محمدجواد حشمتی در استودیوی پخش خبر ۲۱ شبکه اول سیما افزود: مهمترین مزیت رسیدگی به جرم سیاسی نسبت به دادگاههای معمولی، در نوع نگاه قانون گذار در نحوه رسیدگی به جرایم افراد است.
وی گفت: دادگاه مجرمان سیاسی با حضور هیأت منصفه برگزار میشود و مجرمین از حضور وکیل در همه جلسات رسیدگی برخوردار خواهند بود و دادگاهها علنی برگزار میگردد. اگر حکم دادگاه منجر به بازداشت باشد امتیازاتی هم در زندان و هم در مدت محکومیت، شامل مجرمان خواهد شد.
رئیس کل دادگستری استان تهران در توضیح هیأت منصفه افزود: پیش از این هیأت منصفه در دادگاههای مطبوعاتی حضور داشتند زین پس در دادگاههای سیاسی هم حضور خواهند داشت.
آقای حشمتی درباره اجرا نشدن دادگاه سیاسی باوجود بودن قانون در این نوع دادگاه گفت: با آنکه لوایح قانونی دادگاه رسیدگی به جرایم سیاسی از اواخر سال ۹۵ مصوب شد، اما بنا به دلایلی اجرایی نشد.
وی افزود: پیشتر، تشخیص و تفکیک جرایم سیاسی از سایر جرمها با قاضی مربوطه بود و احتمالاً قضات در تشخیص و تفکیک جرایم سیاسی نگاه دیگری داشتند یکی از نشانههای جرم سیاسی، وجود انگیزه اصلاح در جامعه میباشد و اگر مقابله و تخریب و بر هم زدن امنیت مطرح شود دیگر نمیتوان نگاه سیاسی به جرم داشت.
در کانادا 100 نفر تصادفی انتخاب می شوند و وکیل متهم ۱۲ نفر را تعیین می کند.
یعنی مردم عادی هیات منصفه اند.