دکتر فرحناز خلیقی سیگارودی درباره کاربردهای گل ختمی گفت: ریشه، برگ و گل ختمی مصرف دارویی دارد و از آن به صورت ضماد برای التهاب پوستی یا سوختگی، خیسانده 2-3 درصد آن به صورت تنقیه در التهاب رکتوم، مصرف خوراکی برای زخم های معده و اثنی عشر، کولیت و آنتریت، یبوست، سندرم روده تحریک پذیر و به صورت موضعی ، غرغره و دهان شویه در التهاب دهان و حلق می توان استفاده کرد.
عضو هیئت علمی پژوهشکده گیاهان دارویی افزود: از ریشه گیاه ختمی به عنوان ضد سرفه به خصوص در سرفه های تحریکی استفاده میشود اما خلطآور نیست. همچنین برگ این گیاه در سرفههای تحریکی خاصیت مسکن و خلطآور دارد.
وی در ادامه موارد مصرف مورد تایید را در مورد این گیاه برشمرد و عنوان کرد: مصرف برگ و ریشه برای تحریکات مخاط دهان و حلق و سرفه خشک و مصرف ریشه برای التهاب خفیف مخاط معده مورد تایید است.
خلیقی دیگر موارد مصرف گیاه ختمی را در طب سنتی درمان آسم، التهاب مثانه، اسهال خونی و تحریک مخاط معده، درمان اسهال و پوشش محل نیش حشرات با برگ های تازه ساییده شده این گیاه عنوان کرد و گفت: این گیاه، مورد منع مصرف شناخته شدهای ندارد و عارضه جانبی از مصرف آن گزارش نشده است.