرانی و آمریکایی وجود چنین مذاکراتی را تکذیب میکنند، همانطور که در گذشته نیز شاهد همین نوع رفتار از جانب آنها بودهایم، اما فراموش نشده است که چندی پیش محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران به صورت ناگهانی در کنار همتای آمریکایی سابقش یعنی جان کری قرار گرفت و همه را غافلگیر کرد.
به عقیده این منابع، مذاکرات فعلی بین ایران و آمریکا به مراحل پایانی خود رسیده است، اما رسیدن به این مرحله به معنای کاهش تنش و فراهم شدن زمینه آرامش نیست، بلکه بدیهی است که در چنین شرایطی اوضاع به حداکثر میزان تشنج خود برسد تا هر طرف بتواند در پایان مذاکرات، اهداف مورد نظر خود به شکل یک دستاورد حاصل شده در نظر گیرند که در این صورت نه تنها لبنان بلکه تمام منطقه نیز تحت تاثیر این اهداف قرار خواهند گرفت.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است که تمامی دادهها بیانگر نزدیکی به مرحله سرنوشتساز است، اما فرایند رسیدن به راهحل اصلی، بسیار سخت خواهد بود، زیرا ممکن است حتی در طول مرز لبنان با فلسطین اشغالی هم درگیری نظامی رخ دهد. این گزارش عنوان کرده است که حتی در این بین احتمال وقوع جنگی ناخواسته برای هر دو طرف نیز وجود دارد.
با این وجود وندی شرمن، دیپلمات پیشین آمریکایی در زمان اوباما، دو روز پیش در سخنرانی خود در اجلاس امنیتی آسپن، اعلام کرد که ایران به هیچ عنوان به مذاکره با آمریکا نزدیک نشده است. او در این سخنان ضمن انتقاد از سیاستهای ترامپ علیه ایران اشاره کرد که اقدام آمریکا در خروج از برجام باعث شده که آمریکا در وضعیت بدی در تنش با ایران قرار بگیرد. شرمن در ادامه با اشاره به وعدههای ترامپ که گفته بود بعد از خروج از برجام به توافقی بهتر با ایران دست خواهد یافت، گفت که ما به هیچ توافقی نرسیدیم و ایران اکنون در حال غنیسازی اورانیوم در سطحی بالاتر بوده و سانتریفیوژهای بیشتری دارد. او تصریح کرد که دولت ترامپ، هیچ تاکتیکی علیه ایران ندارد و برای من روشن نیست هدف راهبردی آنها چیست؟
برایان هوک، مدیر مستعفی کارگروه ایران در وزارت خارجه آمریکا نیز در سخنان خود در نشست امنیتی آسپن، با اشاره به اینکه هر گونه توافق جدیدی با ایران با هدف محدودیت غنیسازی در ایران صورت گیرد، عنوان کرد تا زمانی که ایران اجازه غنیسازی دارد، ما ناچار به دنبال کردن این بحث هستیم که آنها چقدر به تسلیحات هستهای نزدیک هستند؟ او همچنین ادامه داد که از بین رفتن بندهای این توافق تا آنجا ادامه مییابد که دیگر هیچ چیز از این توافق باقی نمانده باشد. هوک در ادامه اظهار کرد که دولت دونالد ترامپ، که پیش از این از توافق هستهای خارج شده بود، تمایل به انجام دادن توافقی جدید با ایران دارد. او با درخواست از روسیه و چین برای حمایت از این موضوع، گفت که ما باید استاندارد شورای امنیت سازمان ملل را به عدم غنیسازی بازگردانیم.
هوک علاوه بر این درباره تمدید تحریم تسلیحاتی ایران که در ماه اکتبر سال جاری تاریخ آن به پایان خواهد رسید، گفت اینکه اسرائیل و عربها با یکدیگر بر سر وجود تحریم تسلیحاتی علیه ایران موافق هستند، دارای اهمیت است و باید به آن توجه کرد.
این در حالی است که رئیس جمهور حسن روحانی اوایل ماه جاری در جمع مدیران صنایع پتروشیمی و فولاد کشور با اشاره به طرح درخواستهای متعدد از سوی ایالات متحده آمریکا و متحدانش برای ملاقات با مقامات ایرانی خاطرنشان کرد که ما ابایی از مذاکره نداریم، اما به دنبال نمایش نیستیم، بلکه به دنبال حل مسأله هستیم. او همچنین در این سخنان اظهار کرد که امروز بر خلاف همه مقررات بینالمللی تحریم بر ما تحمیل شده که باید این تحریمها برداشته شود و در ابتدا به کار خلافی که آغاز کردهاند، خاتمه دهند. او این مساله را یک واقعیت دانست و نه یک پیششرط و ادامه داد که تقریبا ۲ سال و ۳ ماه است که آمریکا از برجام خارج شده و ما در شدیدترین فشارها هستیم، آنها فکر میکردند ما چند ماه بیشتر نمیتوانیم دوام بیاوریم و مجبور میشویم با آنها تماس بگیریم، اما این آنها بودند که در این مدت حداقل ۲۳مرتبه درخواست ملاقات کردهاند.
با این حال نبرد دیپلماتیک ایران و آمریکا در سازمان ملل همچنان ادامه دارد و در جدیدترین مورد، روز جمعه مجید تختروانچی نماینده دائم ایران در سازمان ملل، در نامهای به دبیر کل، از حمایت آمریکا از گروه تندر اعتراض کرد. روانچی با اعلام اینکه جنایات تروریستی این گروه بارها از طریق دفتر حافظ منافع آمریکا در تهران به اطلاع این کشور رسیده اضافه کرده که تاکنون آمریکا هیچ اقدامی در پیشگیری از فعالیت اعضای گروه یادشده یا استرداد آنها برای محاکمه در ایران انجام نداده است. او در این نامه ضمن یادآوری تعهدات بینالمللی کشورها تحت حقوق بینالملل، به ویژه تعهد آنها به عدم حمایت از تروریستها و نیز تضمین اینکه خاک آنها به محلی برای فعالیت گروههای تروریستی تبدیل نشود، اعلام کرده است که تداوم حمایت آمریکا از این گروه هیچ تردیدی باقی نمیگذارد که این کشور آشکارا کلیه تعهدات ذیربط خود را نقض کرده و بنابراین مسئول همه جنایات این گروه در ایران است. از سوی دیگر تلاش آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران از یک طرف و همچنین استعفای برایان هوک و تغییر مدیر کارگروه ایران در وزارت خارجه آمریکا، از جمله سیاستهایی است که در برنامههای طرف مقابل شکل گرفته و آینده مذاکرات بین دوکشور را کماکان در پردهای از ابهام قرار داده است.
چرا به مردم نمی گویید می خواهید مذاکره و رابطه در سکوت داشته باشید و نفت و ووو بفروشید ولی از داخل کسی نفهمد و دلار و ارزها هم سر قیمت شان بمانند واقعا که
دولت اصولگراها شاید