سرویس بین الملل- با مشاهده پیروزی احتمالی "جو بایدن" نامزد دموکراتها در انتخابات آمریکا، جناح ضد ایرانی در سیاست آمریکا تلاشهای خود را برای جنگافروزی علیه ایران پیش از انتخابات نوامبر و ترک کرسی ریاست جمهوری توسط ترامپ افرایش داده است.
به گزارش آفتابنیوز؛ روزنامه بریتانیایی "ایندیپندنت" با انتشار گزارشی درباره تلاش تندروها در امریکا برای راهاندازی جنگ با ایران پیش از انتخابات پیش روی آمریکا، مینویسد: "علیرغم آنکه شیوع ویروس کرونا نیاز به همکاری جهانی را افزایش داده است، سیاست تندروانه دولت ترامپ در قبال ایران تغییری نکرده است. اجماع بین المللی درباره دیپلماسی با ایران و ضرورت حفظ برجام باعث شکست اخیر امریکا در شورای امنیت سازمان ملل متحد شد. حتی نزدیکترین متحدان اروپایی امریکا نیز از رای مثبت دادن به قطعنامه پیشنهادی امریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران ممانعت ورزیدند.
تندروهای ضدایرانی در امریکا با مشاهده بحران جهانی فعلی زمان را برای آغاز جنگ با ایران مناسب میبینند. افزایش تنش میان ایران و امریکا با خروج یکجانبه امریکا از برجام با فرمان ترامپ در سال ۲۰۱۸ آغاز شد.
ایندیپندنت افزوده است: شعارهای تند "مایک پمپئو" وزیر خارجه دولت ترامپ نشان داد او خواستار تکرار سناریوی عراق در مورد ایران است، اما جنگ با ایران مشابه عراق نخواهد بود بلکه احتمالا در آن صورت شاهد تکرار سناریوی سوریه در مورد ایران خواهیم بود. مردم آمریکا علاقهای به جنگی دیگر ندارند و جنگ علیه عراق یک اشتباه بود. اکنون آمریکای تحت زمامداری ترامپ در سطح بینالمللی منزویتر شده است.
علیرغم اظهارات رسمی ترامپ درباره علاقه او به معامله با ایران شواهد نشان میدهند او به سیا اجازه داده تا عملیات مخفیانه علیه ایران با هدف بیثباتسازی و یا فروپاشی سیستم ایران را انجام دهد.
پمپئو اصلیترین چهره ضدایرانی در کابینه ترامپ است. دو هفته پس از اعلام تصدی کرسی وزارت خارجه توسط او بود که ترامپ امریکا را از برجام خارج ساخت و کارزار فشار حداکثری را علیه ایران آغاز کرد. در عوض، ایران از پایبندی خود به تعهداتاش در برجام کاست. به دنبال آن با ترور ژنرال سلیمانی تنش میان دو کشور افزایش یافت.
اکنون "الیوت آبرامز" یکی از چهرههای ضدایرانی دیگر جایگزین "برایان هوک" نماینده ویژه دولت ترامپ در امور ایران شده است. او در مورد ونزوئلا خواستار تغییر رژیم شده و احتمالا در مورد ایران نیز سیاست مشابهی را خواهد داشت.
همزمان با نزدیک شدن به انتخابات امریکا، دولت ترامپ ناکام از موفقیت در سیاست خارجی بوده است. بحران کرونا و مدیریت ناکارآمد دولت امریکا و اعتراض به نژادپرستی پلیس امریکا ادامه داشته و اقتصاد امریکا به سوی رکود پیش میرود با این وضعیت و به دلیل افزایش احتمال برد بایدن، تندروها در امریکا میخواهند پیش از ترک کاخ سفید توسط ترامپ جنگی علیه ایران آغاز شود.
اقدامات اخیر علیه تاسیسات اتمی ایران که احتمالا کار اسرائیل بوده در این راستا انجام شدهاند تا ایران را تحریک به اقدام متقابل کنند. با این حال، آنان دچار اشتباه محاسباتی شدهاند. علیرغم وضعیت عراق، تغییر رژیم در ایران راحت نخواهد بود. ایران مانع از سقوط اسد در سوریه شد، روسیه نیز حامی اسد بود در نتیجه، در صورت تهدید موجودیت سیستم سیاسی ایران، این بار روسیه و سوریه به کمک ایران خواهند آمد. اکنون توافق ایران با چین نیز وضعیت را پیچیدهتر کرده است. شرایط امروز ایران مشابه عراق ۲۰۰۳ نیست. وقوع جنگ داخلی مشابه سوریه این بار در ایران خاورمیانه و فراتر از آن را تهدید خواهد کرد.