دیوان پادشاهی کویت اعلام کرد که شیخ صباح احمد جابر صباح، امیر ۹۱ ساله این کشور روز سهشنبه ۲۹ سپتامبر (۸ مهر) درگذشت.
شیخ علی جراح صباح، وزیر امور دفتر پادشاهی در پیامی ضبط شده که از تلویزیون کویت پخش شد، گفت: «با اندوه فراوان و غمی بزرگ، ما عزادار (...) فقدان شیخ صباح احمد جابر صباح، امیر کویت هستیم. »
دو ماه پیش اعلام شده بود که امیر کویت برای مراقبتهای پزشکی بیشتر به شهر روچستر ایالت مینهسوتا آمریکا منتقل شده است. پیش از آن برخی اختیارات به نواف احمد جابر صباح، ولیعهد ۸۳ ساله این کشور و برادر ناتنی امیر کویت تفویض شده بود.
طبق گزارش آسوشیتدپرس، در خاورمیانهای که رهبران مسن بسیاری حکمرانی میکنند، شیخ صباح بهخاطر تلاشهایش در دیپلماسی برای حل اختلافهای بین قطر و سایر ملتهای عرب که تا امروز ادامه داشت، برجسته بود.
کویت که مساحت آن کمی کوچکتر از ایالت نیوجرسی ایالات متحده است اما ششمین ذخایر نفت شناخته شده در جهان را دارد.
شیخ صباح در سال ۱۹۶۳ وزیر خارجه کویت شد و چهار دهه در این سمت باقی ماند. از این رو بهعنوان یکی از باسابقهترین وزرای خارجه در جهان شناخته میشود.
بزرگترین بحران همزمان با دوران وزارت شیخ صباح در این کشور، در سال ۱۹۹۰ رخ داد یعنی زمانی که صدام به کویت حمله کرد و این کشور را به مدت هفت ماه به اشغال خود درآورد. شیخ صباح در آن زمان همراه با مقامهای دیگر کویتی به عربستان فرار کرد. اما آمریکا در فوریه ۱۹۹۱ با ائتلافی از کشورهای دیگر به عراق حمله کرد و ارتش عراق را از کویت بیرون راند.
حدود ۱۳ هزار و ۵۰۰ سرباز آمریکایی در حال حاضر در کویت هستند که اغلب آنها در پایگاه اریفجان در جنوب این کشور حضور دارند.
شیخ صباح که در سال ۲۰۰۶ میلادی قدرت را به دست گرفت طی ۲۰ سال گذشته با ضربان ساز مصنوعی قلب (معروف به باتری قلب) زندگی کرده بود.
از سوی دیگر نواف احمد جابر صباح در سال ۲۰۰۶ به عنوان ولیعهد کویت معرفی شد. او در دهه ۱۹۹۰ و در زمان اشغال کویت از سوی نیروهای عراق به فرماندهی صدام حسین، عهده دار سمت وزارت دفاع بود.
مهم: نسل آینده به نیکی شما را بشناسند به شرطیکه به تاریخ تحریف نفوذ نکند.
آنان که برای نواده های خود زندگی آرامی را میسازند