کد خبر: ۶۶۶۷۴
تاریخ انتشار : ۲۱ آبان ۱۳۸۶ - ۲۱:۰۰
قائم مقام شركت ملي نفت خبرداد:

اكتشاف 312 ميليون بشكه نفت درجا

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب ـ  قائم مقام مدیرعامل شركت ملی نفت گفت: هم‌اكنون 51 بلوك اكتشافی در دست مطالعه است كه نتیجه آنها اكتشاف 312 میلیون بشكه نفت درجا و 4/11 تریلیون فوت مكعب گاز در سال جاری بوده است. 

ب گزارش فارس محمد جواد عاصمی‌پور در نشست خبری با خبرنگاران اظهار داشت: سرنوشت محتوم ما و نفت این است كه بازیگر اصلی منطقه، اوپك و جهان در تامین نفت باشیم. 

وی افزود: تحقق اهداف چشم‌انداز، رسیدن به توسعه پایدار و حفظ امنیت ملی از دریچه صنعت نفت می‌گذرد و افزایش كنونی بهای آن در بازارهای جهانی برای ما نوید بخش طلیعه مثبتی است كه می‌تواند در بسیاری موارد ما را یاری نماید. 

به گفته وی، نفت برای كشور ما یك ابزار سیاسی است كه قدرت چانه‌زنی در مجامع بین‌المللی را به ما می‌دهد و عاملی تعیین كننده محسوب می‌شود. 

عاصمی پور در ادامه با اشاره به عملكرد 2 سال گذشته صنعت نفت، افزود: براساس قانون برنامه چهارم توسعه باید در 5/68 درصد خاك كشور معادل 13/1 میلیون كیلومتر مربع عملیات اكتشاف نفت صورت گیرد كه در این راستا 17 بلوك اكتشاف و توسعه در سال جاری معرفی شدند كه در حال حاضر 9 پیشنهاد جدی در خصوص آنها دریافت كرده‌ایم. 

وی یادآور شد: هم‌اكنون 51 بلوك اكتشافی در دست مطالعه است كه نتیجه آنها اكتشاف 312 میلیون بشكه نفت درجا و 4/11 تریلیون فوت مكعب گاز در سال جاری بوده است. براساس تكلیف قانون برنامه چهارم، سالانه باید 5/3 میلیارد بشكه به ذخایر قابل استحصال هیدروكربوری كشور اضافه شود تا روند تولید حفظ شود. 

وی در خصوص مذاكره به كشور عمان برای صادرات گاز تصریح كرد: در این خصوص كمیسیونهای مشترك تشكل شده و موافقت نامه‌ای نیز امضا شده است. عما تنها پیشنهاد بسیار خوبی نیز در این زمینه ارائه كرده‌اند. 

قائم مقام مدیرعامل شركت ملی نفت در ادامه گفت: در خصوص اكتشاف در لایه‌های زیرین آسماری نظیر بنگستان و مارون نیز اقدامات خوبی صورت گرفته كه در 6 ماهه نخست امسال 225 میلیون مترمكعب گاز از این مخازن به مخزن مارون تزریق شده است. 

وی افزود: تیرماه سال جاری عملیات ساخت سكوی نیمه شناور ایران- البرز به اتمام رسید و كار تحویل آن به بهره‌برداری اغاز شد. 17 كار اضافی برای ارتقاء دكل پیش‌بینی شد كه در این خصوص شركت حفاری شمال وارد كار شده و این 17 مورد را انجام دادند. 

عاصمی پور یادآور شد: برای آزمایش تعادل در خارج حوزه و در آبهای دریای خزر از آنجا كه شناورهای حمل این دكل هنوز آماده نشده اند، مقرر شد حوضچه ساخت دكل مورد لایروبی قرار گیرد و دستگاه در داخل حوزه امتحان شود. همزمان با این اقدام، شناور اول نیز آماده می‌شود 

به گفته وی، ساخت این دكل باتمام تجهیزات آن 250 میلیون دلار هزینه داشت، در حالی كه هزینه خرید چنین دكلی در حال حاضر 500 - 400 میلیون دلار و اجاره آن روزانه 500 هزار دلار است. 

وی یادآور شد: ساخت این دكل در ایران سبب شد امكان ساخت كشتی‌های 63 هزار تنی نیز در كشور ایجاد شود و بزرگترین منطقه ساخت كشتی و شناورهای سنگین در شمال كشور فراهم شود. به عبارت دیگر ایجاد بزرگترین منطقه ویژه اقتصادی - بازرگانی و نفتی كشور از امیرآباد تا بندر انزلی قابل تصور است كه سوآپ 500 هزار بشكه‌ای را محقق می‌سازد. 

به گفته وی ساخت شناور كاسپین 1 برای حمل این دكل به اتمام رسیده و در مرحله تحویل است. شناور دوم تا دی ماه و سومین شناور نیز تا خرداد 87 به آب انداخته می‌شود. 

عاصمی‌پور در خصوص آخرین وضعیت میدان آزادگان، دارخوین و یادآوران نیز گفت: با اجرای طرح تولید زودهنگام میدان آزادگان تا دی ماه 25 هزار بشكه روزانه از این میدان نفت برداشت می‌شود كه این رقم تا خرداد سال آینده به 50 هزار بشكه می‌رسد. طرح تولید زود هنگام از میدان دارخوین نیز تعریف شده كه براساس آن 50 هزار بشكه به ظرفیت تولید كنونی 60 هزار بشكه‌ آن افزوده می‌شود. امید است تا اذرماه تولید این میدان به 100 هزار بشكه نفت در روز و تا خرداد 87 به 160 هزار بشكه برسد. 

وی خاطرنشان ساخت: تولید زود هنگام 20 هزار بشكه‌ای از میدان یادآوران نیز طراحی شده كه تا خرداد 87 این رقم محقق خواهد شد برای این حجم تولید 50 میلیارد تومان برآورد هزینه شده است. 

قائم مقام مدیرعامل شركت ملی نفت تصریح كرد: براساس نگرش جدید مدیریتی، مدیریت واحد و جامع مخازن از اكتشاف تا تولید و نگهداری در مجموعه صنعت نفت دنبال می‌شود. براساس همین نگرش 16 میدان به شركت نفت مناطق مركزی و 9 میدان به شركت مناطق نفت‌خیز جنوب برگردانده شد تا بهره‌بردار، خودكار توسعه و نگهداری مخزن را انجام دهد. 

به گفته وی، خرید 22 دكل دریایی و خشكی نیز دنبال شده كه 10 دكل توسط شركت نفت و خرید 12 دكل دیگر توسط بخش خصوصی دنبال می‌شود بر این اساس شركتهای خصوصی كه در مناقصات برنده می‌شوند به شرطی كه راهبری دكل را نیز بر عهده بگیرند، 5 میلیون دلار به ازای هر دكل پیش پرداخت دریافت می‌كنند و 10 سال نیز برای تامین بازار كاری با آنها قرارداد بسته می‌شود. 

عاصمی پور افزود: در سال 86 برای اولین بار تولید نفت خام كشور به 2/4 میلیون بشكه رسید كه این رقم تا پایان برنامه چهارم به 5/4 میلیون بشكه در روز خواهد رسید. ظرفیت پالایشگاه لاوان نیز از 30 به 50 هزار بشكه در روز افزایش یافت. 

به گفته وی، ارزش كل قراردادهای امضا شده در شركت نفت فلات قاره در سال 85 بالغ بر 3 میلیارد دلار بود كه این رقم 10 برابر میزان قراردادهای بسته شده در فاصله سالهای 1380 تا 1384 است. در شش ماهه نخست امسال 7/1 میلیارد دلار قرارداد توسط این شركت منعقد شد كه قرارداد 4/1 میلیارد دلار توسعه و بازسازی میدان رسالت نیز در حال مذاكره با یك شركت مالزیایی می‌باشد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین