غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده پیشین مجلس با انتقاد از عملکرد دولت در حوزه اقتصادی گفت: «اگرچه دولت زحمات زیادی میکشد، اما به جای اینکه اقتصاد کشور را مدیریت کند، اقداماتی انجام میدهد که وضع را خرابتر و بدتر میکند».
وی افزود: «رشد قیمتها ناشی از رشد نقدینگی است. رشد نقدینگی همه مصیبتها را برای اقتصاد ما رقم زده است. همین رشد نقدینگی است که سبب شده تورم ۳۰، ۴۰ درصدی شود، قیمتها بی ثبات باشد و قیمت ارز بالا برود. همین رشد نقدینگی است که موجب افزایش قیمت کالاهای وارداتی و به تبع آن سایر کالاها شده است. در نهایت، همین رشد نقدینگی است که مردم را فقیرتر و سفرههای آنها را کوچکتر میکند.»
این فعال سیاسی اصولگرا که سابقه ریاست کمیسیون برنامه و بودجه مجلس را نیز دارد، تاکید کرد: «دولت میباید اقتصاد کشور را حتی در شرایط تحریمی به گونهای مدیریت میکرد که ما شاهد ثبات باشیم نه بی ثباتی. این وضعیت بسیاری نگران کننده است. من بیش ازهر چیزی نگران وضع خانوادههایی هستیم که درآمد آنان ثابت و اندک است. دولت به خیال خودش با ۱۵، ۲۰ درصد افزایش درآمد سالانه، مشکل آنان را حل کرده است، اما این بی ثباتی قیمتها سبب شده مردم علاوه بر احساس فشار از نظر اقتصادی، احساس اضطراب و نگرانی هم داشته باشند».
مصباحی مقدم در پاسخ به اینکه دولت باید چه میکرد و نکرد؟ گفت: «باید کار را به دست اهل آن میسپردند. اگر کار دست اهل آن بود مسائل اینطور نمیشد. درست است که تحریم بخش عمدهای از درآمدهای ما را کاهش داده است و حتی موجب شده که درآمدهای ارزی ما امکان انتقال نداشته باشند. ما این مسائل را درک میکنیم، اما هنر این است که در این شرایط، بتوان کشور را اداره کرد».
وی با تاکید بر اینکه «دولت به مقتضای شرایط جنگ اقتصادی عمل نمیکند» گفت: «شرایط جنگ اقتصادی اقتضا میکند که معیشت مردم در یک حد قابل قبول و با ثبات قیمتها تامین شود ولو اینکه به یک مدیریت ویژه نیاز باشد. اما تصور دولت این است که ما در یک شرایط طبیعی قرار داریم و نیازی به اینکه معیشت مردم مدیریت شود، وجود ندارد!»
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به اینکه تبعات ادامه این وضعیت چیست؟ گفت: «واقع آن است که من نگران بازتابهای اجتماعی مساله هستم، چون به گونهای رقم خورده که تحمل آن برای عامه مردم سخت است. عمده مشکل بیکاری به خصوص بیکاری نسل جوان است. مساله مهم دیگر هم عدم تامین حداقل نیازها برای عامه مردم. شکی ندارم که این مردم صبور هستند و همیشه ثابت کردهاند. ممکن است که همچنان هم صبر کنند، اما دولت و دولتمردان نباید در اینباره احساس خاطرجمعی کنند»