دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا در گفتوگو با شبکه فاکس نیوز که ویدیوی آن را در صفحه توییترش منتشر کرده است، باری دیگر ادعاهایی درباره انتخابات آمریکا را علیه ایران مطرح می کرد.
او مدعی شد: شاید فقط ایران است که بیشتر از چین میخواهد من در انتخابات شکست بخورم.
او در ادامه مدعی شد که "ظرف سه هفته اول" پس از پیروزی دوباره اش در انتخابات آمریکا با ایران به توافقی دست پیدا خواهد کرد و ایران منتظر است توافقی با آمریکا انجام دهد.
رئیس جمهور آمریکا بر ادعایش افزود: آن ها می خواهند ببینند چه می شود. اما اگر جو بایدن هم در انتخابات پیروز شود، می توانند توافقی مانند توافقی را که با جان کری انجام دادند، انجام بدهند.
ترامپ در مدت اخیر چند بار ادعای توافقی زودهنگام با ایران را در صورت پیروزی دوباره اش در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا تکرار کرده است.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا پیش از این در جمع هوادارنش در ایالت ویرجینیا مدعی شد: ایران دوران سختی را می گذراند. جمع کل تولیدات داخلی آن ها به حدی پایین آمد که نمی توانید تصور کنید. آن ها توافق خواهند کرد. آن ها احتمالا ظرف یک هفته یا یک ماه(پس از پیروزی ام در انتخابات) توافق خواهند کرد. آن ها با من تماس خواهند گرفت. خواهند گفت"ده روز طول کشید. اشتباه میکرد". آنها منتظرند ببینند که من پیروز می شوم یا نه. اگر پیروز شوم، آنها توافق می کنند.
ترامپ ادامه داد: اگر هم به دلیلی پیروز نشوم، صبر می کنند و یکی از بهترین توافق ها را از زمان آخرین توافقی که با آن ها انجام دادیم و در آن مبلغ ۱۵۰ میلیارد دلار به خاطر هیچ چیز به آن ها دادیم، انجام می دهند. آن توافق حتی توافقی بلند مدت نبود. همین حالا هم زمان آن تقریبا تمام شده است. مانند یک توافق کوتاه مدت بود. انگار یک مغازه را در یک مرکز خرید اجاره کنید. این ها کشورهایی هستند که با آن ها سر و کار دارید. به مدتی طولانی احتیاج است اما آن توافق کوتاه مدت بود.
ترامپ همچنین در حضور جمعی در ایالت آریزونا با تکرار این ادعا که ایران خواستار پیروزی جو بایدن نامزد دموکرات ریاست جمهوری آمریکا است، گفته بود: (اگر من پیروز شوم) در ماه اول یا زودتر به توافقی با ایران دست خواهیم یافت.
وی ادعا کرد: ایران بسیار مشتاق انجام دادن یک توافق است. اما من گفتم که تا پس از انتخابات صبر کنیم.
ترامپ افزود: آن ها هم می خواهند صبر کنند، چرا که فرصتی وجود دارد که اگر بایدن در انتخابات پیروز شود، مانند قبل ۱۵۰ میلیارد دلار دیگر به آنها بدهند. (توافق هسته ای) احمقانه ترین توافقی بود که تا به حال وجود داشته است.
رئیسجمهور آمریکا روز دوشنبه هفته قبل نیز در حضور جمعی از هوادارانش گفت که ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه، شی رئیس جمهور چین، کیم جونگ اون رئیس جمهور کره شمالی و رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه "شطرنج بازانی در سطح جهانی هستند که منتظر پیروز شدن جو بایدن در انتخابات هستند".
ترامپ اظهار کرد که بایدن قادر نخواهد بود به عنوان شریکی برابر با آنها همکاری کند چرا که در بهترین سالهایش عملکرد خوبی نداشته است".
طبق ادعای ترامپ، تهران هم خواهان پیروزی این نامزد دموکرات در انتخابات سوم نوامبر است.
وی گفت: اگر ما پیروز شویم بلافاصله به توافقی با ایران دست پیدا خواهیم کرد.
ترامپ هشدار داد که بایدن هیچ تجربه ای در مذاکرات با پکن ندارد و اگر او دوباره در انتخابات پیروز نشود، چین آمریکا را تصاحب خواهد کرد.
ترامپ همچنین در جمعی خصوصی از هوادارانش نیز پیش از این وعده انتخاباتی دستیابی به نوعی توافق قریب الوقوع با ایران را داد.
وی در ویدیویی که پایگاه خبری جوییش اینسایدر آن را منتشر کرد، در این باره مدعی شد: اگر ما در انتخابات پیروز شویم، ظرف چهار هفته به توافق با ایران دست پیدا می کنیم.
اظهارات ترامپ در این باره در حالی مطرح میشود که مقامات کشورمان بارها تاکید کردهاند پیش از خروج آمریکا از برجام در این چارچوب با این کشور مذاکره کردهاند و تنها در صورت بازگشت آمریکا به برجام و پایبندی کامل به تعهداتش با این کشور مذاکراتی انجام خواهند داد.
مجید تخت روانچی نماینده دائمی کشورمان در سازمان ملل در گفتوگویی درباره این که در صورت برگزیده شدن هر یک از رقبای انتخاباتی دو حزب دموکرات و جمهوریخواه آمریکا(جو بایدن و دونالد ترامپ)، تعامل ایران با آمریکا و دیگر شرکای برجام بر سر توافق هستهای چگونه خواهد بود، توضیح داد: اول از همه این که ما تمایلی به دخالت دادن خودمان در سیاست داخلی آمریکا نداریم، بنابراین این بر عهده مردم آمریکا است که رئیس جمهور بعدی چه کسی باید باشد. چیزی که برای ایران و دیگر کشورها مهم است، احترام به قوانین بینالمللی میباشد که باید زمینه اجرای آن از طرف دولت آمریکا فراهم شود. مهم نیست که یک دولت دموکراتیک در کاخ سفید باشد یا یک دولت جمهوریخواه، تعهدات آمریکا باید توسط تمام دولتهای آمریکا اجرا شوند.
روانچی افزود: بنابراین، قطعنامه ۲۲۳۱ بخشی از قوانین بینالمللی است و دولت آمریکا تعهدی قانونی نسبت به رعایت کردن مقررات قطعنامه ۲۲۳۱ دارد. اگر دولت بعدی قطعنامه ۲۲۳۱ را قبول داشته باشد و مقررات برجام را با صداقت اجرا کند، فکر میکنم امکان این وجود خواهد داشت که آمریکا برای مذاکره درباره مسائل مختلف مربوط به ایران، در چارچوب کمیسیون مشترک به دیگر اعضای برجام بپیوندد. این چیزی است که باید منتظر باشیم و ببینیم آیا آمریکا این تصمیم را خواهد گرفت یا نه.
اصن توو باغ مذاکره نیست و نمیفهمه چیه