جاوید فیصل، سخنگوی شورای امنیت ملی افغانستان با انتشار توییتی اعلام کرد که یک گروه هشتاد نفره از زندانیان باقی مانده طالبان روز پنجشنبه آزاد شدند.
در بیانیه شورای امنیت ملی افغانستان آمده است که با این اقدام تلاش ها برای انجام مذاکرات مستقیم و برقراری آتش بسی پایدار در سطح کشور تسریع پیدا خواهد کرد.
تصمیم برای آزادی آخرین گروه از زندانیان طالبان که بسیاری از آنها متهم به انجام جرائم سنگین هستند و پیشتر به اعدام محکوم شده بودند در حالی اجرایی شده که محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان دوشنبه گذشته ۲۰ مرداد فرمان آزادی آنها را امضا کرده بود.
گفتنی است که لویه جرگه مشورتی در کابل یک روز پیش از امضای فرمان آزادی زندانیان «خطرناک» طالبان توسط رئیس جمهوری در جریان نشستی با صدور یک قطعنامه این تصمیم را نهایی کرده بود.
در قطعنامهای که اعضای لویه جرگه برای تایید آزادی زندانیان باقی مانده طالبان به تصویب رساندند، ضمن تاکید بر دستایبی به «صلحپایدار و با عزت که منجر به امنیت و ثبات در کشور شود»، از این تصمیم به عنوان راهکاری برای «رفع موانع جهت آغاز مذاکرات صلح، قطع خونریزی و رعایت مصلحت و خیر عام» یاد شده است.
اعضای لویه جرگه همچنین خواستار برقراری آتشبسی فوری و پایدار شده و از جامعۀ جهانی به ویژه ایالات متحده امریكا خواستند تا در این زمینه به تعهدات خویش به مردم افغانستان، عمل کند.
سرنوشت ۴۰۰ زندانی باقیمانده طالبان یکی از مهمترین پیششرطهای گروه طالبان برای شرکت در مذاکرات رو در رو و گفتگوهای بین افغانی برای حصول به توافق صلح عنوان شده است.
برخی از این زندانیان برغم انجام جرائمی نظیر حملات مرگبار که جان بسیاری از شهروندان و نظامیان افغان و نیز نیروهای خارجی را گرفته از زندان آزاد میشوند.
کابل تاکنون به موجب توافق صلح طالبان با ایالات متحده که قرار است زمینه ساز گفتگوهای مستقیم این گروه شورشی با کابل، آغاز گفتگویهای بین افغانی و در نهایت تحقق صلح در این کشور شود حدود ۵ هزار زندانی طالبان را آزاد کرده است.
مقامات دولت افغانستان پیش از این اعلام کرده بودند که حاضر به آزادی ۴۰۰ زندانی باقی مانده طالبان که از آنها به عنوان افرادی «خطرناک» یاد شده بود، نیستند.
محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان روز پنجشنبه همزمان با آزادی نخستین گروه از زندانیان یاد شده در جریان یک کنفرانس ویدئویی تدارک دیده شده از سوی اندیشکده شورای روابط خارجی در آمریکا نسبت به خطرات آزادی این زندانیان که از آنها به عنوان «مجرمان خطرناک و قاچاقچیان مواد مخدر» نام برد، هشدار داده بود.