آفتابنیوز : 
آفتاب - عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی میگوید: درآمدی که از طریق نفت و یا صادرات غیرنفتی حاصل میشود باید توان خرید متقابلی را برای ما ایجاد کند تا بتوانیم در سطح جهان واردات داشته باشیم. در این ارتباط میتوان یک واحد ارزی برای صادرات و واردات در سطح جهانی یا لااقل میان کشورهایی که خود معتقد به این امر هستند ایجاد کرد.
پرفسور حسین باهر در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی آفتاب افزود: در سال 1945 در یک کنفرانس تصمیم گرفته شد تا زنبیل پولی واحد از طریق صندوق بینالمللی پول تحت عنوان SDR پیشبینی شود. این واحد پولی از ارزهای قوی جهان در آن زمان مانند فرانک فرانسه، مارک آلمان، ین ژاپن و دلار آمریکا تشکیل میشد. متأسفانه این طلای کاغذی به دلیل سلطه ابر قدرتها از سویی و تحولات پولی مثل تبدیل پولهای اروپا به یورو از سوی دیگر در عمل تعین پیدا نکرد. بنابراین اکثر کشورهای جهان و از جمله اعضای اوپک ناچار به ارزیابی و فروش مواد صادراتی خود به دلار شدند. دلاری که آمریکا میتواند در قدرت خرید آن مثل هر کشور دیگری دستکاری کند.
وی دباره پیشنهاد رئیس جمهور در اجلاس سران اوپک مبنی بر بهرهگیری از یک واحد جدید ارزی تصریح کرد: پیشنهاد رئیس جمهور به صورت یک استراتژی کلی قابل توجیه است ولی از نقطه نظر تکنیکی باید مورد بررسی دقیق کارشناسی قرار گیرد.
باهر افزود: این پیشنهاد به شکل دیگری در رژیم گذشته در قالب معامله نفت با کالا مطرح شده بود که البته به جایی نرسید.
وی گفت: این سوال مطرح است که آیا باید اعضای اوپک پول واحدی داشته باشند یا کشورهای اسلامی. در این ارتباط پیشنهاد من به عنوان یک اقتصاددان این است که برای کل واردات و صادرات جهانی با توجه به مبحث جهانی شدن اقتصاد، پول واحدی لحاظ شود.
استاد اقتصاد دانشگاه هربتو وارد کانادا در پاسخ به این که آیا کشورهای عضو اوپک همبستگی لازم را برای جایگزین کردن ارز دیگری به جای دلار دارند یا خیر؟ گفت: این همبستگی در میان کشورهای عضو اوپک وجود ندارد چرا که اکثر این دولتها از متحدان آمریکا هستند و تصمیمی برخلاف منافع آمریکا نخواهند گرفت. ولی اگر کشورهای دیگری مثل روسیه وارد اوپک شود قدرت تصمیمسازی این سازمان افزایش مییابد.
وی همچنین درباره اینکه تا چه حد پیشنهاد جایگزین شدن ارز جدید به جای دلار در مبادلات بازار نفت با واقعیت اقتصاد جهان همخوانی دارد گفت: امکان اجرای این پیشنهاد کاملا بستگی به همکاری کشورها دارد در صورتی که این همکاری صورت نگیرد این پیشنهاد جنبه اجرایی نخواهد داشت.
این اسناد دانشگاه در عین حال گفت: اجرای یک تز همواره نیازمند یک استراتژی دقیق راهبردی است در غیر این صورت تنها نتیجه طرح یک دیدگاه حساس شدن جهان نسبت به آن دیدگاه و کشور طرح کننده آن است.
باهر تصریح کرد: اگر یک دیدگاه مناسب درست طرح و اجرا نشود نتیجه عکس خواهد داد. و نهایتا موجب وارد آمدن ضربه به طرحکنندگان آن میشود.