آفتابنیوز :
آفتاب: روز گذشته عرضه 20 درصدی فولاد مبارکه، بزرگترین عرضه 40 ساله تاریخ بورس ایران که تبلیغات گستردهای را به دنبال داشت نتوانست بازیگران واقعی و بخش خصوصی را وارد عرصه معاملات کند و بدون مشتری بود. کارشناسان معتقدند این اتفاق بیانگر آن است که دولت احمدینژاد نتوانسته است اعتماد سرمایهگذاران را به سیاستهای اقتصادی خود جلب کند.
دکتر «فرشاد مومنی» اقتصاددان در گفتوگو با خبرنگار آفتاب درباره این اتفاق میگوید «این واقعه اگر به اندازه اهمیتی که دارد مورد واکاوی قرار گیرد، میتواند از بروز یک اشتباه تاریخی بزرگ در سیاستگذاری اقتصادی کشور که در حال شکلگیری است، جلوگیری کند و زمینه را برای یک برخورد عالمانه و غیر رانتجویانه با مساله الگوی تعامل دولت و بخش خصوصی در اقتصاد هموار کند».
دکتر مومنی اظهار داشت: مسالهای که بایستی با کمال تاسف به آن اذعان کرد این است که آنچه با مشارکت دولت و مجلس به عنوان قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 به تصویب رسیده بخش اعظم خواستههای تصریح شده در ابلاغیههای اول و دوم سیاستهای کلی اصل 44 را نادیده گرفته است.
به اعتقاد وی، این مساله تمامی بسترهایی که در آن ابلاغیهها به عنوان زیربنای اصلاح و توانمندسازی بخش خصوصی و بخش تعاونی در نظر گرفته شده بود و میتوانست زمینه را برای ایجاد یک فضای منطقی مشارکتی در اقتصاد ملی فراهم کند نادیده گرفت و متاسفانه تمرکز اصلی را روی توزیع رانت قرار داد.
این اقتصاددان افزود: حادثه اخیر به روشنی نشان داد که در شرایطی که هیچ اقدامی برای ارتقای توانمندی بخش خصوصی صورت نگرفته هر اقدامی تحت عنوان خصوصیسازی فقط به شرطی با استقبال روبرو میشود که در آن زمینهای برای توزیع رانت وجود داشته باشد و در غیر این صورت کسی استقبالی به عمل نخواهد آورد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بسیار غمانگیز است که مسئولان اجرایی و سیاستگذاران به این وضوح مصرحات ابلاغیهها را نادیده گرفتند و بنابراین به استمرار فعالیتهای رانتجویانه به نام خصوصیسازی رضایت دادند و قدم مهمی برای اصلاح رفتار اقتصادی به گونهای که با ملاحظات توسعه ملی همراه باشد، برنداشتند.