دستگاه قضایی ترکیه حکم بازداشت ۸۲ نفر را به اتهام مشارکت در اعتراضهای شش سال پیش به طرفداری از کردها صادر کرده است. در این اعتراضها بیش از ۳۰ نفر کشته شدند.
در بین بازداشتیها شماری از شهرداران و نمایندگان سابق پارلمان از حزب مخالف، حزب "دموکراتیک خلقها" دیده میشوند.
این حزب دستگیریهای برنامهریزی شده را "انتقام جویانه" و تلاش دولت ترکیه برای تصفیه مخالفان دانسته است.
اعتراضهای سال ۲۰۱۴ در مناطق کردنشین در ترکیه پس از آن صورت گرفت که دولت مانع اعزام داوطلبان به سوریه برای مقابله با داعش شد که شهر کردنشین کوبانی را محاصره کرده بود.
در سه روز اعتراض در شهرهای جنوبشرقی ترکیه که به برخورد پلیس ضدشورش و اعمال مقررات منع رفت و آمد در پنج شهر بزرگ عمدتا کردنشین منجر شد، بیش از سی نفر کشته و صدها نفر زخمی شدند.
دولت ترکیه حزب کارگران کردستان (پکک) را به تحریک کردن این اعتراضها و حزب "دموکراتیک خلقها" را به ارتباط با پکک متهم کرده است.
حزب دموکراتیک خلقها این اتهامها را رد میکند. این حزب که از کردها حمایت میکند سومین حزب بزرگ در پارلمان ترکیه است.
این حزب ماه گذشته گفت ۴۷ نفر از ۶۵ عضوش که سال گذشته به عنوان شهردار انتخاب شده بودند، با افرادی دیگر جایگزین شدهاند.
فشارها بر حزب دموکراتیک خلقها از سال ۱۳۹۶رو به افزایش رفته است. در آن زمان برای تغییر قانون اساسی همهپرسی برگزار شد که با ۵۱ درصد آرا به تایید رایدهندگان رسید. به این ترتیب نظام ریاستی به جای نظام پارلمانی برقرار، مقام نخستوزیری حذف شد و اختیارات بیشتری به رئیس جمهور داده شد.
به گفته نهادهای حقوق بشری از جمله دیدهبان حقوق بشر، از آن پس، شماری از اعضای این حزب به اتهام "تروریسم" دستگیر شده و شهرداران منتخب عضو این حزب برکنار یا زندانی شدهاند و دولت اداره بسیاری از شوراهای شهر را در جنوبشرقی ترکیه، خود به دست گرفته است.